Network Marketing (MLM) – “Değer” Nedir ? Nasıl Yaratılır ? Nasıl Sunulur ?

imagesCA6KYX57

Network Marketing işinizde mesele aslında değer sunmakla ilgilidir. Aslında network marketing işi değer sunma fikri üzerine inşa edilmiş bir iş modelidir (business model). Peki, “değer” nedir ? Önce bunun tanımını yapmak lazım. Sonra değeri nasıl servis edeceğiz onu konuşalım. “Değer” eğitim olabilir. Bir sorunun çözümü olabilir. Bir gülümseme dahi olabilir. Birisine bir sıkıntısının çözümünde yardımcı olmak olabilir. Birisine kendisini iyi hissettirmek olabilir. Birilerine ilham vermek olabilir. Tüm bunların hepsi “değer”dir.  Şimdi, değeri nasıl sunacağız biraz da bunu konuşalım. Blog yazısı yazarak değer sunabiliriz. YouTube’da kendimize ücretsiz bir video kanalı açıp, eğitim notlarımızdan derlediğimiz bilgileri videolar ile paylaşarak değer sunabiliriz. Facebook durum güncellemesi yapmak da bir anlamda değer sunumu olarak kabul edilebilir. Benim sunduğum değer, hedef kitleme (target market) yardım etmektir. Onlara, karlı bir network marketing işi kurma konusunda yardımcı olmaktır. Değer sunmanın 4 adımı :

  1. Hedef kitlenizi belirleyin (kimlerle temasta olmak istiyorsunuz ? Home Business işinizde kimlerle çalışmak istiyorsunuz ? Hedef kitlenin tanımı kitaplarda pek yapılan bir tarif değildir. Bu konuda sayısı orada da çok olmamakla birlikte ciddi yabancı kaynaklar vardır. Hedef kitlenin tanımı şudur “Çalışmak istediğiniz kişi veya kişilerin kimliği”)
  2. Hedef kitlenizin sorunlarını belirleyin. Pazarlama, kafa yapısı, duruş, iş, ürün, fırsat, çözümü daha fazla adayla konuşamama, sıklıkla karşılaşılan hedef kitle problemleridir.
  3. Bu problemlerin çözümünü hedef kitlenize sunmak için para ve/veya zaman yatırımı yapın. Yıllardır kitaplara, CD’lere, online eğitimlere kucak dolusu para harcamışımdır. Hala harcamaya devam ediyorum. Sizce neden bu tür bir şeye bu kadar para harcıyorum ? Çünkü, ben şunu öğrendim ; ben eğer kendi değerimi, kendi bilgi düzeyimizi arttırırsam başkalarına daha fazla yardım edebilirim. Dolayısı ile benim modelim şudur ; Yatırım yap – Öğren – Öğret. Daha iyi olmak için para ve zaman harcarsınız, öğrenirsiniz ve sonra öğretirsiniz. Benim modelim budur.
  4. Eğitim notlarıma kendi tecrübelerimi eklerim ve takipçilerimle bloğum üzerinden yazılarla veya videolarla bunu paylaşırım.

Umarım bu yazı size değer anlamında bir şeyler sunabilmiştir. Görüşmek üzere !

Sizin Başarınıza,

Yavuz Bağcı

Yavuz imza

Yavuz Bağcı