Nasıl Davet Edersiniz?

Bu yazımda size adayları davet ederken onlara ne söylemeniz gerektiğini öğreteceğim.

Davetin amacı sunuma aday trafiği sağlamaktır.

İnsanları Network Marketing İş Sunumuna Nasıl Davet Edersiniz?

İlk dikkat etmeniz gereken şey KİMİ davet ediyor olduğunuzdur. Davet edeceğiniz kişinin nezdinde siz nasıl birisiniz. Bu önemli. Davet edeceğiniz kişinin yakın bir arkadaşı mısınız yoksa uzaktan mı tanışıyorsunuz?

Yakın Olduğunuz Kişileri Nasıl Davet Edersiniz?

Davet edeceğiniz kişi eğer yakın bir arkadaşınız ise işiniz çok daha kolay olur. Sunuma katılma fikrini ona satmanız o kadar da komplike bir iş olmayacaktır.

Şu şekilde yaklaşabilirsiniz. “Selam….! Evimde (veya online) küçük bir toplantı düzenliyorum. Ticaretini yapmaya başladığım ürün hakkında bilgi paylaşımı yapıyor olacağım. Ürünü alıp almaman önemli değil. Eğer beğenmeyeceğin bir ürün ve/veya fikir ise merak etme bir daha sana bu konuyu hiç açmayacağım ancak, bir kez olsun gelip izlemeni istiyorum. Bu konuda desteğini açıkçası bekliyorum”

Rahat olun. Kendinizi sıkmayın. Bir şey satma gibi bir derdiniz yok. Baskı yapmıyorsunuz. Sadece gelip bakmasını istiyorsunuz.

Herkese aynı davet şekli ile yaklaşamazsınız. Yaklaşmamalısınız. Her bir aday ile farklı farklı arkadaşlık hukukunuz var. Her bir kişi ile iletişim seviyeniz farklı. O sebeple daveti mutlaka kişiye göre, o kişi ile durumunuza göre yapmalısınız.

Sadece bir kez gelip incelemesini istiyorsunuz.

Yakın Olmadığınız İnsanları Nasıl Davet Edersiniz?

Eğer davet edeceğiniz kişi yakın iletişim halinde olduğunuz bir kişi değilse özellikle ürünün FAYDALARI üzerine yoğunlaşın. Amacınız faydayı vermek olsun.

Bir çok amatör networkçü dostumuz faydanın ne olduğunu anlatmaktan ziyade insanları gaza getirici bazı içeriklere odaklanıyor ve büyük hata ediyor. “X firması! Türkiye’nin en büyük liderleri bu toplantıda buluşuyor. Sen de olmalısın …” vs vs

İnsanların bu tür içeriklere ihtiyacı yok. Faydanın ne olduğunu bilmek istiyorlar. Firmanızın ismi sizden öğrenmiş oluyorlar. Sonra Google’a girip sorguluyorlar. Google’da onlara çok güzel bir sunum yapıyor! Google’da araştırıyorlar ve bir sonuca varıyorlar. Sonuç ne? Birisi X ismindeki firmanız için “saadet zinciri” iddiasında bulunmuş. Bunu göre adayınız da toplantıya gitmeme kararı alıyor.

Siz anlatmazsanız Google anlatır. Aday kendi araştırmasını yapıyor. Bir sonuca ulaşıyor. Ona bu izni maalesef amatör distribütör arkadaşımız vermiş oluyor.

Toplantıya Katılma Fikrini Nasıl Satmalısınız?

Toplantıya katılma fikrini satarken internette araştırma yapmasına mahal vermeyecek şekilde hareket etmelisiniz. Faydaya odaklanın.

“İhtiyarlama faktörlerini yavaşlatan bir ürün lansmanı” gibi…

Adaylar bu içeriği çok daha enteresan bulabilir ve katılma isteği çok daha yüksek olabilir. çok daha doğal bir yaklaşımdır. Faydayı verin.

Bu yaklaşımınız adayda şu şekilde anlam bulur. “Hmmm! Yoğun bir tempoda çalışıyorum. Trafik. İş stresi vs ..Kendimi daha iyi hissetmeme yardımcı olabilecek bir ürün lansmanı bu galiba. En azından bi bakmakta fayda olabilir. Eğer ürün iyi ise belki çocuklarıma kullandırmayı da değerlendirebilirim”

Şirket ismi vermeden faydayı vermeye odaklanın.

İçerik / Fayda

İnsanların ilgisini çeken şey içerikten daha ziyade faydadır. İnsanlar, bir ürünün ne olduğundan daha ziyade ne işe yaradığı ile ilgilenirler.

Akılınızda tutun:

Ne olduğu mu?

Ne işe yaradığı mı?

İkincisi.

Ürünün kimyasına girmeyin.

Ne işe yarar?

“Kendini çok daha iyi hissetmene yardımcı olabilir.”

Veya,

“Kilo vermene yardımcı olabilir”

“Merdivenleri çok daha seri çıkmana/inmene yardımcı olabilir”

“Çok daha rahat nefes alıp vererek çok daha tempolu yürüyebilirsin”

“Kendini çok daha enerjik hissedebilirsin”

Fayda dediğim şeyler bunlar işte…

Bunları vermeye odaklanın.

Sunum öncesi davet aşamasında şirketinizin ismini pazarlamaya çalışmayın.

Bu yazımda ürünü pazarlama sürecinizi çok daha etkin hale getirmenize yardımcı olmaya çalıştım.

Yazımı beğendiyseniz paylaşmayı hatırlayın!

Davet ile ilgili detaylı bilgi için Davet Formülü kitabımı okumayı deneyebilirsiniz.

Teşekkürler