Kaybetme Korkusunu Nasıl Yenersiniz?

Adayları kaybetmekten korkuyorsanız korktuğunuz şey kaçınılmaz olarak başınıza gelecektir. Bundan kaçısınız yok. İnsanları kaybetmekten korkuğunuz için çözümünüzü tam teşekküllü bir sunumla onlara göstermiyorsanız onları zaten kaybedeceksiniz. Eğer bekliyorsanız onlara sunumu göstermiyorsanız, onları zaten kaybedeceksiniz. Hareketsiz şekilde duruyorsanız onları zaten kaybedeceksiniz. Önce iyice öğrenip, mükemmelleşip sonra sunumu seyrettireyim derseniz onları zaten kaybedeceksiniz. Sadece kaybetmekle de kalmayacak siz de bir gün gelecek, vizyonunuzu kaybedecek, yolunuzu kaybedeceksiniz. Bir gün bu iş sizin için artık çekilmez hale gelecek ve belli bir zihin eğitiminden, belli bir zihin terbiyesinden geçmemiş kitap okumamış, kişisel gelişimine zaman, efor ve para yatırımı yapmamış her insan gibi siz de gayet doğal ve gayet normal bir şekilde EN KOLAY YOLU tercih edeceksiniz: BIRAKMAK! …Bırakacaksınız. Bu, gayet normal olan bir sonuç.

Ben bu işte tam teşekküllü, açık büfe bir sunum gösterdi diye insan kaybeden insan görmedim. Aday sadece hayır demiştir. Hayırın gerçek anlamı şimdilik hayırdır. Artı, lütfen insanların tercihlerine saygı duyun. Şunu anlamalısınız. Her arkadaşınız ürününüzü sizinle aynı anda kullanmak zorunda değil. Her arkadaşınız sizin gözünüzde “vizyoner” diye sizinle aynı anda bu işe başlamak zorunda değil. Burada devreye takip giriyor. Takibi doğru yapmak devreye giriyor.

Kontrol listesi

  1. Vizyonunuzu nedir? Net mi? açık mı?
  2. Nedenleriniz yazılı çalışmasını yaptınız mı? nedenlerinizi biliyor musunuz? Nedenleriniz yazılı mı? ya bahaneleriniz vardır ya da nedenleriniz. Nedenleriniz yeterince güçlü ise nasıla bir şekilde katlanıyor insan.
  3. Ne istediğinizi biliyor musunuz? Net mi? yazılı mı?
  4. Yaşam amacınızı biliyor musunuz? Yazılı mı?
  5. Planınız var mı? Yazılı mı? sayısal verilerle donatılmış bir plan mı? Notlar tuttunuz mu? Yoksa sadece öylesine mi seyrettiniz?
  6. Temel eğitim videolarını seyrettiniz mi? n
  7. Listeniz var mı? Varsa yazılı mı? Yazılı ise kaç kişi yazılı?
  8. Şu ana kadar kaç kişi ile nezaket görüşmesi yaptınız? Yani veri topladığınız kaç kişi var?
  9. Whatsapp sesli mesajla reklam/davet gönderdiğiniz kaç kişi var?
  10. Kaçı dönüş yaptı? Kaçı dönüş yapmadı?
  11. Kaç tanesi sunumu seyretti?
  12. Kapanış hamlenizi yaptınız mı?
  13. Kaçına “Haydi başlayalım!” dediniz.
  14. Kaç tanesi takipte?
  15. Evet veya hayır dememiş olanlarla takvimlendirme yapılmış durumda mı? (Youtube’a girin Yavuz Bağcı takvimlendirme” diye yazın ve videoyu seyredin)
  16. Takvimlendirme yapıldı ise ajandanıza yazılmış durumda mı?

Bu sıraladığım şeyler işinizin belki de sadece %10unu temsil ediyor. İşin geri kalan kısmı tamamen psikoloji. Bu işin %10u tekniktir kalan %90ı psikolojiktir. Psikolojinizi güçlü tutmalısınız. Bunun için okuyun. Videolar seyredin. kişisel gelişiminize yatırım yapın. Sizin tekniğe ihtiyacınız yok. Sizin güçlü bir psikolojiye ihtiyacınız var. Teknik her yerde var zaten.

Sizin başarınıza, Yavuz Bağcı