Kapanışı Nasıl Yaparsınız?

closing-the-sale

Network Marketing’de KAPANIŞ süreci, kişiye bir karar vermesi için yapılan yönlendirme çalışmasıdır. Adayın hayatında bir şeylerin değişmesi, sadece alacağı karar sonrasında mümkün olabilecektir.

Sunum sonrası yaşanan bu anlar, uzun dönemli iş geliştirme ilişkisine başlamak ve hayat boyu bir müşteri edinmek üzere olduğunuz anlamına gelir. Sürecin bu anında, artık kararın açık bir “evet” veya “hayır” ile belirlenmesi önemlidir.

Adaylar bazen size “Biraz daha bilgi edinmek istiyorum” diyebilirler. Bu durumda TAKİP süreci başlar. Adaya istediği bilgileri verirsiniz.

İstatistikler şunu gösteriyor ki, sunum + 72 saat sonrasından, kararı istenmeyen adayların kararları %90 “hayır” oluyor. Dolayısı ile eğer “evet” alma olasılığınızı yükseltmek istiyorsanız sunum sonrası 72 saat içinde karar istemenin önemi büyüktür.

Tecrübem şunu gösteriyor, kararını istediğiniz adayların size soru sorma olasılığı ciddi bir oranda artıyor. Bir adayın soru sorması ne anlama gelir? Şu anlama gelir. “Yavuz, bana vermiş olduğun bilgiler karar vermeme yardımcı olabilecek yeterlikte henüz değil. Eğer bana daha fazla bilgi verirsen, “evet” veya “hayır” farketmez, bir şekilde karar vermeme yardımcı olmuş olursun!” Ben bunu anlarım. Soru soran aday kaliteli bir adaydır.

Özetle;

Adayların soruları veya kararları, takip eden 72 saat içinde alınmalıdır.  Aksi durumda karar zaten bellidir; %90 ihtimalle “hayır” !

P.S. : Umarım bu yazı, sizin güçlü ve karlı bir Network Marketing inşa etmenize faydalı olabilir. Yazıya yorumlarınızı olumlu/olumsuz mutlaka bekliyorum.

P.S.S.: Yazıyı eğer beğendiyseniz, beğenmeyi ve paylaşmayı mutlaka hatırlayın. Teşekkürler!

Sizin Başarınıza – YB

cutmypic