Sosyal Medya mı yoksa Bloglama mı?

blogging-300x200“Yavuz bey ben çevremi biçtim. Listeyi tükettim. Network Marketing işimi internetten inşa etmek istiyorum!”

Network Marketing’e özellikle yeni başlayanlardan ve hızla çevresini tüketenlerden gelen mesaj içeriğidir bu…

Ben bu sektörde şunu keşfettim, insanlar network marketing işlerini tanıdık çevresiyle değil tanımadık çevreyle büyütmek istiyor. Bunun tabi ki çeşitli sebepleri var. Kendisine en yakınlarının HAYIR demesi, onlara küsmesi, reddedilme hissiyatı…O sebeplere detaylı olarak girmeyeceğim bu yazımda.

“Ben Network Marketing’de yeniyim. Facebook kullanıyorum. Yeni insanlarla sosyal medyayı kullanarak mı tanışayım yoksa blog kullanayım mı?” gibi soruları da bu sektöre yeni arkadaşlarımızdan çok duyarım.

Bu sorunun yanıtı duruma göre değişir. Ne yapmak istediğinize göre değişir. Network Marketing’de ciddileşmeye başladığım zaman, bloglama yapmaya karar vermiştim. Şu hataya düşmedim ama ; sadece bloglama yapmak! Sadece interneti kullanmak. Aynı zamanda fiziksel, off line dünyada, prospecting (adaylama) yapmaya da etkin bir şekilde devam etme kararı aldım. Yani sadece online olaral değil off line olarak da çalışma kararı aldım.

Eğer online dünyada varsanız, rahat hissetmeye başlıyorsunuz. Hele hele bir de zamanla insanlar sizinle tanışmak istiyorsa, ürünleriniz, servisleriniz hakkında, ne iş yapıyor olduğunuz hakkında daha fazla detay sormaya başlıyorlarsa off line dünyada yapıyor olduğunuz prospecting çok keyifli hale gelmeye başlıyor. Neden? Çünkü rahatlıyorsunuz. Şunu biliyorsunuz ki sizin aday akışınız sadece off line dünyadan gelmiyor aynı zamanda online dünyadan da geliyor. Dolayısı ile insanla çok daha dik bir duruşla konuşmaya başlıyorsunuz. Kendinize olan güven çok daha fazla oluyor. Hayırlardan artık etkilenmemeye başlıyorsunuz. Neden? Çünkü sizin zaten bir aday akışı sağlayan jeneratörünüz var artık.

İnsanlar zamanla ürünlerinizi denemeye başlıyor. Otomatik alım talimatı veriyor. Süreç ilerliyor ve belki de sonunda distribütör olmaya ve sizin ekibinizde olmaya karar veriyorlar. Tabi bu hemen olan bir şey değil ancak, oldukça keyifli olduğunu söyleyebilirim.

Dolayısı ile hem soğuk pazarda hem de sıcak pazarımda çalışmaya başlamıştım. Eğer network marketing işinizde uzun vadeli bakabiliyorsanız, ciddi bir vizyonunuz varsa, ki var olduğunu düşünüyorum, bir WordPress bloğu (İsminizSoyisminiz.com) üzerinden içerik servis etmeye başlamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Sadece şuna dikkat edin ; 1) Zamanınızı çok iyi yönetin ve 2) Bu blog beleş bir blog olmasın. Yani domain+hostingi sizin olsun. Bu konuda benimle irtibata geçerseniz detaylı bir şekilde konuşabiliriz. Size ne yapmanız gerektiğini adım adım anlatırım.

Çoğu zaman insanlar zaman disiplinine uymazlar. Ya bloglama yapmazlar ve bir kaç ay geçer ve “hani adaylar bana gelecekti” demeye başlarlar ya da bloglama yaparlar ve tüm zamanlarını bloglama ile geçirirler. Yanlış. Bloglama yapmanızın başlarında çok aday akışı sağlamazsınız. Yani insanlar sizinle hemen kontak kurmaya başlamayacaklardır. Bu bir gerçek. Buna hazırlıklı olun. Hemen sonuç tabi ki beklememelisiniz. Bloglama hızlı sonuç verecek olan bir faaliyet değildir. Hızlı sonuç üreten bir strateji değildir ancak, kalıcı sonuçlar üreten bir faaliyettir diyebilirim. Mesela benim 3-4 ayımı almıştı ilk adayların beni araması.

Eğer ciddi anlamda az zamanınız varsa, mesela benim gün içinde sadece kendime ayırabileceğim 30 dakika var diyorsanız hızla prospecting yapmanızı tavsiye ederim. bloglama yapmak sizin için en azından şimdilik uygun bir strateji olmayabilir görüşündeyim. Biraz daha fazla zamanınız varsa kesinlikle bloglama yapmanızı tavsiye ederim. Ben mesela haftada 3 gün bloglama yapmaya gayret ediyorum.

Özetle, sadece online dünya üzerinde aynı zamanda off line üzerinde de çalışın. Aday akışınızı çeşitlendirmiş olursunuz. Sadece tek bir kaynağa bağlı kalmamış olursunuz.

Evet, umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıyı eğer beğendiyseniz yukarıdaki Facebook butonuna tıklayarak beğenmeyi ve dmeyi ve paylaşmayı unutmayın! Bu arada beni YouTube kanalım üzerinden de takip edebilirsiniz.

Sizin Başarınıza

cutmypic