Finansal Disiplin

Network Marketing (Ağ Pazarlama) işindeki tek ödev ve göreviniz sadece ekip kurmak, sadece güçlü ve karlı bir ticaret inşa etmek değildir. Olası gereksiz, erken, suni, inorganik heyecanlara karşı ekibinizi korumak ve kollamak da ödev, sorumluluk ve görevinizin olduğunu her zaman hatırlayın.

Network Marketing sektöründe heyacan vardır. Coşku vardır. Olması da gerekir. Sadece Network Marketing sektöründe değil her hangi bir ticarette eğer heyecan ve coşku olmazsa o işteki lezzet düşük olur. Insanların mutlu olması zorlaşır. Heyecan olacak. Olmalı. Coşku olacak ancak, şunu her zaman hatırlamak durumundasınız.

Network Marketing sektörü tabiatı gereği performans gerektiren bir iştir. Heyecanlı insan işidir. Coşkulu insan işidir. Hal böyle olunca bu sektörde çalışan insanların zaman zaman ilk heyecanlarına kapılabildiği durumlar olabilmektedir.

Distribütörlerin bazıları belki diğerlerine gore çok daha kısa zamanda az çok bir finansal başarıya ulaştıklarında şirketin heyecan verici her hangi bir ödülünü kazandıklarında upline tarafından genellikle bir telkin başlar. Örneğin şu söylenir. “Artık arabanı almalısın. Ya da kiralamalısın. Insanlar seni araba almış olarak görmeli. Görmeli ki heyecanlansınlar. Daha fazla insan gaza gelip ekibe katılsın.” Vb..Bu telkinin boyutu her ay artmaya devam edebilir.

Bunu belli bir dozda yapılmasına karşı değilim ancak tam anlamıyla bir finansal disiplin oturtulamamış inşaalarda bu konuda acele edilmemesi taraftarıyım. Benim görüşüm bu yönde. Bunun yerine konu eger arabaysa mesela beklenilmeli, paralar şirketin kumbarasında biriktirilmeli, belli bir peşinata ulaştığı zamanlarda şirketten çekilmeli diye düşünüyorum.

Aksi durumda şu oluyor. Insanlar gaza geliyor. Araba alıyor. Bir kaç ay kullanmaya devam ediyor. Ticareti bozulabiliyor.  Sonra da aldığı o arabayı geri vermek veya satmak zorunda kalabiliyor.

“X kariyere ulaştın, peki neden henüz araba almadın?” sorusuna yanıt vermek “Arabayı aldıktan ve bir kaç ay kullandıktan sonra neden sattın veya geri verdin?” sorusuna yanıt vermekten çok daha kolaydır.

Ilk soruyu yönetmek ikinci soruyu yönetmekten çok daha rahattır.

Çok iyi yönetilemeyen ekiplerde, gruplarda sıkça rastlanan bir konu olabiliyor bu. Dolayısı ile…Dikkat!!!

Finansal disiplin konusunda ekibinizi korumalı, kollamalısınız. Konu sadece para kazandırmak değil aynı zamanda kazanılan parayı nasıl harcıyorlar bu konuda da onları eğitmektir.

Finansal disiplin nedir çoğu bilmiyor. Ya da bildiğini zannediyor. Finansal disiplin konusunda zayıflar. Eğitimleri zayıf. Yönetmelisiniz. Henüz belki Robert Kiyosaki okumadılar. Okutturun. Zengin Baba Yoksul Baba’yı, Nakit Akışı kitabını okutturun. R. Kiyosaki’nin diğer kitaplarını okutturun. Kimbilir belki de bana sizinle bu bilgiyi paylaştığımdan dolayı ömrünüzün sonuna kadar her gün teşekkür edersiniz.

Yazı ile ilgili olumlu veya olumsuz her türlü övgü/eleştiriyi aşağıda yorum kısmı var. Oraya yazmayı sakın ama sakın unutmayın. Bunun için de sizlere ayrıca ve peşinen teşekkür ediyorum.