İtirazları Yönetmek

imagesGPZ9JL5SBir çok network marketing distribütörü insanlara “Benim network marketing şirketime katıl!” mesajıyla yaklaşıyor. Facia. Bunu yerine daha jenerik bir yaklaşım çoğu zaman işe yarar. Çok sayıda jenerik yaklaşım üretmek mümkün.

En kısa, basit şekliyle “Farklı farklı gelir kaynakların olsun ister misin?” bir örnektir.

“Yan bir gelir üretme konusundaki düşüncelerin nedir?” Yan bir gelir. Güzel bir kelime topluluğudur. Keyif verir. “Yan bir gelir”…İnsanlarda daha fazlasını öğrenme merakı uyandırır.

Bu noktada yönetmeniz gereken şey itirazların yönetimidir.

“Networküme katılır mısın?” kesinlikle itiraz yaratır. Beynin yapısı bu. Bunu değiştiremezsiniz. Ancak, kullandığınız kelimeleri değiştirebilirsiniz.

“Mevcut çalışma sisteminizi değiştirmenize gerek kalmayacak şekilde yan gelir üreten bir mekaniği inceleme konusunda kendinizi hazır veya öğrenmeye açık durumda hisseder misiniz?”

Bu yaklaşımın karşısında adaylar genellikle şunu söyler “Evet tabi neden olmasın. Nedir?”

Itiraz yaratmaz. Oldukça jenerik bir yaklaşımdır. Dikkat edin. Sadece kelimelerle oynadım. Ben aynı benim. Aday aynı aday. Değişen şey nedir. Yaklaşım. Kelimeler. Ve sonuç.

“İlgilenir misiniz?” yapısını kullanmanızı çok fazla tavsiye etmiyorum. Sonuç verse de itiraz/defans üretme olasılığı daha yüksektir.

Insanlar “ilgilenen” birisi olarak tanınmaktan daha ziyade “açık fikirli” bir insan olarak tanınmayı daha çok tercih ederler.

Buraya kadarki örnek yaklaşımlar “fırsat” ile ilgili yaklaşımlardı.

Ürünle yaklaşım.

Eğer bugüne kadar bir çok firma değiştirdiyseniz, her bir firma değişikliğinde tanıdık listenize o fırsatla gittiyseniz ve doğal olarak tanıdık listenizi katlettiyseniz bu insanlara ürünle yaklaşım sizin için en doğru yaklaşım olacaktır.

“Beni biliyorsun. Bugüne kadar sana bir çok fırsatla geldim. Artık anladım Kİ bu fırsatın da içinde yer almayacaksın ancak, belki de ürünü sevebilirsin. Kimbilir?…”

“Fikrin ne olur bilmiyorum ama belki ürünü denemeyi tercih edebilirsin…”

Gibi…

“Bu ürün karşıma çıktı. Bu bir meyvesuyu kokteyli. Içeriğinde çok ciddi hammaddeler mevcut. Artık geceleri çok daha rahat uyuyorum ve sabahları zımba gibi kalkıyorum….”

Bir ihtimal aday ürün hakkında daha fazla detay isteyecektir. Anlatın. Deneme numunesi verin. Veya bilgiye yönlendirin.

P.S : Umarım bu yazı, sizin güçlü ve karlı bir Network Marketing inşa etmenize faydalı olabilmiştir. Yazıya yorumlarınızı mutlaka bekliyorum.

P.S.S: Yazıyı eğer beğendiyseniz, beğenmeyi ve istediğiniz sosyal medya platformunda paylaşmayı unutmayın

Sizin Başarınıza – YB

cutmypic