Network Marketing (MLM) – Daha İyi Sonuçları Nasıl Alırsınız ?

imagesCAY8L75I

Sonuçları alışkanlıklar belirler. Network Marketing sektöründe başarısız olmuş insanlarla konuşuyorum. Bu insanların ortak bir yanı var, hepsi mevcut durum ve şartlara odaklanıyorlar.

–          Param yok

–          Benim büyük bir takımım yok.

–          Bu işin bir sayı işi olduğunu biliyor olmama rağmen, yeterli insanla konuşamıyorum.

Bu tür durumlara odaklanıyorlar. Eğer siz de benzer durumdaysanız, bu durumlar yerine bu durumu değiştirecek olan alışkanlıkları uygulamaya sokmaya odaklanın. Eğer şu anda para kazanamıyorsanız karlılığı getirecek alışkanlıklara odaklanmalısınız. Benim için karlılığı getirecek olan temelde 2 tane alışkanlık vardır. Eğer Facebook’dan fırsat bulabilirseniz bu alışkanlıklar sizi hızla parayla tanıştıracaktır.

  1. İnsanlarla konuş.
  2. İşini anlat.

Sonrasını zaten biliyorsunuz. Takip, eğitim, öğrendiği öğret vs. İnsanlarla el sıkışmak (bu deyimi çok fazla sevmiyorum ancak bu endüstrinin kullandığı ortak dil olması münasebetiyle kullanıyorum) “sponsor etmek” bende 3 aşamalı bir süreçtir.

  1. Isıtılacaklar listesi. Uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarımdan oluşur. İlişki durumumu belli bir kıvama getirdiklerimi ikinci listeye yani “Sıcaklar” listesine alırım.
  2. Sıcaklar. 3ncü aşamaya yani işi göstereceğim masabaşı görüşmesine davet edebilmemin an meselesi olduğu kişiler bu listede yer alır.
  3. Masabaşı. İşi göstereceğim yerdir.

Isıtılacaklar listesindeki bir kişiyi direkt olarak 3ncü aşamaya yani masabaşına alamazsınız. Alırsanız da kendisinden bir çıkarınız olduğunu hissedebilir. Sonuçta uzun zamandır görüşmemişsinizdir. Bu hatayı bir kaç kez yaptım. direkt olarak masabaşına aldığım arkadaşlarım bana “Neden ben ?” diye sordular. Aslında söylemek istedikleri şey “Bunca zaman görüşmemişiz işin düşünce mi aklına geldim ?” dir. Hiç hoş değil. Şık değil. “Isıtılacaklar” listesinden o kişileri önce “Sıcaklar” listesine almam gerekir. Nasıl ? Ben ne yapıyorum onu söyleyeyim ; Facebook’da “listeler” vardır. İstediğiniz kişilerden oluşan bir liste yaratabiliyorsunuz. Haber akışına tıkladığınız zaman Facebook size sadece sizin belirlediğiniz o kişilerin yapmış olduğu paylaşımları gösteriyor. Isıtılacaklar listesinde gözüme kestirdiğim sürekli olarak 20 kişi olur. Bu andan itibaren yaptığım şey bu 20 kişi ne içerik paylaşırsa mümkün olan en kısa sürede hızla beğenmektir. Bazı durumlarda yorum yapmaktır. Bu eyleme belli bir süre devam ettiğiniz zaman o arkadaşınız da sizin paylaşımlarınızı beğenmeye ve yorum yapmaya başlar. Artık ısınmaya başlamıştır. Sonra telefon ederim ve şu doğrultuda bir şeyler söylerim “Yav kardeşim bizim seninle maziye dayanan bir arkadaşlığımız, dostluğumuz var. Şimdi aramıza maalesef Facebook girmiş durumda. (Genellikle o da bunu onaylar ve gülüşmeler olur). Tamam, araya zaman girmiş olabilir ancak, bizim bu dünyadaki iletişimimiz sadece ve sadece Facebook’da birbirimizin gönderilerini beğenmekten mi ibaret olacak ? Yani, biz aynı şehirde oturuyoruz, bir araya gelip bir çay, kahve, rakı vs (birlikte ne yapmaktan hoşlanırsanız) içemeyecek miyiz ?” Genellikle bu söylediğinizi onaylar ve “Vallahi doğru söylüyorsun Yavuzum” der. “ilk fırsatta buluşalım kardeşim !”. Bu arkadaşım artık “Isıtılacaklar” listesinden “Sıcaklar” listesine transfer olmuştur. Bir çay, kahve içimi, bir yemek vs aktiviteden sonra ilk müsait zamanda masabaşına alabilirim ve bunda artık bir sorun kalmamıştır. “Isıtılacaklar” listemdeki kişi sayısı 19’a düşmüştür. Bu andan itibaren yapmam gereken şey Facebook arkadaşlarımdan ısıtmak istediğim bir arkadaşımı daha bu listeye eklemek ve sayıyı tekrardan 20’ye çıkartmaktır.

Bunlar, Network Marketing’de karlılığı getiren davranışlardır.

Kazanmanız gereken diğer bir alışkanlık TUTUMunuzdur. Size söz veriyorum işler her zaman tıkırında gitmeyecektir. Ciddi düşüşler yaşadığınız zamanlar mutlaka olacaktır. Bu işte, çıkış nasıl normalse düşüş de normaldir. Bunun önüne geçemezsiniz. İniş ve çıkışlar sadece network marketing işinizde değil, her hangi bir ticarette geçerlidir. Özellikle de işinizin erken evrelerinde bu iniş çıkışları sıkça yaşarsınız. Buna her an hazırlıklı olmalısınız. Peki, dönem dönem inişlerin olacağı network marketing işinizde tutumunuz nasıl olmalı ? İnsan en çok düştüğü zaman öğrenir. İnişleri engelleyemeyeceksiniz ancak, duygularınızı kontrol altında tutabilirsiniz ve yönetebilirsiniz. Network Marketing her anlamda yönetmek işidir. İyi para kazanan insanlara dikkat edin, her birisi aynı zamanda çok iyi bir yöneticidir. Ekiplerini yönetebilirler, eşlerini yönetebilirler, çocuklarını yönetebilirler, iş arkadaşlarını yönetebilirler, hatta ve hatta patronlarını dahi yönetebilirler. Network Marketing işinizi inşa ederken dönem dönem istenmeyen durumlar yaşayacaksınız. Bu %100 ama durumları yönetebilmelisiniz. Arabanıza birisi çarpabilir. Evinizde bir sağlık problemi olabilir. Evinizi su basabilir. Bir yakınınızı kaybedebilirsiniz. Bu durumlara karşı vermiş olduğunuz duygusal tepkiler direkt olarak Network Marketing işinizdeki sonuçlara tesir eder. İyi sonuçlar almak istiyorsanız, iyi bir tutumunuz olmalı. Her zaman, sorunu nasıl çözebileceğinize odaklanmalısınız. En çok sorun çözen network marketing’de en çok parayı kazanan kişilerdir. Sorunlardan kaçmayın. Bir sorun çıktığında aşılması gereken bir engel olarak değerlendirin. Sorunsuz bir hayat sizi başarılı yapmayacak. Tam tersi, çıkan sorunları çözdükçe başarılı olursunuz. Sadece sizin sorunlarınızdan bahsetmiyoruz. Ekibinizdeki insanların sorunları da buna dahildir. Karlılığı getiren alışkanlıklara odaklanın. Değer taşıyan şeylere odaklanın.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Yazıya yorum yapmayı ihmal etmeyin.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond

Facebook’ta arkadaş mıyız ?

Beni Twitter’da takip et