Kimlerden Uzak Durmalısınız?

Network Marketing distribütörlerinin büyük bir çoğunluğu işi/ürünleri yanlış insanlara anlatıyor. Gittikleri insanlar yanlış insanlar…Aynı hatayı ben de yıllarca yaptım. Doğru olduğu konusunda en ufak şüphemizin olmadığı bazı inançlarımız bize aslında çok ciddi zarar verebiliyor.

Bu yazıda sizlerle kimlerden uzak durmanız gerektiğini paylaşacağım. Uzak durmanız gereken 2 tane profil var.

1.İhtiyacı Olduğunu Düşündüğünüz İnsanlar

Günümüz şartlarında ciddi sayıda insan finansal zorluk yaşıyor. Bu sayı da her geçen gün artıyor. Sıkıntı şu, bu insanlar Network Marketing haricinde her türlü fırsata açık. Bir tek network marketing işine açık değiller. İhtiyacı olan insanlarla Network Marketing işi inşa edemezsiniz. İstekli insanlarla inşa edebilirsiniz.

2.Sosyal Bağlantıları Size Göre Zayıf Olan İnsanlar

Uzak durun. Belki onlara birkaç tane kitap tavsiye edebilirsiniz. Onlar da kendilerini değiştirme konusunda istekli olabilirler. Konu eğer Network Marketing işinize yeni kişiler eklemekse bu profili şimdilik boşverin. Belki de hiçbir zaman ihtiyacınız olmayacak. Sizin ihtiyacınız olan profil bu profil değil. İnsanları arayan ancak, “Neymiş şu iş? Bana da anlatın!” diyen bir tek kişiyi dahi masaya getiremediklerine çok şahit oldum. Geçmişte insanlarla nasıl bir iletişim geliştirdiler bilemiyorum. Ancak, bildiğim şey şu, bu insanlarla iş inşa etmeye çalışmak size ciddi anlamda maliyet yükleyecektir. Bana sorarsanız gerek yok…Sizi çok yorarlar…Bence ne onları yorun, ne de kendinizi.

Kime gitmelisiniz?

Bir iş fikrini inceleme konusunda açık fikirli insanlara gitmelisiniz. Dikkat. İlgili olanlara da değil. Açık fikirli “Neymiş şu iş hele bi anlatın bakalım, biz de dinleyelim” durumunda insanlara gitmelisiniz.

Yazı ile ilgili olumlu veya olumsuz her türlü övgü/eleştiriyi aşağıda Facebook yorum kısmı var. Oraya yazmayı sakın ama sakın unutmayın. Peşinen teşekkürler…