Çevrenizin Farkındalığını Nasıl Arttırısınız?

Soru ve/veya sorun: “Yavuz bey sizi zevkle takip ediyorum.Çevremizin farkındalığını arttırmak için çabalarımız bazen boşa düşüyor sizce nerede hata yapıyoruz.”

Yavuz Bağcı: Sık sorulardan bir tanesi. Kısa ve net bir yanıtı yok. kişiden kişiye değişen bir yanıtı var. Ben şu şekilde değerlendiriyorum.

Hiçbir çaba boşa değildir. Ben buna inanan bir insanım. Ortaya koyduğumuz her çabanın az veya çok, er ya da geç mutlaka bir karşılığı vardır. Bu konu tamamen kalple alakalı bir şey. Herkes buna inanmaz ancak, ben inanıyorum. Ve kim bilir belki de buna inandığımdan dolayı bunun pozitif sonuçlarını yaşıyorum.

Diğer bir konu, anlık, hızlı sonuç vermemiş olan her hamlemizde kendimizde hata aramaktan vazgeçmemiz gerekir diye düşünüyorum. Bazen sonuçlar anlık olarak gelir. Bazen o kadar hızlı gelmez. Bazen de kim bilir, hiç gelmez. Ben hep şuna inandım. “Yavuz sonuçları erken değerlendirme gafletine düşme!” Kendi kendime hep bunu söyledim. Hep tempoya inandım. Tempolu bir şekilde yeni insanlarla tanışmaya, onları daha yakından tanımaya, sohbet etmeye, oturup bi çay kahve içmeye, dostane sohbet etmeye inandım. Hazır olanlara full sunum seyrettirmeye inandım. Bu saydığım her şey dikkat edin işi inşa etmektir. Hani hep söylediğimiz şey. İŞİ İNŞA ETMEYE DEVAM ET! İŞİ İNŞA ETMEYE DEVAM ET! İŞİ İNŞA ETMEYE DEVAM ET! ..

Sıkıntı şu, işi inşa etmeye devam ederken her hamleniz sonrasında acaba nerde hata yaptım orada mı hata yaptım burada mı hata yaptım derseniz tılsımı bozarsınız. Evet tabi ki eylemlerin sonuçlarını değerlendireceğiz ancak, şimdi değil. SONRA! Ne kadar sonra? Bana sorarsanız 90 günlük eylem planı sonrası 91nci gün! 91nci günden önce sorgulama olmamalı.

Çevrenizin farkındalığını arttırmanın bana sorarsanız bir numaralı kuralı insanları dinlemek. Daha doğrusu dinleyebilmek. Mesaj verme kaygısı taşımadan dinleyebilmek. Ürün satma kaygısı taşımadan dinleyebilmek. Distribütör olması kaygısı taşımadan dinleyebilmek. Veriyi çekmek. O aday ne istiyor neyi istemiyor veya neden veya nelerden uzaklaşmak istiyor onu tespit edebilmek. Soru sorabilmek. Doğru soruları sorabilmek ve dinlemek. Birkaç tane doğru soru sorduğunuzda ve dinlediğinizde farkındalığı yaratmaya başlarsınız. Deneyin. Hemen bir şeyler olmayabilir ancak, mutlaka bir yerden başlamalısınız.

Günümüzde dinleyebilen insan bulmak kolay değil. Biz farklı olmalıyız. Biz diğerlerinden farklı olmalıyız. İnsanları dinlemeliyiz. Bana güvenin. Oyunu kazanacağınız yer de burası oyunu kaybedeceğiniz yer de burası. İşin %99’u dinlemek. Sohbet edebilmek. geri kalan %1’i teknik bilgi. Teknik bilgi her yerde var dostlar. Girin internete bir şirketin sunumu ile ilgili onlarca belki de yüzlerce sunum videosu veya eğitim bulabilirsiniz. İnsanlar bilgiye her yerde ulaşabilir durumda günümüzde ancak, kendisini dinleme sabrını gösterebilecek dinleyecek bir insan evladına kolay kolay rastlanmıyor.

Sorular sormayı öğrenin.  Bununla ilgili kitaplar okuyun. Videolar seyredin. Youtube’da bununla ilgili tonla video var. Açın ve 10 tane kitap okuyun. Mesele şu; gerçekten öğrenmek istiyor musunuz? Günümüz bilgi çağında ve hayattaki en değerli şeyin bilgi olduğu bir dünyada bilgi artık her yerde. Girin internete mesai yapın. Zorlandığınız konu üzerine kafa patlatın. Cevabı mutlaka bulacaksınız. Zahmete katlanın. Kendiniz öğrenin. En kalıcı öğrenme insanın kendi araştırmaları sonucunda öğrendiği bilgidir.

Özet:

Hata yapmıyorsunuz.

Her zaman kendinizde illa ki bir hata aramayın.

hata olmaz mı? Tabi ki olur. Network marketing işini hatalar yapa yapa öğreniriz.

Network marketing işi hata yapabilme özgürlüğünüzün olduğu bir iş.

Hata yapmaktan korkmayın.

Merak etmeyin, tempoda kaldığınız sürece doğru yoldasınız.

Hatalar yok mu? Tabi ki var ancak, doğru yoldasınız. Devam edin.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Yandaki formu doldurarak Network Marketing 50 günden oluşan ÜCRETSİZ mail eğitim kursuna katılın.

Yavuz Bağcı