Adayın Kararını Nasıl İstersiniz?

Ürün kullanımı tartışmasız en iyi reklamdır. Ürün kendisini satabildiyse satmıştır. Satamadıysa yapacak çok fazla bir şey aslına bakarsanız yok. Bir sonraki adaya geçmek hem zaman (dolayısı ile para) tasarrufu hem de emek tasarrufu sağlayacaktır. Zihnimizi de meşgul etmeyecektir. Bizi hafifletecektir. Ürünün yapamadığını bizim yapmamız aslında çok da kolay değil. Zamanında dönmezse birkaç gün daha bekleyelim. Sonrasında benim mesajıma benzer bir mesaj göndermekte veya telefonla konuşup kapanış hamlesini yapmakta yarar var ki dediğim gibi zihnimiz rahatlasın.

  • Seninle ….tarihte bir süreci başlatmış olduk.
  • Şu ana kadar şu şu şu aşamaları kaydetmiş olduk
  • Ürün kullandın vs
  • Mevcut durumda bu konu/dosya bende açık durumda bekliyor.
  • Sen de takdir edersin ki açık durumda bulunan konunun/dosyanın daha fazla açık durumda kalmasının aslına bakarsan ne sana ne de bana bir faydası yok
  • Bir şekilde nihayete ermesi rahatlatıcı olur.
  • Amacım dosyayı o veya bu şekilde kapatmak.
  • Öyle ya da böyle bir karar alabilmen için ilave veri/bilgiye ihtiyacın olduğunu mu düşünürsün yoksa sana şu ana kadar sağlamış olduğum veri/bilginin yeterli olduğunu düşünüyor musun?
  • Bu konu ile ilgili bana yardımcı olursan sevinirim.

Evet ana mantık bu ancak, siz cümleleri, kelimeleri arkadaşınızla olan muhabbetinize göre tabi ki değiştirebilirsiniz ancak, ana eksenden asla sapmamak önemli. Yani adayı bir karara yönlendirmek önemli. Eğer karar verebilmek için ilave veriye ihtiyacım var derse ilave bilgi verirsiniz. Eğer yok hayır mevcut veri benim için yeterlidir derse o zaman kararını isteyin.

Unutmayın. İnsanlardan bir bilgi servis edilmesi sürecini yaşadıktan sonraki 72 saat içinde bir karar istemek gerekir. Bu, evet/hayır oranlarını neredeyse eşit seviyede tutar. Yani fifty/fifty. %50 ye %50

Yani evet deme olasılığı %50dir hayır deme olasılığı %50dir ancak, eğer süreç veri/bilgi akışı olmadan, bilgi alışverişi yokken bir şekilde uzarsa, oluruna bırakılırsa o zaman evet yanıt olasılığı %50lerden %10lara hatta %5lere düşer.

İnsanlara bilgi veririz.

Sonrasında şu 2 soruyu sorarız;

  1. “karar verebilmen için ilave bilgiye mi ihtiyacın var?” Yoksa,
  2. “karar verebilmen için mevcut bilgi yeterli oldu mu?”

Eğer 1ncisi ise o zaman ilave bilgi servis ederiz. Bilgi servis ettikten sonra 2nci soruyu sorarız.

Eğer 2ncisi ise o zaman kararını isteriz.

Birileri hayır der birileri evet der. Evet diyenlerle yani bardağın dolu tarafı ile yolumuza devam ederiz.

Bu şekilde mekanik bir şekilde karar toplayıcı şeklinde ilerlerseniz insanların size daha kolay evet dediklerini göreceksiniz. En azında hayır derken 2 kere düşüneceklerini gözlemleyeceksiniz.

Bu eğitim yardımcı olabildi mi?

50 gün süren ÜCRETSİZ email eğitim kursuma katılmadıysanız aşağıdaki veya sağ taraftaki formu doldurarak katılın. Her gün yeni adayların sizinle nasıl tanışmak isteyeceklerini öğrenin.

Sizin başarınıza,