Bayram değil. Seyran değil. Eniştem beni neden öptü?

Network marketing distribütörleri uzun zamandır görüşmediği bir arkadaşı ile bağlantı kurmaktan çekiniyor. Olası çekincelerinden bir tanesi şu. “Bayram değil. Seyran değil. Eniştem beni neden öptü?” durumuna düşmek veya “Acaba arkadaşım benim hakkımda onun üzerinden para kazanmaya çalıştığımı düşünür mü?”

Ben şöyle düşünüyorum. Muhtemelen bu şekilde düşünen distribütör arkadaşlarımız işin henüz acemisi olan arkadaşlarımız ve henüz fikri başkalarına değil önce kendilerine satmakta zorluk çekiyorlar.

Fikri, başkalarından evvel kendimize satmamız önemli.

Önce neden bu şekilde düşündüğümüzü masaya yatıralım.

Şunu kendi kendimize itiraf etmeliyiz.

Network Marketing işi insanların önüne, hiç beklemedikleri bir anda pat diye çıkıveriyor.

İnsanların ezici çoğunluğu network marketing işine hazırlıksız yakalanıyorlar.

İnsanların çoğu network marketing işine ellerinde hazır liste ile yakalanmıyorlar. Bugüne kadar hayatlarında hiç liste yapmamışlar ki. Ve neden yapsınlar ki? Liste yapmaya ne gerek var ki? Network fırsatına yakalanmaları öncesinde çalıştıkları işlerinde liste yapmalarını gerektiren bir durum muhtemelen hiç olmadı.

Network marketing işine ellerinde liste yokken yakalanıveriyorlar.

İnsanlar network marketing işine çevrelerinde 8-10 tane hadi bilemediniz 20 hadi 30 kişi ile yakalanıveriyorlar.

İnsanlar network marketing işine network işlerini inşa edecek olan iletişim becerilerinden yoksun bir şekilde yakalanıyorlar.

İnsanlarla chatleşir gibi iletişim halinde oldukları bir anda yakalanıveriyorlar.

Network marketing işimiz o kadar değerli bir şey olarak hayatımıza giriveriyor ki, bir anda ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Bilemiyoruz. Elimiz ayağımız bir birine dolaşıyor.

Birdenbire büyük ikramiye çıkmış insanların düşütüğü duruma düşüveriyoruz.

Hazırlıksızız!

Çok az insan geniş bir listeyle yakalanıyor.

Onlar önceden network yapmış veya tanıdığı herkesin kontak detaylarını bir liste halinde tutmanın önemini daha evvel anlamış olan insanlar.

Network işi pat diye karşımıza çıkınca öylece kalıyoruz. Eylemsizliğe düşüveriyoruz. Veya eyleme geçsek de listemizi biçiyoruz.

Ben olsaydım uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarıma şu şekilde yaklaşırdım.

Whatsapp ile hal hatır sor.

Davet Formülü kitabımda anlattığım prensipleri uygula.

Nedir?

Sohbet et.

Sohbeti derinleştir.

Kalifiye et. (hayatta neleri istiyor veya neleri istemiyor ondan duy)

Birkaç gün bekle.

Sonrasında tekrar iletişim kur.

(Daha evvelki sonbetiniz sırasında sana söylemiş olduğu o) istemediği şeyden uzaklaşmasına veya istediği şeye yakınlaşmasına yardımcı olabilecek bir fikri inceleme konusunda kendisini hazır hissedip istemediğini eğer evet diyorsa kendisine bir ön bilgilendirme videosu göndereceğini veya kitap göndereceğini veya ürün numunesi göndereceğini (şirketinizde hangisini kullanıyorsanız) söyle ve yanıtını bekle.

Nedir konu diye sorarsa aynı teklifi tekrar et ve gönderiyim mi diye tekrar sor.

Evet dediğinde gönder.

Davet Formülü kitabında detaylı olarak anlattığım gibi itirazları karşıla.

Takibi yap.

İletişimi bu kurgu üzerinde yaparsanız “Bayram değil. Seyran değil. Eniştem beni neden öptü?” diye düşünebilme olasılığını sıfıra indirmiş olursunuz.

Ancak, dikkat! Eğer bu şekilde bir iletişim silsilesi takip ederseniz düşünmez..Bunun dışında bir senaryo ile yaklaşırsanız tabi ki düşünür. Siz olsanız siz de düşünürdünüz.

Sonuçta bir ihtiyacı var. Tespit ettiniz ve çözüm olabileceğini düşündüğünüz bir bilgiye bi bakmasını teklif ediyorsunuz.

Umarım bu yazı faydalı olabilmiştir. Aşağıda olumlu veya olumsuz yorum yapmayı ihmal etmeyiniz. Teşekkürler