Network Marketing’de Amatörlerin Kişisel Çalışma Düzeni

Network Marketing işini 2 şekilde yaparsınız. Ya amatör olarak yaparsınız ya da, profesyonel olarak.

Network marketing işini eğer amatör olarak yapıyorsanız büyük ihtimalle bu işin nasıl olmayacağını kendinize ıspat etmeye çalışıyorsunuz demektir.

Aşağıdaki listede amatörlerin çalışma prensiplerini(!) sıraladım.

Gelin hep birlikte insanların network marketing işinin nasıl olmayacağını kendilerine nasıl ıspat etmeye çalıştıklarını hep beraber izleyelim.

  1. Liste yerine telefon rehberi kullanırlar

Yazılı liste yapmazlar. Yaptıkları listeler de birkaç kişiden oluşur. Tüm geleceklerini, ticaretlerini o umut bağladıkları birkaç kişiye bağlamışlardır. Amatörler telefon rehberlerini açar ve “Dur bi de şu arkadaşı arayalım. Bu arkadaş baya cevval bir arkadaştır” şeklinde veya benzer düşünceye sahiptirler. Kendilerini hayal kırıklıklarının getireceği tahribata açık hale getirirler. İnsanlara umut bağlarlar. Listelerine tanıdıkları herkesi yazmazlar.  “Kim bu işi yapar?” ve/veya “Kim ürün kullanır?” sorusunu sorarak liste yaparlar. Haliyle listeleri de kısıtlı olur. Görüşme yaptıkça listeleri azalmaya endişeleri de artmaya başlar. Bir gün gelir bu endişeler dayanılmaz bir hal alır ve bırakırlar.

  1. Turistik amaçla belki sadece 1 kampa katılırlar

Kamplar network marketing işinizi inşa ederken 3-4 ayda bir Antalya-Abant vb yerlerde takımlarımızla 3 gün 2 gece geçirdiğimiz yerlerdir. Network marketing işimizi özellikle online inşa ederken sunumlarda ve eğitimlerde bir birimizi genellikle bilgisayar veya cep telefonu ekranlarından görürüz. Haliyle özleriz. Aynı işi yapan insanlar olarak bir araya gelme ihtiyacı hissederiz. Amatör kalma konusunda ısrarcı dostlarımız örneğin kamptayken kahvaltıya geç inerler. Eğitimlere geç katılırlar. Aralarda dışarı çıkarlar. Sonra tekrar içeri girer. Kafasına göre takılırlar. Arada bir derse girerler. Kampı tatil zannederler. İşin ciddiyetini ve bu işte eğitimin ciddiyetini bir türlü anlayamamış insanlardır.

  1. Ayda birkaç görüşme yaparlar ve çok çalıştıklarını zannederler

Sorsanız bu işin neden olmuyor olduğu ile ilgili çok sayıda şey anlatırlar. Network marketing işinin tempo gerektiren bir iş olduğunu bir türlü ama bir türlü anlayamazlar. Gerekli ritme ve tempoya da uymazlar. Ayda sadece birkaç tane görüşme yaparlar ve aradıkları o Yavuz Bağcı’ların o birkaç kişi arasından çıkmasını beklerler. Şanslı olmayı beklerler.

  1. Sunumcu seçerler

Onların derdi insanların kaydını almaktır. Bunun için çok iyi(!) sunumcuları takip ederler.  Sadece onların sunumlarına misafir getirirler. Kayıt da alırlar ancak, farkında olmadıkları şey temponun kırılması gibi ölümcül bir hata içinde olmalarıdır. Sonra iş bir türlü olmaz(!)

  1. Arasıra günlük eğitimlere katılır

Günlük olarak yapılan sabah ve/veya akşam eğitimlerine ara sıra katılırlar. Belli bir zaman sonra sıkılırlar. “Hep aynı şey!” diye şikayet eder, mızmızlanırlar. Bu eğitimlerin ticaretlerini kendilerinden bağımsız hale getireceğini bir türlü anlayamazlar. Eğitimlere ekiplerini soksa sistem onların adına ekiplerini motive edeceğini, ekiplerini eğiteceğini anlayamazlar. Bunun yerine ekiplerini kendileri motive etmeye çalışırlar. Kendileri eğitmeye çalışırlar. Ve bir gün çok yorulurlar ve bırakırlar.

  1. Rastgele görüşme yaparlar

Ne takvim kullanır. Ne ajanda. Davetleri rastgele almaya çalışır. Bir aradığı kişi kişi eğer telefonu açmazsa veya daha sonra dönmezse sinirlenir. Tekrar arar. Sonra tekrar. Sonra tekrar. Ve süreç anlamsız, saçmasapan bir şekle girer. Sonra adayın listede üstünü çizerler.

Daha sonra internete girerler şikayet sitelerine yazmaya başlarlar.

Eğitimlerini almamışlardır. Kendilerini eğitimlere kapatmışlardır.

Zannetmişlerdir ki network marketing işi şanslı insanların başarılı olduğu bir iş. Kendilerinin o kadar şanslı olmadıklarına kanaat getirmişlerdir. Ve bir türlü olmamıştır. Naapsalar neetseler olmamıştır.

İnsanları bir denek olarak kullanmaya çalışmışlardır. Bilmedikleri şey şudur; hiç kimse denek olmak istemez!

Eğer siz de tavsiye ticaretinin bir şekilde içinde olmak istiyorsanız, bir tüketim ağı inşa etmek istiyorsanız ve bu tüketim ağının güçlü, güvenli (sürekli gelir üreten) ve karlı olmasını istiyorsanız profesyonel olmayı tercih edebilirsiniz.

Umarım bu yazı sizin network marketingi çok daha iyi anlamanıza yardımcı olmuştur.

Sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum,

Yavuz BAĞCI

Yavuz Bağcı telefon irtibat 0533 260 3607

Network Marketing ÜCRETSİZ e-mail eğitim kursuma katılmak için tıklayın ve formu doldurun http://www.yavuzbagci.com

“Network Marketing Distribütörleri İçin Soğuk Piyasada Davet Formülü” kitabımı incelemek için tıklayın https://www.kitapyurdu.com/kitap/network-marketing-distributorleri-icin-soguk-cevrede-davet-formulu/418669.html?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycHWHKxcAdnFnUA88RlONfvzuYZUuNm_L9M8dIRalIvQXKvvlVWkGEIaAl2xEALw_wcB

90 Günlük Eylem Planı “Network Marketing’de ilk veya şu andan itibaren ilk 90 günlük masif patlama gücü ile işinizi inşa edin” Kursu incelemek için tıklayın https://www.udemy.com/ilk-90-gun/?couponCode=ILK.90.GUN

Network Marketing Liderlik Akademisi “Güçlü, kalıcı, güvenli ve karlı bir Network Marketing ticaretini yönetmenin sırlarını öğrenin” Kursu incelemek için tıklayın https://www.udemy.com/network-marketing-liderlik-akademisi/?couponCode=LIDERLIK.AKADEMISI