Network Marketing İş Temponuz Nasıl Olmalı?

Network Marketing işinizi ister part-time yapın ister full-time yapın işi belli bir tempoda tutmak durumundasınız. Bir çok network marketing distribütörü işe momentum kazandıramıyor. İşe tempo kazandıramıyor. Kazandıramadığı gibi sonuçları erken değerlendirme yanlışına düşüyor. Bir gün geliyor, artık network marketing işi onun için dayanılmaz bir hal alıyor ve bırakıyor.

18.12.2012 tarihinde network marketing sektöründe ilk kez ciddi şekilde çalışmaya karar verdiğimde aldığım ilk kritik karar şuydu. İkna etme. Bilgilendir. Kaydetmeye çalışma, video sunumu seyrettirmeye çalış. Ürün almaya veya distribütör olmaya ikna etme, sana yaşamından bir saat vermeye ve bilgiyi bir video ile almaya ikna et. Kararı kendisine bırak.

 

40 yaşındaydım. Hayatımın ticari anlamda en verimli 20 yıllık dönemine giriyordum. Artık maaşlı çalışmak istemiyordum. Ticaret yapmak istiyordum. Maaş değil kar elde etmek istiyordum. Bir tacir olmak istiyordum. Tüccar olmak istiyordum. Bu şekilde gerçek Yavuz olmuş olacaktım. İnsanlığa bu şekilde, yani ticaret yaparak, değer değiş tokuşu teklifi sunarak daha fazla katkı sağlayabileceğimi düşünüyordum.

Zannediyorum 21 aralık 2012 idi. Bir karar aldım; önümüzdeki 3 ayda hiçbir maddi beklenti içerisine girmeden, 300 kişiye sunum videosunu seyrettirmek. Paraya ihtiyacım var mıydı? Hem de nasıl. Kimin paraya ihtiyacı yoktur ki. Herkesin vardır. Benim de vardı. Ancak ben yine de zor günler geçiriyor olmama rağmen kazanacağım paraya odaklanmadım. Kazandım mı? tabi ki kazandım ancak, kazanacağım paraya odaklansaydım muhtemelen başarısız olurdum. Ve kazanamazdım.

Başarıya odaklandım. Fayda sunmaya odaklandım. Bilgi vermeye odaklandım. Ürünlerimle insanların yaşam kalitelerini nasıl arttırabilirim, insanlara bunu göstermeye başladım. Ve bir karar vermelerini istedim. Yapmaya başladığım şey bu kadar basitti.

  1. Harekete geçtim
  2. Sonuç beklentisinden arınmış bir şekilde harekete geçtim
  3. “Bir video var. Birlikte izlemeliyiz” dedim.

“Nedir?” diye soranlara “Seyrettiğinde göreceksin” dedim. “İyi hadi bakalım, merak ettim” dediler.  Üşenmedim. Ertelemedim. Buluştum. Video seyrettirdim. İlk 13 günde 82 kişiye izlettirdim. 12 tanesi distribütör olmaya karar verdi. Bazıları distribütör olmak istemedi. Müşteri olmak istedi. Çoğunluğu saygılı veya bazen de saygısız şekilde fikri reddetti. Kimseye takılmadım takılamazdım. Ben inanmış olduğum bir ürün gamının kullanıcı ve dağıtıcı ağını inşa ediyordum. Herkesten benim inandığım bir fikri sahiplenmesini bekleyemezdim.  

O günlere ait çalışma tempomum ne olduğunu, hangi hamleleri nasıl yaptığımı, ne sonuçlar aldığımı, çalışırken psikolojimin nasıl olduğunu bu kursta anlattım. Kursu incelemek için buraya tıklayın.

Ben hep şuna inanmışımdır. Bir şeyi birisi başarmışsa ben de başarabilirim.

“Yavuz bey siz network işi yapıyor musunuz?” sorusuna yanıtım. Evet yapıyorum.

Hangi firma? Kyani firması.  

Bahsettiğiniz video sunum hangisidir. Merak ettim gönderir misiniz?” diyorsanız işte size bu işte insanlara ilk hangi videoyu seyrettirmiştim. Onu paylaşıyorum. Sunum videomu seyretmek için buraya tıklayın.

Yazıya yorum yazmayı ve yazıyı paylamayı unutmayın. Sizin başarınıza değerli canlar. Dostlarım. Sizi seviyorum.

Network Marketing (MLM) Sektör İle İlgili Online Kurslarım

90 Günlük Eylem Planı “Network Marketing’de ilk veya şu andan itibaren ilk 90 günlük masif patlama gücü ile işinizi inşa edin” Kursu incelemek için tıklayın

Network Marketing Liderlik Akademisi “Güçlü, kalıcı, güvenli ve karlı bir Network Marketing ticaretini yönetmenin sırlarını öğrenin” Kursu incelemek için tıklayın