Adayların Sürekli İşi Çıkar ya da Unuturlar

Bir distribütör arkadaşımızdan gelen bir mesaj

En büyük sıkıntı ,reklam ve davet yaptığımda insanların ilgisini çekiyorum sunuma gelecekleri gün sürekli ya işleri çıkıyor ya da unutuyorlar yani yaptığım davet reklam kısa süreli etki yaratıyor.

İkinci olarak kişilere işi sunuyorum beğeniyorlar ama ya ….(başlangıç paket fiyatı) tl yi verecek şuan durumda değilim , borcum var anca ödüyorm , 1 ay sonra anca belki olur diyorlar , yada şimdi sınavım var işim yoğun buna kafamı veremem diyorlar bu mazeretleri duyunca empati yapıp tamam diyorum ama sürecimi uzatıyor bu durum .özellikle son 2 haftadır bunu sık sık duyar oldum

Yardımlarınızı bekliyorum.

Yukarıdaki mesaj ile ilgili paylaşabileceğim temel notlar şunlar olabilir.

Genel Notlar

Her aday reklamınıza ve/veya davetinize icabet etmeyecektir. Bu gerçek sadece Network Marketing’de değil her sektörde geçerli olan bir durumdur. Bunu kabul etmek gerekir.

Diğer bir konu, sayılarınızın işin gidişatını değerlendirmek için yeterli olduğundan emin olmalısınız.

Çoğu distribütör yeterli sayıya ulaşmadan işinin gidişatını yargılama hatasına hatta gafletine düşer. Örneğin çok az sayıda kişiye reklam, davet veya sunum yapmıştır ve işin beklediği gibi gitmediğini düşünür. Ve eğer bana sorarsanız kendisine haksızlık yapar. Neden? Çünkü henüz sayılar çok düşük seviyelerdedir. Bence işinin gidişatı ile ilgili bir yargıda bulunabilmek için sunum sayısının minimum 100 olması gerekir. Yani 100 tane sunum yapmadan “İşim iyi gitmiyor!” veya “Olmuyor!” gibi yargılar her şeyden evvel, herkesten evvel kendisine zarar verir. Eğer elinizdeki veri yeterli değilse Network Marketing işinizin nasıl gidiyor olduğunu veya olup olmadığını bilemezsiniz.

Özel Notlar

Olası İNANÇ eksikliği bir sebep olabilir

Şirkete, ürüne, sisteme, liderlik mekanizmasına ve belki de en önemlisi kendinize olan inancınız tam mı? Bu konuda her hangi bir eksiklik varsa aday bunu çok rahat bir şekilde hisseder.

Liste

Bir çok distribütör listenin önemini anlayabilmiş değil. Aşağıdaki sorulara vereceğiniz dürüst yanıtlar olası “Neden olmuyor?” sorusuna yanıt niteliği taşıyabilir.

  1. Listenizde yazılı kaç kişi var?
  2. Listeniz hangi ortamda (EXCEL’de mi, kağıt parçalarında mı, ajandada mı?)
  3. Listenizde herkesin ismi yazılı mı?
  4. Artık dünyada olmayan insanlar (annane, babaanne, dede vs) da listede yazılı mı?
  5. Networke hangi tarihte başladınız?
  6. İlk ayda toplamda kaç kişiye sunum aracı ile (slayt, video sunum vb şirket tarafından onaylanmış olan bir sunum aracı ile) sunum yaptınız?
  7. İlk 3 ayda toplamda kaç kişiye sunum yaptınız?
  8. Şu ana kadar toplamda kaç kişiye sunum yaptınız?
  9. Geçen hafta kaç sunum yaptınız?
  10. Geçen ay kaç tane sunum yaptınız?

“…insanların ilgisini çekiyorum sunuma gelecekleri gün sürekli ya işleri çıkıyor ya da unutuyorlar…”

Bunlar insanların çözümünüze “hayır” demelerinin başka davranış şekilleridir. Direkt olarak yüzünüze hayır diyemezler. Siz kırılmayasınız diye kibar yollardan “hayır” deme şekilleridir.

İnsanlar kendileri için öncelik sıralamasında üst sıralarda olan bir değeri unutmazlar.

İnsanlarla hangi kelime ve cümlelerle iletişim kurduğunuzu tabi ki bilemiyorum. Muhtemelen kullandığınız algoritmada ve/veya kelime ve/veya cümlelerle ilgili sıkıntı olabilir. DAVET FORMÜLÜ kitabımı okumadıysanız okumanızı öneririm.

Her zaman şu basit algoritmayı kullanın

1.Tanış.

2.Muhabbeti başlat

3.Muhabbeti derinleştir

4.Veriyi topla = Kalifiye et

Hayatta neleri istiyor veya neleri istemiyor? Ona ne keyif veriyor veya ne(ler) acı veriyor? Tespit et

5.Daveti yap

Eğer 4 numaralı adıma (4 numaralı adım dahil) kadar olan adımları doğru bir şekilde geçtiyseniz 5 numaralı adımı yani daveti yapmak son derece kolaydır. Hatta çocuk oyuncağıdır.

Network Marketing sektöründeki distribütörlerin DAVET aşamasında bocalamasının sebebi ilk 4 adımı yaşamadan, adaya da yaşatmadan çözümünü (ürün ve/veya fırsat) adayın önüne koymaya çalışmasıdır.

Güven inşa etmeden kaliteli DAVET yapamasınız.

Adayı tanımadan kaliteli DAVET yapamasınız.

“Aday neleri istiyor, neleri istemiyor?” bunu bilmeden kaliteli davet yapamazsınız. Bunun için önce veriyi toplamanız gerekiyor.

Adayla konuşun. Detaylı konuşun. Sorunu veya ihtiyacı tespit edin.

Sonrasında daveti yapmak şu cümle kadar kolay.

“Ahmetçim. Geçenlerde seninle sohbet ederken bana …..(bahsetmiş olduğu sorun veya ihtiyaç her ne ise) den/dan bahsetmiştin. Bu konuda sana çözüm olabileceğini değerlendirdiğim bir video göndermiş olsaydım eğer, bu videoyu seyreder miydin?”

Kelimelere dikkat edin.

“Çözüm olacak bir video” demedik.

“…çözüm olabileceğini değerlendirdiğim bir video” dedik.

Söz yok. Vaat yok. Söz veremeyiz. Vaatte bulunamayız.

Yanıt belki yine “evet” olmayacaktır ancak, cümlelere dikkat ederseniz teklifinize “evet” deme olasılığı ciddi bir şekilde yükselmiş olacaktır.

Yani;

“Olur. Tabi ki..bi gönder bakalım neyin nesiymiş” deme olasılığını arttırmış olursunuz. Unutmayın hiçbir işte %100 ile çalışılmaz. Her işin kendisine göre oranları vardır.

Bizim işimiz, doğruları yapmaktır. Doğruları yapmak, doğruları yapma becerilerini geliştirmek beklediğiniz, istediğiniz sonuçları alma oranlarınızı arttırır.

Biz, bu aşamada adayların bize katılmalarını veya ürün satın almalarını istemiyoruz. Bu şekilde bir amacımız yok. İstediğimiz şey göndereceğimiz BİLGİYİ İNCELEMELERİDİR!

Bunu yaparken de önce İLGİYİ kontrol ediyoruz.

Eğer İLGİ varsa sonrasında ona BİLGİ servis edeceğiz.

Network Marketing sektöründeki distribütörlerin ezici çoğunluğu (maalesef ki maalesef) ilgiyi kontrol etmeden bilgi servis etme derdinde. “Lafı nasıl bir punduna getiririm de ürünlerim ve/veya fırsatım hakkında bilgi veririm” derdinde.

Bu dertle yaşadıkları sürece dertleri hiç bitmeyecektir. Başkalarının sorunlarını çözmedikçe kendi sorunlarınızı çözmeyeceğiniz bir sektördeyiz.

Kitabımda detaylı olarak yazdım. Alıp okuyanlar ciddi şekilde istifade ettiklerini söylüyorlar. Siz de ciddi şekilde istifade edebilirsiniz. İçindeki bilgileri hemen, anında eyleme dönüştürebilirsiniz.

Arkadaşımızın yukarıdaki mesajının içeriğinde sonradan yazdığı hemen hemen tüm sorunların, sıkıntılı durumlar aslına bakarsanız en baştan yanlış kurulan bir iletişimin doğal sonuçları. Süreç bir kez yanlış başladığında, sonradan neyi doğru yaptığınızın bir önemi maalesef kalmıyor. Domino etkisi var.

Network Marketişi bir İLETİŞİM işidir. İletişim konusunda becerilerini geliştirenler işlerini inşa etmeye başlarlar. Bunu öğretmeyi başarabilenler katlamaya geçer.

İletişim becerilerinizi arttırmaya odaklanın. Sonrasında sonuçlar doğal olarak gelmeye başlayacaktır.