Kişisel Sunum Sayısı

“Ekibim kayıtları yapsın ben de lider olarak kalan kayıtları tamamlarım” Özellikle Network Marketing öncesi iş yaşamlarında ciddi anlamda işler başarmış, network marketingde şimdilik yeni ve doğal olarak acemi distribütör arkadaşlarımızdan duyduğumuz bir cümledir bu.

Bahsedilen bu mekanik, devamlılığı olabilecek bir mekanik olamaz. “Ekip yapsın sonrasını ben tamamlarım” mekaniği herkese zarar verir. Süreklilik yaratmaz. Günü kurtarır. Neredeyse tam tersi olmalı. Kişisel efor. Sonra birilerinin eforunun devreye girmesi.

Davetler Aldırabilmek

Öncelik, günü, sunum sayısı / masabaşı görüşme sayısı ile doldurmaktır. Takıma davetler aldırarak (öncelik tabi ki bu) veya eğer ekibin davet performansı yeterli değilse, yeterli davet almıyorlarsa (tembellik) veya alamıyorlarsa (becerilerin yeterince gelişememiş olması), sizin gününüzü doldurmakta zorlanıyorlarsa, kalan sunum sayısını kişisel listenizden tamamlamanız gerekir.

İşin Başındayken Kişisel Performansa Odaklanmak Esastır.

Kişisel olarak yapmanız gereken günlük/haftalık/aylık sunum sayısına odaklanmanız önemli. Ekip sizi sistemin sunum araçları ile sistem içinde çalışıyor durumda görmeli ki birileri, tabi ki hepsi değil ancak, birileri sizi kopyalamaya başlayabilmeli. Kişisel günlük/haftalık/aylık sunum sayına eğer çıkabilecekken çıkmıyorsanız işinizi başkalarının inisiyatifine bırakıyorsunuz demektir. Ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bunu istemem. “Ekip çalışmıyor” şikayetlerini çok duyarım distribütörlerden. Sebebi şudur ; distribütörün kendisi sunum yapmıyordur ve/ veya ekibi kendisine bağımlı hale getirmiştir, ekip sponsordan/liderden bağımsız sunum yapamaz hale gelmiş, pasifize edilmiştir çünkü bağımsız çalışmanın amaç olduğu kendisine muhtemelen öğretilmemiştir.

Tekrar ediyorum. Birinci öncelik…

Birinci öncelik kişisel sunum sayını olabildiğince yüksek tutmanızdır. Mümkünse ekibin davetlerine sunum yapın. Yeni distribütör kayıtları alın. Eğer, ekip davet almakta yetersiz kalıyorsa kendi listenize sunum yapın ve yeni kayıtlar alın.

Davet alma BECERİNiz varsa super. Tescil

Kayıt alabilme BECERİNİZ varsa. Tescil.

Şimdi sırada EKİBE DAVET ALDIRABİLME BECERİSİ var ve ekibin listesine, davetlerine yapacağınız sunumlarda da kayıt alabiliyor musunuz. Bu beceriyi kazanmış mısınız yoksa henüz kazanamamış mısınız, bunu test etmeniz gerekiyor.

Bu BECERİLER silsilesi şeklinde devam eden bir iştir. Bir beceri kazanılmıştır. Çok iyi. Sırada diğer becerilerin sırası ile test edilmesi gerekir. Bir kişinin takıldığı eşiktir.

Benim tecrübeme göre 6 ay içinde, kişisel olarak sistemin sunum araçları ile yapacağınız 500 masabaşı sunumu size dünya klasmanına uygun bir lider yapar.

Sadece bir lider yapmaz, kopyalanabilir bir iş inşa etmiş, çalışkanlık kültürünün tesis edilmiş olduğu bir takım kurmuş, gerçek anlamda pasif geliri oluşmuş olan, ciroları dolayısı ile geliri her ay kendinden bağımsız büyümeye başlamış, her ay belli oranda artan ciro ile lider yapar.

Yavuz Bağcı