Kapanış Nasıl Yapılır?

Network Marketing’de iyi bir kapanışın sırrı her şeyden önce doğru reklam, doğru davet, doğru sunum yapmış olmaktan geçer.

Doğru Reklam & Davet Aşaması

Yardım önerisi mekaniği ciddi anlamda faydalı bir mekaniktir.Bir çok Network Marketing distribütörü insanlara iş teklif eder. Yanlış. İnsanlara iş teklif etmeyin. İnsanlara iş fırsatı sunmayın. İnsanlara yardım önerisinde bulunun. Bu yaklaşım günümüz dünyasında gayet iyi işleyen ve işe yarayan bir tekniktir. Son derece net sonuçlar üretmenize yardımcı olacaktır.   Doğru Sunum Aşaması

En doğru sunumu kim yapar? Yavuz Bağcı mı? Hayır. En doğru sunumu videolar yapar. Video sunum kullanın. Videoların her kelimesi özenle seçilmiştir. Liderlerin ortak cümleleri ile hazırlanmıştır. Şundan emin olabilirsiniz. Her zaman en iyi sunumu videolar yapar. Bu yüzden hem kusursuz anlatım için hem de kusursuz kopyalama için video kullanın. Video ile sunum yaptığınızda karşınızdaki aday “Ama ben bu işi yapamam ki…!” paniği yaşamayacaktır. Çünkü sizi izleyecektir ve şunu düşünecektir “Tuşlara bastı ve bana bu fırsatı gösterdi. Bunu ben de yapabilirim” Bu tabi ki size ciddi bir avantaj sağlayacaktır. İleride, ekibinizi hızlı bir şekilde büyütmenin en büyük silahının video sunumlar olduğunu göreceksiniz. Dolayısı ile her zaman video ile sunuma sadık kalın.

Sunum sonrasında ilgili en yüksek seviyeye çıkmış kişi size bazı sorular soracaktır. Şuna emin olabilirsiniz. Soru sormaları son derece iyi bir göstergedir. Soru, merakı, ilgiyi ve isteği gösterir. Soru sormayan kişilerse bazen karakterlerinden dolayı soru sormazlar. Sakin kalıp uzaktan seyretmek isterler. Onlara da siz sormalısınız. Şirket, ürünler ve pazarlama planının doğru anlaşılmış olduğundan emin olmanız gerekir.

Pazarlık Aşaması

Pazarlık aşaması kapanış sürecinin çok önemli bir aşamasıdır. Bir çok distribütör pazarlık yapıldığında kapanış oranının düşeceğini zanneder. Oysa gerçek tam tersidir. İyi bir pazarlık kapanış oranının yükselmesine sebebiyet verir çünkü, eğer karşınızda ciddi bir aday varsa ve siz de bu kişi ile nasıl ve ne şartlarda çalışacağınız konusunda çatır çatır pazarlık ediyorsanız aday bu işin ciddiyetini çok iyi anlayacaktır. Sizin bir amatör değil, bir profesyonel olduğunuzu fark edecektir. Tabi ki herkes amatörlerle değil, profesyonellerle çalışmayı tercih eder. Her konuyu açık açık konuşmadan imza aşamasına gelmeyin.

Kazancı Göstermek & Kaydın Girilmesi

Kapanış aşamasının en çarpıcı hamlelerinden birisi karşı tarafa ne kazanabileceğini gösterebilmektir. Kişi bir görüşmeye geldi ve kafasındaki soru şu “Ne karşılığında ne kazanacağım?” Elinize bir kağıt-kalem alın. 36 ay boyunca hangi ay hangi kariyere gelir, hangi kariyere geldiğinde tahminen kazanç ne olur onları yazın. Ona birlikte 36 aylık bir hayal antrenmanı yapmayı teklif edin. “Hangi ayda hangi kariyere ulaşabilirdin?”  36 aylık bir kariyer hayali yaptırın. Bu sizin en fazla 20 dakikanızı alır. Plan ona ait olmalı. Size ait değil. Burası çok önemli. Genel bir şey gösterdiğinizde ilgilenmez. Kendisi yaparsa plan onun planı olur. Her kariyerin karşısına tahmini gelirleri yazın. 36 aylık rakamı toplayın. 36 aylık planı topladığınızda ortaya çıkacak olan rakam 200,000 lira ile 1 milyon belki de daha fazla bir rakam olacaktır. Sonra kişiye şu soruyu sorun “Bu rakamları eğer gerçekten kazanmış olsaydın, hayatında bir şeyleri değiştirebilir miydin? Hayatının gidişatını bambaşka bir şekle sokabilir miydin?”  Arkasından diğer soruyu sorun.

“Böyle bir parayı kazanma şansını reddedebilecek misin?”

Tam bu noktada aday şunu düşünecektir.

Bu para ile hayatımın gidişatını değiştirebilirim”

Ve kaybetme korkusunu onun önüne koyduğunuzda sorunun cevabı kesinlikle hayır olur.

Ağzından “hayır” kelimesini duyduğunuz an şunu söyleyin “Peki o zaman..Haydi gel formaliteleri tamamlayalım”

İşte kayıt aşamasına geldiniz.

“Formaliteleri tamamlayalım” günümüzde dünyada yapılan en profesyonelce satış hamlesidir. Karşı tarafı tedirgin etmez. O noktada asla ikilemde kalmadan bilgisayarı açıp kaydı girmeniz gerekir. Bu aşamada asla tereddüte mahal vermeyin. En ufak bir tereddüt kapanışın olmamasına sebebiyet verir.

Şu soruları asla sormayın

“Paran var mı? Kredi kartın yanında mı? Müsait misin?…”

Bu soruları sormayın. Sadece kaydı girin. Olur ya bir problem çıkarsa “kaydı bitir” tuşuna basmayın. “Ödeme” tuşuna basmayın. O aşamada kalsın. Büyük ihtimalle her iki-üç kapanış hamlesinden birinde süreç kayıtla sonlanacaktır. Eğer mazeretler çıkarsa da ilgili süreçlerin tekrar üzerinden geçerek kayıt aşamasını tamamlayabilirsiniz.

Sizin Başarınıza,