Başarılı Bir Stoksuz e-Ticaret İçin Aldığım 3 Basit Karar

Bir kitapta şunu okumuştum. Beynimiz minik, küçük, basit, ölçümlenebilir hedefleri seviyor ve onları gerçekleştiriyor.

Uzun, bulutsu, flu, net olmayan, basitlikten uzak, tanımlaması güç, ölçümlenemeyen hedeflerden nefret ediyor ve o hedefe ulaşmak için bir hamle yapmıyor. Yapsa da uzun süreli hamle yapmıyor.

İlk başladığım zamanlardı..Kendime bir hesap açalı birkaç gün olmuştu.

Kendime basit, kısa, net, ölçümlenebilir, gerçekleştirilmesi tamemen bana bağlı olan, tarihi olan, yani gerçekleşme vadesi olan 3 hedef belirledim.

Önce bir varsayımda bulundum. Varsayım şuydu: Sunum videosunun 90 gün içinde 500 farklı kişi tarafından seyredilmesi beni hedeflediğim kariyerine götürür, gelir düzeyimi de  aylık 20,000 liraya çıkarır. 2013 yılı 20,000 lirasından bahsediyorum. Sizi bilmem tabi ancak bu miktar benim için gayet iyi bir miktardı.

Hayır duymaktan, reddedilmekten hem korkarım hem de normalde nefret ederim.

Duyacağım hayırların üzerimde yaratacağı psikolojik baskıyı azaltabilmek için sonuç bağımlılığından bağımsız hareket etme kararı aldım.

Yani ikide bir birkaç görüşme sonrası “Hani nerde sonuç? Hani nerde kariyer? Hani nerde para?” gibi bir yaklaşımlarda, değerlendirmelerde, yargı kararlarında bulunmamaya kendi kendime söz verdim.

Neden biliyor musunuz? 1997-2012 arası dönemde tavsiye ticaretinde sıfır çekmiştim ve artık bu işin beni daha fazla o y a l a m a s ı n ı   i s t e m i y o r d u m.

Bu işten networkten vs artık bıkmıştım.

Bu sondu. Hamlemi sadece bir kez, son kez ve hayatımda ilk defa çok güçlü şekilde yapıp, olmadığını kendime ispat edip artık sonsuza dek bırakmak istiyordum.

Vicdanım artık çok rahat olacaktı.

“Dediğiniz her şeyi yaptım. Sistemin aracını yani sunum videosunu belli bir zamanda belli sayıda kişiye gisterdim, kararlarını istedim, bakın işte kimse evet demedi, işe başlamadı, başladıysa da yapmadı, ürün almadı” diyip artık kendi yoluma bakacaktım.

3 tane basit hedef belirledim.

  1. Sunum videosunu 3 ay içinde 500 farklı kişiye seyrettirmek
  2. “VARIM ya da YOKUM” kararlarını hemen (ya da en geç 72 saat içinde) vermelerini istemek. (Kimsenin felsefesini, nasihatlerini dinleyecek ne enerjim, ne zamanım, ne de sabrım vardı)
  3. 3 ayda 500 farklı kişi sunum videosunu seyrettirmediysem işin nasıl gittiği ile ilgili (oluyor, olmuyor vb) asla bir varsayım, yargıda bulunmamak.

Çok güçlü 3 karardı.

Neden bilmiyorum ancak, çok rahatlamıştım.

Bu 3 kararı uygulayacak sonra da bu işi sonsuza dek bırakacaktım.

Şunu farkettim, insan en çok karar alırken zorlanıyor. Karar alabilmek doğum sancısı gibi bir şey.

Kararı aldığı zaman insan kuş gibi hafifliyor.

Hani kusup rahatlarsın ya ona benziyor.

Geriye tek bir şey kalmıştı. Planıma sadık kalmak. Kendime verdiğim söze sadık kalmak.

Gözlerimi kapattım ve düğmeye bastım…

Sonuç 8 yıl sonra 80,000+ kişiden oluşan bir organizasyon.

Benden bağımsız, aylık onbinlerce global, online sipariş.

Borçlardan arınmış bir yaşam…

Pasif gelir…

Zaman özgürlüğü…

Miras bırakacağım bir gelir…

Kısaca,

Bütünsel sağlık

Finansal sağlık

Zaman sağlığı

Şükürler olsun. Darısı sizin başınıza. Umarım benzer bir kararı sizler de alabilirsiniz. Gerisi çok kolay. Yavuz Bağcı

Not: Bu arada, kararınız benimle aynı olmak zorunda değil. Belki sizler satış yapma kararı alabilirsiniz. Ben sunum videosunu seyrettirme ve “iş ortağı olur musun?” kararlarını isteme kararı almıştım. Belki sizler, “ürün sipariş eder misin?” sorusunun yanıtını almaya odaklanabilirsiniz. İlla, benimki gibi bir karar olması şart değil. Hatta ve hatta benim bu almış olduğum kararın doğruluğu tartışılabilir. Yani benim için geçerli olsa dahi başkaları için de geçerli olmayabilir. Güçlü olan özelliğiniz eğer satış yapmaksa lütfen ona odaklanın. Keşke ben de satış yapabilseydim ancak, yapacağım. Satışı öğreniyorum şu anda. Başaracağım. Aranızda satış konusunda çok başarılı olan arkadaşlarımız var. onlardan özel ders almayı düşünüyorum. Herkesin herkesten öğreneceği çok şey var. neden satış onu da anlatayım. Ürün kullanmak isteyen birisi parasını verir ürün kullanır. Talebi karşılandı mı? hem de %100. İş ortaklarında talebin karşılanması oranları çok ama çok daha düşük. Bu da bir gerçek. İş ortakları mızmızlanır ancak, müşterileriniz asla mızmızlanmaz.

90 günlük bu yolculuğumu Udemy’de 5.5 saat boyunca en ince ayrıntısına kadar anlattım.

https://www.udemy.com/course/ilk-90-gun/?couponCode=2F35D40328092D7356BE