Network Marketing (MLM) – “Sen Ne Kadar Kazandın ?”

imagesCAYX93MS

Sık sorulan sorulardan birisi de şu “İtirazı ortadan kaldırabilmek için kazanılmış olan paranın meblağı sizce ne kadardır ? Ne söylemem gerekiyor ? Her şeyden önce dürüst olun. Önce şunu anlayın. Bu sorunun sorulma amacı sizin düşündüğünüz şeyler –genellikle- değildir ve klasik şekilde yanıt vermeyin. Şu örnekler size yardımcı olabilir. Bu arada soru işareti olmayan tek şey DÜRÜST olmanızdır. Dürüst olun !

–          Yeni başladım. Doğal olarak henüz para kazanmış değilim ancak, bana verilen eğitimlerde aday jenerasyonu nasıl başlatılır ve adaylarla nasıl konuşulur bu öğretiliyor. Ben de eğitimlerin azılı bir takipçisi oldum. Eğer bir işi öğrenmeye karar verirsek o işte kazanç gelmeye başlayacaktır…(bu şekilde devam edin. Detaylandırın. Ben mümkün olduğunca kronolojik sıraya göre anlatmaya gayret gösteriyorum).

Aklınızda sürekli olarak olmanız gereken şey şunlar olmalı ;

–          Dürüst olun

–          Hikaye ederek anlatın

İnsanlar hikaye edilerek verilen bilgilere bayılırlar. Faydaya odaklanın. İnsanlar eğitim veriliyor olması durumunu çok severler. Şirketinizin tüm toplantılarına katılın. Bir çok başarılı kişinin hikayesini dinleyin ve kendi hikayenizi oluşturun. Örneğin ayda 30,000 lira kazanan birisi varsa onun hikayesini de anlatabilirsiniz. Özellikle network marketing’e yeni başladıysanız başkalarının hikayelerini, kendi hikayeniz istediğiniz kıvama gelinceye kadar, emaneten kullanın.

–          “…Biliyor musun Yavuz bu sektöre 97 senesinde başlamış ve 15 yılda sadece 1 kişiyle el sıkışabilmiş. 15 senede sadece 1 kişi ! O kişi de acıdığı için katılmış Yavuz’a. Sonra şu kararı almış, şunları şunları bunları (ne yaptığımı anlatın) ve bu sektörde çok ciddi bir kariyer ve iş inşa etmiş. Şaka gibi…”

Benim hikayemi de kullanabilirsiniz. Hikaye edin. Adaya ne söylüyorsanız söyleyin ancak, hikaye edin. İnsanlar direkt yanıtları sevmezler. Hikaye ederek yanıtlayın. Bazıları şunu söyler ;

–          “Benim bu network marketing’de para kazanmış olmam senin de kazanacağın anlamına gelmez…!”

Buna gerek yok. Bunu yapmayın. Etkili değildir. Bir zamanlar bu yanıtı ben de seviyordum ve kullanıyordum ancak, etkin, daha doğrusu adaya yardımcı olabilecek bir yaklaşım değil. Artık tavsiye etmiyorum. Umarım bu yazı faydalı olmuştur.

Sizin Başarınıza, Yavuz BAĞCI

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond