İnsanları İnternette Nasıl Davet Edersiniz?

Merhaba Yavuz bey. Ben network işi yapıyorum.bunun dışında satış sayfam var. Elimde olan şeyleri söylüyorum size. farzedin bu sistemleri kurdum. İnsanları nasıl bir davet yazısı veya onların dikkatini çekecek güzel bir yazı yazabilirimki…sadece fikir almak isterim sizden tabiki mümkünse…kolay gelsin

Yavuz Bağcı:

Network Marketing işini internetin imkanlarını kullanarak inşa etme fikri distribütörleri evet heyecanlandırıyor ancak, heyecanlandıkları konuda eyleme geçme konusunda fazla istekli değiller. İnterneti kullanmıyorlar. Kullanmaktan kaçınıyorlar. Onları eyleme geçmekten alıkoyan düşünce “Yeteri kadar sonuç üretemedim. Sosyal kanıta dönüşemedim. O halde benim ne haddime insanlara network marketing dersi vermek?” diye düşünüyorlar. Bu, mantıklıymış gibi görünen bir fikir.

Bana sorarsanız çoğu distribütör bence bildikleri şeyleri küçümsüyor. Aslında o kadar çok bilgiye sahipler ki. Şirketlerinin eğitimlerinde notlar tutuyorlar. Bu eğitimlerde öğrendikleri her bir kırıntı bilgi altın değerinde.

Şunu atlıyorlar; her geçen gün çok sayıda insan “network marketing” sektörünü araştırıyor. Bilgi talebi var. Masada kendisine sunum yapan insanlara “Ben bi düşüneyim” diyor eve gidince Google’a soruyor. İnternette kim öğrendiğini paylaşıyorsa, öğretiyorsa onlardan birisini seçiyor ve tanışıyor. Daha fazla bilgi talep ediyor. Bir tanesi ile de network işine başlayabiliyor.

Yapmanız gereken 3 şey var.

  1. Yatırım yap
  2. Öğren
  3. Öğret

Yatırım yap

Öğrenmeye yatırım yap. Bu konuda zaten siz network marketing distribütörlerinin bir sorunu olduğunu pek zannetmiyorum. Bilgiyi talep eden insanlarsınız. Gözünü kırpmadan bilgiye sahip olmak için para harcayan insanlarsınız.

Öğren

Şirketinizin çeşitli eğitim türlerine katılıyorsunuz (liderlerin verdiği online eğitimler, şirketinizin otel toplantıları, yılın belli dönemlerinden katıldığınız kamplar, uluslararası toplantılar vs). Bu toplantılarda olabildiğince not tutun. Ses kaydı alın. Veriyi toplayın. O veriler çok önemli. Bakın biraz sonra o verilerden neler olacak neler.

Öğret

Öğrendiğinizi 1-1’de öğretebilirsiniz ancak, öğrendiklerinizi internette paylaşırsanız ve paylaşmaya da belli bir tempo ile belli bir ritim ile devam ederseniz bir zaman sonra birileri sizin gönüllü öğrencileriniz olmaya başlar.

Öğrenin. Bol bol notlar tutun. Öğrendiğiniz bilgiyi daha sonra internette bir blogda veya herhangi bir sosyal medya sayfasında ya da YouTube’da video olarak paylaşın.

Çekinmenize gerek yok. herkes sizin öğrenciniz olmayacak. Herkes sizi sevmeyecek. Herkes sizi takip etmeyecek ancak, birileri sizi tercih edecek. Bilgiyi sizden almayı tercih edecek.

“Bakın bugün ne öğrendim?” diyin ve paylaşın. Öğrendiğiniz şeyi ister bloğunuzda ister Facebook sayfanızda ister YouTube profilinizde video olarak paylaşın.

Tekrar ediyorum. Birileri size “Bu ne saçmalıyor?!” diyecektir. Desin. Önemli değil. Birileri de sizin paylaşımlarınızı ZAMANLA dikkat bakın hemen demiyorum zamanla diyorum takip etmeye başlar. Zamanla takipçilerinizin sayısının artmaya başladığını görürsünüz.

Korkmayın. Çekinmeyin. Paylaşım yapmaya başlamanız için illa ciddi para kazanmış olmanız gerekmiyor. Kimseye karşı bir iddiada da bulunmuyorsunuz. Sadece öğrenmiş olduğunuz yeni içeriği paylaşıyorsunuz. İnternete koyuyorsunuz. İnternet bir pazar yeri gibidir. Herkes neyi varsa orada sergiler. Sizin sergilemeniz gereken şey network marketing hakkında yeni öğrendiğiniz bir içerik.

Başka yerlerde kopyala-yapıştır yapmayın. Google nezdinde değeriniz azalır. Mümkün olduğunca kelime ve cümleleri siz yazın.

Umarım bu yazı yardımcı olabilmiştir.

Sağ taraftaki formu doldurarak 50 günlük Network Marketing ÜCRETSİZ email eğitim kursuma katılmayı unutmayın.

Bu yazıya mutlaka aşağıda yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler