KAZANAN AKLI TAKİP EDEBİLMEK VE ONU ANLAYABİLMEK

Network Marketing mesleğinde 10 yılı bir şekilde zaman, para, efor yatırımı yaparak devirmiş başarılı insanlar çok gördüm ancak, yorulan, kendini iş yapamaz hale getirmiş insanlar da çok gördüm. Yorulan insanlara baktığımda çoğunun yorgunluk sebeplerini şu şekilde sıralayabilirim.
Anlatımı video formunda izlemek için bu bağlantıya tıklayın. Anlattıklarımı YouTube videosu olarak anlatmak istedim. Bazı insanlar okumaktan daha ziyade video izlemeyi tercih edebiliyorlar.
– Hızlı para kazanma sığlığı, dürtüsünü bir türlü dizginleyememeleri (kamplarda vs kariyer yapmış ciddi para kazanan insanları görüyorlar ya zannediyorlar ki bu insanlar bir gecede zenginleşmişler). “Bizim o kadar zamanımız yok Yavuz bey…” iyi..zamanın yoksa dene ve gör. Hatta denemene dahi gerek yok. Ben sana olacağı hemen söyleyeyim. Olmayacak. Bir türlü olmayacak. Ne yaparsan ne edersen olmayacak. Değerli olan her şey zaman, efor ve para yatırımı ister. Önce bunu anlamalı bu kişiler.
– Sistem denilen şeyi ya anlayamamışlar ya da yanlış anlamışlar. Sistem dışı benceleri ile, “bana göre” leri ile yaptıkları çalışmalarla kendilerini çalışamaz duruma getiriyorlar. Sistemi kullanmadan iş inşa etmek duvara deliği matkapla vura vura açmaya çalışmaya benzer. Bu insanlar da böyle. Matkabı kullanmasını öğrenmek yerine ellerindeki o güzelim matkapla duvara vura vura delik açmaya çalışırlar. Sonunda ne delik açılır veya istedikleri gibi bir delik açılır ne de ellerinde çalışır vaziyette bir matkap kalır.
Kendinizi yormayacak bir tempo ile işinizi SİSTEMİN İÇİNE İNŞA ETMELİSİNİZ! Bu tempo sizi yormamalı. Ömürlük bir tempolu maraton koşusu olduğunu düşünün.
Ha bu arada size bir sır daha vereyim. Kadim bilgileri cımbızlayabilmelisiniz. Bu sektörde bilgi çoktur. Bu bilgi içinden seni hedefine götürecek olan belli kadim bilgiler vardır. Çoğu zaman yanıt aradığın ya da etrafında sürekli dolandığın yerlerde değildir. Kafanı kaldırıp veya bazen oturup kısa süreli düşünce seansları yapmalısınız. Başarılı olan kafaların, başarılı olan akla sahip insanları çok iyi şekilde gözlemlemelisiniz. Kadim bilgiyi, o aklın ne olduğunu söylediklerinden, yazdıklarından çizdiklerinde cımbızlayabilme becerinizi geliştirmeye odaklanın. Bu beceriye insanların %99u sahip değil. Sen dahil. Bu beceriyi geliştirmeye odaklan. O da yine bi miktar zaman ve efor (ve bazen de para) yatırımı ister. Muhabbetle selamlıyorum hepinizi.
Yavuz Bağcı