Utangaç İnsanlar Network Marketing İşinde Başarılı Olabilir Mi?

Utangaç, içe dönük bir insan mısınız? Bence bu çok iyi bir haber çünkü, içe kapanık olan insanlar kopyalanabilir hareketleri yapma konusunda dışa dönük insanlara göre çok daha avantajlı.

Bunun en büyük sebebi sistemi takip etme konusunda çok iyi olmaları.

Dışa dönük insanlar karizması olan insanlar olabilir, doğru. Çevresi olan insanlardır, doğru ancak, şöyle bir sıkıntıları var insanları ikna ederler. Bu da işin inşaasını ve kopyalamayı imkansız hale getirir.

Dışa dönük “karizmatik” insanlara “Artık şu karizmanı kullanmayı bırak ve araçları kullanmaya başla” dediğinizde çok şaşırırlar. Hatta ve hatta sizin onların işine sekte vurmaya çalıştığınızı dahi düşünenler olabilir. Onlara yardımcı olmadığınızı, liderlik yapmadığınızı düşünürler.

Kafalarının dikine giderler. Sistemin araçlarını kullanmazlar. İşleri bir aşamaya kadar büyür sonra çöker.

İkna, kopyalanabilir bir şey değildir. “Şey” kelimesi yerine bir an acaba “beceri” kelimesini mi yazsam diye düşündüm ancak, hayır, bu “beceri” kelimesine haksızlık olurdu. İkna bir beceri de değildir.

İkna başka işlerlede işe yarayabilir. Onu bilemem. Benim bildiğim tek şey şu. İkna Network Marketing’de işe yaramaz. İnanmayanlar deneyebilir ve işinin nasıl inşa olmadığını, eğer inşa olsa dahi nasıl çöktüğünü seyrederler.

Dışa dönük karizmatiklere “Sunumu video ile yap” dediğinizde yapmazlar. İşi gerçekten büyüten ve katlama aşamasına getiren araçların dışında her türlü argümanı ortaya koymaya çalışırlar.

“..ama Yavuz video insanlara samimi gelmiyor”

“Kimse videodan bir şey anlamıyor”

Açık ve net bir şekilde söylüyorum.

Bu argümanlar işinizi büyütmez. Büyütse dahi kopyalayamazsınız. Ve işiniz çöker!

Ne demek istediğimi -şu anda- anlamasanız da araçları kullanın.

İşin temel esası kopyalamadır.

Kopyalama araçlarla mümkündür.

Dışa dönük karizmatik sahneden haykırır. Şov yapma derdindedir. “Bakın bana. Ne kadar başarılıyım”

İçedönük, utangaç, içine kapanık olan network marketing distribütörü olan dostlarımıza şunu söylemem gerekiyor: ağzı çok iyi laf yapan “karizmatik” insanlara göre büyük avantajınız var. Büyük değil, çok büyük avantajınız var. Var çünkü laf dinliyorsunuz. Eğitilebilir durumdasınız. Sistemi kullanıyorsunuz ve sistemin araçlarını kullanıyorsunuz.

O sebeple sakın ola sakın, “Benim ağzım iyi laf yapamıyor. Ben insanlarla kolay iletişime geçemiyorum” gibi fikirleri satın almayın.

Sahip olduğunuz değer büyük bir değerdir.

Öğrenebilme sabrınız var demektir.

“Sistem” denilen şeyin ne olduğunu tam anlamı ile anlamadıysanız dahi kullanmakla ilgili sorununuz yok demektir.

Araçları kullanmakla ilgili sorununuz yok demektir.

Laf dinliyorsunuz demektir.

İşinizi büyütecek olan 2 şey:

1.Araçlar

2.Büyük toplantılar

“Şu videoyu seyredip görüşlerini benimle paylaşır mısın?”

“Seninle beraber bir video seyredeceğiz. Bi bak bakalım seni heyecanlandırabilecek mi? Ya da ne kadarı heyecanlandırabilecek bunu merak ediyorum”

“Şu videoyu incelemeni istiyorum. Daha sonrasında detaylı olarak konuşacağız”

İnsanlara sosyal kanıtları göstermek önemlidir.

İster kendi ekibimden olsun isterse başkasının ekibinden olsun içedönük, utangaç, içine kapalı olan insanların başarı hikayeleri başka insanların karar almalarında çok etkili oluyor.

Birisi sahneye çıkar. Gayet düşük bir enerji ile konuşur. İnsanlar önce onu fazla umursamaz. “Bu ne anlatıyor yahu” derler. Sonra sahnedeki, sessizce Emerald olduğunu, yılda 80- 100.000 lira para kazanıyor olduğunu söyler. Ve ilk etapta düşük enerjili, içine kapanık, utangaç olan bu konuşmacıya ilgisiz olan seyirciler bir anda gözlerini ovuşturmaya başlar.

İnanamazlar.

Ve oradaki herkes kayıt olmaya karar verir.

“O başardıysa neden ben de başarmayayım ki?”

Eğer kredisi yüksek bir insansınız, eğer insanları etkileyebilen bir insansınız size şunu garanti ederim ki network marketing işinizi inşa edemezsiniz.

Bi miktar inşa etseniz de mutlaka çökecektir.

Sistemin, araçların öğrencisi olmalısınız.

Dolayısı ile sizi şuna davet etmek istiyorum.

Önce işin ne olduğunu anlayın.

Daha sonra işin nasıl inşa edildiğini anlayın.

1.Araçlar

2.Büyük toplantılar (kamplar)