Network Marketing İşinizi Nasıl Tanıtırsınız?

Retningslinjer og vejledninger 310x200Özellikle part time olarak Network Marketing ticareti inşa eden distribütörlerde part time bazında çalışıyor olduğunu her nedense saklama eğilimi vardır. Zannederler ki, eğer aday part time olarak çalıştıklarını öğrenirse bu arkadaşlarla çalışmak istemeyecek ve böylelikle bu arkadaşlar da işi ciddi şekilde inşa edecek birisini kaçırırlar.  Halbuki gerçek bu şekilde değidir.

Peki ne yapmalılar? Bir. Bir defa asla ve asla yalan söylemeyin. Ve korkmayın. Bu durum sizin network marketing ticaretinizi inşa etmenize engel bir durum değildir ve olamaz. Network marketing aslında direkt olarak sizinle ilgili bir şey de değildir. fikri gösterdiğiniz kişiyle ilgilidir.

“Evden çalışıyorum dünyanın parasını kazanıyorum” Yalan. Eğer insanlara bu söylemle yaklaşırsanız network marketing işinizin sizin tek işiniz olduğunu zannederler. Gerçeklere makyaj yapıyorsunuz dikkat edin. Bu doğru değil. Daha sonra bu işin gerçek ve tek işiniz olmadığını öğrenirler. Sizin bir eczacı, bir öğretmen, bir konfeksiyoncu vs olduğunuzu öğrenirler ve sizinle ilgili hiç de iyi şeyler düşünmezler. Yanış yönlendirildiklerini anlarlar. Gerçek işinizin ne olduğunu söylemekten çekinmeyin. Bu işte zamanla geliriniz de, yaşam biçiminiz de değişir. Bu sektörde yaşamların dönüşmesi vardır.

“Ben bir gemi işletmecisiyim. Bunun yanında profesyonel bir network marketingciyim!” demek bana her zaman kazandırdı. İnsanlara bunu söylediğiniz zaman size sorular sormaya başlarlar ve bir diyalog başlar.

Burada önemli olan şey ne iş yapıyor olduğunuz değildir. network marketing’i full time mı yoksa part time mı yapıyor olduğunuz değildir. Önemli olan şey bir muhabbet başlatmak ve muhabbeti derinleştirmektir. İlişkiyi inşa etmektir. Bu şekilde hareket etmeniz fırsatınızı ilk etapta sunmaktan çok daha akıllıca bir yaklaşımdır.

Korkmayın. Bir muhabbet başlatın ve muhabbeti derinleştirin. Nerede çalışıyor olduğunuzu sorarlar. Söyleyin. “Ben şurada çalışıyorum. Mesleğim bu. Bunun yanında bir network marketing profesyoneliyim” ve cümlenizi soruyla bitirin. “Siz ne iş yapıyorsunuz?” Mümkün olduğunca onu konuşturun. Size soru sorarsa, yanıtını verin ve tekrar soru sorun. Kişiyle muhabbeti derinleştirmek ve onun hakkında olabildiğince şey öğrenmek size daha sonra bu kişiye çok kaliteli davet yapabilme şansı verir. “Geçenlerde konuştuğumuzda bana ….söylemiştin. Bu ihtiyacına/istediğin şeye/istemediğin şeye yanıt verebilme potansiyeline sahip bir fikir göndereciğim sana. Bi bak bakalım konu beni olduğu kadar seni de heyecanlandırabilecek mi? Sonrasında etraflıca konuşuruz. WhatsApp’tan göndermiş olsam herhalde bu filmi izleyebilirsin. Doğru mu?”Her zaman doğal olun. Keskin söylemlerde, iddialarda bulunmayın. Yumuşak yaklaşın. Ona yardımcı olabileceğini düşündüğünüz şeye bi bakmasını istiyorsunuz. Bu kadar…

Yazıya olumlu/olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Teşekkürler

Eğer beğendiyseniz de paylaşmayı unutmayın!

Sizin başarınıza,

cutmypic