Network Marketing’de Kişisel Markalaşma

untitledNetwork Marketing’de davet alamadığını, sunum yapamadığını, kayıt alamadığını, satış yapamadığını düşünen distribütörler çareyi internetin imkanlarını kullanmada olduğunu düşünmeye başlıyorlar. Sadece interneti kullanarak başarılı olabileceklerini düşünüyorlar. Bu doğru ancak, kısmen doğru. Network Marketing işinizi sadece internete emanet edemezsiniz. İnternetin imkanlarını kullanarak Personal Branding dediğimiz kişisel markalaşma evet gayet akıllıca bir kurgudur. Dikkat etmeniz gereken konu şudur ; kişisel marka inşa etme işi, ciddi anlamda sıkı, düzenli çalışma ve zaman yatırımı ve sabır gerektiren bir iştir.

Eğer ekibinize kişisel markaya dönüşmek isteyen arkadaşlarınız varsa onlara mutlaka bunun zaman alacağını söyleyin. Sabır gerektiren bir süreç olduğunu söyleyin. Ve bu arada mutlaka prospecting faaliyetine devam etmek durumundalar. Bunu da söyleyin. Prospecting faaliyetini bırakıp tek başına interneti kullanmak ve salt internetten sonuçlar beklemenin bedeli ağır olabilir. En güzeli her iki faaliyeti yani popüler söylevle eki okul ile yeni okulu bir arada, denge içinde götürmektir.

İlk 1 yıl internetten hiç aday akışı sağlayamamıştım ancak, network marketing işimde her gün düzenli ve disiplinli olarak hayırlar duymaya devam ediyordum. Yani internette inşa ediyor olduğum kişisel markalaşma çalışmasını devam ettirirken aynı zamanda eski okul tekniklerle network marketing ticaretimi inşa etmeye devam ediyordum. Hala daha aynı şeyi yapıyorum.

Özetle. İnternetin imkanlarını kullanmak evet güzeldir ancak dengeli bir şekilde kullanmak şartıyla. Hala eski değerinden bir şey yitirmemiş, hala çalışan ve ciddi sonuçlar üreten eski okul teknikleri kullanmak gerekir.

P.S. : Yazıya yorumlarınızı mutlaka bekliyorum.

P.S.S.: Yazıyı eğer beğendiyseniz beğenmeyi ve istediğiniz sosyal medya platformunda paylaşmayı unutmayın

Sizin Başarınıza – YB

cutmypic