İnsanların Hayır Tercihini Gerçek Anlamı İle Algılayabilmek | Yavuz Bağcı

fikriniz, öneriniz, sunumunuz insanların önüne bir anda pat diye çıkan bir “daha özgür bir yaşam mümkün” fikridir. sunumudur. önerisidir.

öğrenilmiş çaresizlik içinde hayat yaşayan insanlara gidip daha özgür bir yaşam mümkün derseniz fikri ilk etapta kabullenmeleri mümkün olmayabilir. bu insanlara özgürlükten bahsetmek çoğu için küfürle eş anlamlıdır.

çoğu fikrinizi ilk etapta reddecektir. tecrübeme göre en az %85i…

geri kalan %15 evet der ancak, onların da %85i ya hemen ya da daha sonra çalışmayı bırakır, muhtemelen daha sonra ürün kullanımını da bırakır.

devam ederseniz 7 ay sonra ciddi miktarda ciro üreten bir tüketim ağı inşa etmiş olursunuz.

insanların bu fikri hemen o anda kabullenmemeleri son derece normaldir.

duyduğunuz her hayır toprağa atılan bir tohum gibidir. yeşermesi için süre ve uygun ısı şartlarına ihtiyaç vardır. toprağa attığınız bir tohumdan (2-1 görüşme izlettirdiğiniz video sunum) ertesi gün yeşermesini 1 ay sonra hasat için hazır olmasını bekleyemezsiniz. bu beklenti makul bir beklenti değildir. olamaz.

adayların sunduğunuz fikri anlamaları için süreye ihtiyaçları vardır.

sizin göreviniz video sunumu pazarlamak ve baştan sona dikkatli bir şekilde seyrettirmektir. size hayır demesinin önemi yoktur.

tohumu toprağa at ve gübrele ve arada sırada su vermeyi ihmal etme. (takibi bırakma)

2-1 görüşme sayısını arttır. takipteki kişi sayısını arttır. yani toprağa olabildiğince fazla sayıda tohum at ve bakımlarını çok iyi bir şekilde yap.

her fikrin kabul görme süreci önce hayır ile başlar. sonrasında takibi bırakmazsan eninde sonunda bir gün evet diyecektir ve seninle birlikte başlayacaktır. eğer takibi bırakırsan, onları başkaları kaydeder. yani tohumu sen atmışsındır ancak, hasadı başkaları yapmıştır. buna izin vermemelisin.

muhabbetle…diyorum.

yavuz bağcı