Ne Zaman Full Time Olmalısınız?

full-timeNetwork Marketing sektöründe insanlar başarılı olmuş, ciddi para kazanıyor durumda olan, maaşlı işlerini bırakmış olan insanları görüyorlar, heyecanlanıyorlar ve full time çalışmak istiyorlar. Işlerini çok erken bırakıyorlar. Acele etmeyin…

Bu arkadaşlara tavsiyem şudur; acele etmeyin! Potansiyele göre hareket edemezsiniz. Gerçeklere göre hareket edebilirsiniz.

Potansiyel şudur; bu işte ciddi gelir potansiyeli var. Evet doğru ancak, bu ciddi gelirleri elde etmek için ciddi anlamda disipline edilmiş zaman ve efor yatırımı yapmanız gerekir. “Disipline edilmiş!” Önemli 2 kelime.

Herşey zamanın nasıl yönetildiği ile alakalıdır. Doğru bir part time iş yönetimi yanlış bir full time iş yönetiminden çok daha güçlü, uzun vadeli ve tabi ki karlı bir ticaret tesis eder. Ben kendi adıma şunu söylemeliyim, ben full time işi yönetemedim. 2012 yılında mevcut şirketim ile mecburiyetten full time olarak çalışmaya başlamıştım çünkü, çalışıyor olduğum denizcilik şirketim gemileri satma kararı almıştı ve dolayısı ile şirket kapanmıştı. Zoraki olarak full time çalışmak durumunda kaldım.

Sıkıntı şuydu. Ilk bir kaç aylık çalışmadan sonra günümü dolduramaz oldum. Bu benim tecrübesizliğimden ve daha evvel kendi işini yapma kültürü olmayan birisi olmamdan kaynaklanıyordu. Zamanla gelirlerim düştü. Sonra denizcilik sektöründe tekrardan iş buldum ve network işimi part time yürütmeye başladım. Part time’ın çok daha iyi yönetebildiğim bir çalışma şekli olduğunu gördüm. Neyse ki, yaklaşık 1-1.5 sene sonra gelirlerimizi tekrardan yıllık 6 haneye yükseltebildik. Ciddi ve aslına bakarsanız bizim için oldukça pahalı bir deneyimdi. Dikkatli olmazsanız gelirlerinizi yükseltmeye çalışırken giderleriniz de ciddi boyutlara çıkabiliyor.

Part time’da kopyalamaya çalıştığımız şey şuydu ; günlük 3 saat çalışmayı kopyalamak. Her şey zamanın, kaynakların nasıl yönetildiği ile ilgilidir.

Özetle, full time’a geçmek için acele etmeyin. Part time mekaniğini iyice öğrenin. Geliriniz belli bir düzene girsin. Her ay, siz daha az zaman ve efor koyuyor olmanıza ragmen gelirleriniz artmaya devam ediyorsa ve bu üst üste (bana sorarsanız) en az 6 ay boyunca devam ediyorsa güçlü ve sağlam bir ticaret kurmuşsunuz anlamına gelebiir. Her şey sizin emniyet limitinizle alakalıdır. Bu rakam kimine göre 6 aydır. Bazılarına göre 60 aydır. Güvenliği ön planda tutmakta her zaman fayda var.

Part time gelir türü reklam gücünüzü yüksekte tutar…

Part time kazanılan bir 1000 liranın reklam gücü full time kazanılan bir 1000 liranın reklam gücünden çok daha fazladır. Ömür boyu kullanabileceğiniz bir reklama dönüşür. “Part time çalışarak kendimize aylık 1000 lira ekstra gelir yarattık!” derseniz insanların bir çoğu hikayenizi dinlemek isteyeceklerdir. “İşimizi bırakıp full time çalışarak kendimize aylık 1000 lira ekstra gelir yarattık!” derseniz insanların bir çoğu hikayenizle çok fazla ilgilenmeyecektir. Reklam gücü!!!

Network marketing işinde insanları üye olarak kaydettiğiniz için para kazanmazsınız. Ürünlerin piyasaya servis ediliyor olduğundan dolayı, ürünlerin tüketiliyor olmasından dolayı para kazanırsınız. Yarattığınız ciro sebebiyle para kazanırsınız.

Günün ödevi: Gidin ve şimdi (altını çiziyorum ŞİMDİ) 1 lira olsun bir ticaret yaratın. 1 lira olsun para kazanın. Kar, maaştan her zaman daha tatlıdır! Bu keyfi yaşayın. Zihninizi ticarete odaklayın. Ciroya odaklayın. Ürün satışına vesile olun. Ciro yaratın. Başarının büyüğü küçüğü olmaz. Bugün, küçük de olsa bir başarı yaratın! Büyük başarılar küçük başarılardan oluşur. Ve kendinizi nasıl hissettiğinizi benimle paylaşın. Kimse size ne kadar bilgili olduğunuzu sormaz. Sorgulamaz. İnsanlar ne kadar ciro yaratıyor olduğunuzu sorgular. Sorar. Ne kadar kazandığınızı sorar. Şimdi harekete geçin ve ne pahasına olursa olsun bir ciro, 1 liralık dahi olsa bir ciro yaratın ve kar elde edin.

P.S. : Umarım bu yazı, sizin güçlü ve karlı bir Network Marketing inşa etmenize faydalı olabilir. Yazıya yorumlarınızı olumlu/olumsuz mutlaka bekliyorum.

P.S.S.: Yazıyı eğer beğendiyseniz, beğenmeyi ve paylaşmayı mutlaka hatırlayın. Teşekkürler!

Sizin Başarınıza – YB

cutmypic