Hayırlara Neden Takılmamanız Gerekir?

Hayırlara Neden Takılmamanız Gerekir?

Hayırı gereğinden fazla kişisel algılıyorsunuz. “Hayır” çoğu zaman gerçek bir reddediş değildir. Artı bol miktarda hayır yanıtı almalısınız. Daha sonra takiplerini yapmalısınız.

Network Marketing sektörünün en iyileri önce hayır demişlerdir.

Sonra uzun bir takip sürecinden sonra evet demişler ve network marketingde gayet başarılı bir dağıtıcı ve tüketici ağı kurmuşlardır.

Hayıra gereğinden fazla olumsuz anlam yüklememeliyiz. Hayırın bir anlamı “şimdilik hayır” demektir. Kişinin o an başı ağrıyordur sana hayır diyiverir. Senin de dünyan yıkılır. Halbuki adayın sadece başı ağrıyordu.

Aday sana o anda “Şu an başım ağrıyor. O sebeple şu an değil de daha sonra tekrar görüşelim. Şu an benim için saatler 1200’yi vurmuyor. Sen beni bu konu ile ilgili mutlaka takip et ama tamamı?” diyememiştir de ortamdan bir an evvel uzaklaşmak ve sakin bir ortama bir an evvel geçebilmek için “Bu iş bana göre değil” diyivermiştir.

Emin ol aday bu konuyu senin kafaya taktığın kadar asla takmaz.

Sen ona yaşamını değiştirebileceği bir projeyi sunmuşsun o “şimdilik” hayır demiş.

Bırak o üzülsün. Sen neden bu kadar üzülüyorsun ki? Sen bu projenin zaten içindesin. Network Marketing fırsatını zaten görebilmişsin. Zaten eninde sonunda başarılı olacaksın. Niye bu kadar kafayı takıyorsun ki? veya şu da olabilir. Aday eşi ile tartışmıştır. Sana “şimdilik” hayır demiştir. Sana “Eşimle tartıştık. Canım çok sıkkın. Şu anda bu konuyu enine boyuna dinleyecek odaklanmaya sahip değilim. Beni sen mutlaka takip et. Daha sonra bu konuyu biraz daha olgunlaştırmaya çalışalım. Bu konu üzerinde konuşmaya değer bir konu çünkü içeriğinde sağlık var, finansal iyileşme var, zaman özgürlüğü var, seçenek var…” diyemez. Çünkü o anda bunu söyleyebilecek pozitif enerjiye doğal olarak sahip değildir. O sebeple hayıra gereğinden fazla olumsuz anlam yüklememek gerekiyor.

Veya aday sana “param yok” dedi. Konu yine benzerdir. Gerçek sorunun %99 para olmadığını sen de, ben de, aday da biliyor. Konu, senin anlattığın şeyde “değer” görmemiş, algılamamış olmasıdır. Belki iyi dinleyemedi. Eğer çocuğu kaçırılmış olsaydı ve ondan aynı miktar parayı isteselerdi param yok diyebilir miydi? Diyemezdi. Peki neden diyemezdi çünkü paranın karşısındaki şeyin değeri çok yüksek. O an cebinde olmasa da bankada olmasa da borç alır bir şekilde hızla parayı öder ve çocuğunu geri alırdı. Demek ki sorun para değil. zamanım yok itirazı için de aynı şey geçerlidir. Zamansızlık onun için bir sorun mu yoksa bir bahane mi bunun anlamak isterim.

Hayır çoğu zaman gerçek bir hayır değildir. Bunu bilin. Takiplerinizi mutlaka çok iyi bir şekilde yapın. Bu sektörde liderler önce hayır derler. Sonra evet derler. Ve sonra da çok başarılı olurlar. Hızla evet diyenlerden ben hep çok korkmuşumdur. Hızlı evet diyen daha sonra hızlı bir şekilde istifa ediyor. Bunu da gözlemledim. Takibi bırakmayın. Takip bitmez. Bitmemeli. Bu işe olan inancınızı gören insanlar bu inanç karşısında daha fazla hayır demeyeceklerdir.

Sizin başarınıza, Yavuz BAĞCI