Uzun Zamandır Görüşmediğiniz Arkadaşlarınız

aaaaaaaaaSon zamanlarda sıklıkla gelen sorulardan bir tanesi bu. “Bizler, çalışma hayatı içinde yoğun bir tempo içinde çalışan insanlarız. Doğal olarak eskiden yakın olan arkadaşlarımızdan kopmuş durumdayız. Aslında herkes aynı durumda. Onları arayıp ne konuşacağım? Şimdi onları bu iş için aramak onlara şunu düşündürtebiliyor “Bunca yıldır arayıp sormadı. Şimdi işi düşünce aradı!”

Bir defa şu yanlış anlamayı hemen düzeltelim. Sizin ona işiniz düşmedi. Sizin kimseye işiniz düşmüş değil. Siz onu DAVET ediyorsunuz. Neye davet ediyorsunuz? Bi bakmaya davet ediyorsunuz veya edeceksiniz. Neye bi bakmaya davet ediyorsunuz? Yaşamında iyi gitmediği şeyleri (eğer varsa ki mutlaka vardır) acaba sunduğunuz çözümle düzeltebilir mi, buna bakmaya davet ediyorsunuz.

Eğer mevcut gerçeği ne eksik ne de fazla bir şekilde anlatan kelime ve cümlelerle, samimi, doğal, içten bir şekilde kendinizi tam anlamıyla ifade edebilirseniz sunduğunuz şeye bi bakmak isteme olasılığı çok yüksektir.

Ben genellikle şu şekilde bir yaklaşım sergiliyorum. Önce Facebook’dan bir kaç gün gönderilerini beğeniyor ve yorum yapıyorum. Sonra özelden yazıyorum. Nasılsınız iyi misin kısa girişinden sonra telefon numarasını istiyorum. Veya bendeki numaranın ne olduğunu söylüyor, geçerli olup olmadığını soruyorum. Geçerli derse veya numarasını verince “Birazdan arıyorum seni” diyorum.

Telefonda bir süre hoş beş ettikten sonra şuna benzer cümlelerle devam ediyorum.

“Cengiz’cim biliyorsun seninle ciddi uzun bir süredir kontağımız olmadı. Ben bu arada mevcut işim dışında başka bir projeyi de yürütmeye başladım. Çok değerli bazı hammaddelerin dünyada dağıtım işini yapıyorum.

Aslında içimde olan şey sana bu işe bi bakmanı teklif etmek ancak, uzun zamandır görüşmüyor olduğumuz gerçeği de bir tarafta duruyor ve aslına bakarsan biraz da yanlış anlaşılmaktan çekiniyorum.

Bilmiyorum, durumdan fayda sağlamaya çalışan birisi gözüyle mi bakarsın bana yoksa “ne demek olur mu öyle şey” diyip “neyin nesiymiş hele bi bakalım” mı dersin onu tabi ki bilmiyorum. Durum bu şekilde. Benim düşüncem dediğim gibi belki de bi bakmanda ciddi fayda olabilecek bir yaklaşım ama bu tabi ki benim düşüncelerim ve sadece benim düşüncelerimin bir önemi olmadığını biliyorum….”

Zaten büyük ihtimalle lafı ağzınızdan alacak ve “Olur mu öyle şey tabi ki bi bakalım. Neyin nesiymiş. Bak, merak ettim şimdi” gibi cümleler söyleyecektir.

Büyük ihtimalle geçmişten gelen ve hayli zamandır soğuk durumda olan iletişiminizi ısıtmış olursunuz.

Dikkat edin. Gayet dürüstçe içimde olan şeyi paylaşıyorum. Durumun bir özetini yapıyorum ve özellikle kendimi geri çekiyorum. Bakıyorum bakalım bana doğru gelecek mi yoksa kendisini geri mi çekecek.

Adayın üstüne atlarsanız aday sizden kaçar. Kendinizi hafif geri çekerek konuşmalısınız. Amacınız, siz kendinizi geri çekince size geliyor mu onu anlamak. Ilgi durumunu anlamanıza yardımcı olur bu şekilde konuşmak.

Aynı benim cümlelerimi tabi ki kullanmak zorunda değilsiniz. Size fikir versin diye paylaştım. Umarım bir faydası olmuştur.

Bu şekilde ciddi sayıda arkadaşımla tekrardan ilişkilerimi ısıtabildim. Siz de ısıtabilirsiniz.

P.S. : Umarım bu yazı, sizin güçlü ve karlı bir Network Marketing inşa etmenize faydalı olabilir. Yazıya yorumlarınızı olumlu/olumsuz mutlaka bekliyorum.

P.S.S.: Yazıyı eğer beğendiyseniz, beğenmeyi ve paylaşmayı mutlaka hatırlayın. Teşekkürler!

Sizin Başarınıza – YB

cutmypic