NEGATİF MOMENTUM

negatif momentum network marketing işinizde -çok büyük ihtimalle- zaman zaman yüzleşmek durumunda kalacağınız bir momentum şeklidir.

negatif momentum başladığı zaman genellikle alt ekip üst sıra liderlere bakarlar, üst sıra liderler de ekibe. dolayısı ile iki taraf da bir birinden hareket bekler ve ölümcül bir süreç başlar. sakın kimseden bir şey beklemeyin. ne üstten ne de alttan.

network marketing’de negatif momentumdan kurtulmanın bilinen ve bu mesleğin uzmanları tarafından da teyid edilen tek bir yolu vardır: yeni kayıtlar.

mevcut ekibin altına yeni kayıtlar yapın. her yeni kayıt, her yeni kişi korku ile tanışmamış birisidir. taze kandır. ateşe sürekli olarak yeni odun atmak zorundasınız. attığınız her yeni odun ateşi biraz daha harlandıracaktır.

başka çareler peşinde koşmak size zaman kaybettirir. mesela bazı insanlar ekibi motive etmeyi planlar. yanlış. hiç kimseyi motive edemezsiniz. hiç kimseyi. etseniz de geçici süreliğine edebilirsiniz. dışarıdan gelen motivasyonun süresi Max 72 saattir. sonra tekrar eski haline geri döner. eğer dediğimi yaparsanız zaman kazanırsınız. dediğimi yapmazsanız zaman kaybedersiniz + sinir bozucu insanlarla sinir bozucu süreçler yaşarsınız. sonunda da senden kötüsü olmaz 🙂

dediğimi yapmanızı öneririm. MEVCUT EKİBİN ALTINA YENİ KAYITLARLA YENİ BİR EKİP İNŞA EDİN.

sizin başarınıza,

yavuz bağcı