İlk adayla ne yapmalısınız?

images

Yavuz, online olarak ilk adayım benimle temas sağladı. Nasıl yaklaşmalıyım? Aslında çok ve farklı sayıda yollar kullanabilirsiniz. Bir defa, her şeyden önce ;

  1. Kendinizi kutlayın. Zaferinizi kutlayın. Online dünyada o kadar çok sayıda insan o kadar sabırsız ki! “Aylardır çalışıyorum. İnternetten sadece 1 kişi benimle temasa geçti. Bu şekilde olmuyor” diyip sinirleniyor ve online dünyadaki varlıklarını kendi kendilerine pasifize ediyorlar. Diğerleri de tam tersini yapıyor. Bu zaferlerini kutluyorlar. Mutlu olun. Heyecanlı olun.
  2. Aynı başarıyı tekrarlayın. Bir çok online oyuncu kendilerini tek bir adayla sınırlıyor ve o adayın üzerine oynuyor. Devam edin ve daha fazla aday üretin. Daha fazla satış yapın.
  3. Belki eskiden ciddi bir taraftarıydım ancak artık otoyanıtlayıcıları pek desteklemiyorum. Zamanla insan değişiyor. Şu anda sürekli olarak taze içerik yaratma derdindeyim. Kafayı buna takmış durumdayım. İçerik yayınlayın. Bu içeriği mümkün olduğunca günlük bazda yayınlamaya özen gösterin. Nasıl içerik yaratılabileceği konusunda YouTube’da veya Vimeo’da mutlaka pek çok sayıda bilgi vardır. Araştırın.
  4. Belki de sorunun tam anlamıyla yanıtı budur. O kişiyi arayın ve “merhaba” diyin. Tanıştığınıza memnun olduğunuzu söyleyin. Yardımcı olabileceğiniz bir şey olup olmadığını sorun. Nerede yaşıyor? Ne tür sıkıntıları var? anlamaya çalışın. Onlara hangi konularda yardımcı olabileceğinizi anlamaya çalışın. Baskı yapmayın. Zorlamayın. Arkadaş olun. Telefonunuzun 7/24 açık olduğunui herhangi bir şey sormak isterse her daim arayabileceğini, belki de WhatsApp ile temas kurmanın çok daha akıllıca olacağını, telefona veya WhatsApp mesajına belki o an yanıt veremeyebileceğinizi ancak, ilk fırsatta kendisine tabi ki dönüş yapabileceğinizi söyleyin.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıyı eğer beğendiyseniz beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın! Bu arada beni YouTube kanalım üzerinden de takip edebilirsiniz.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

cutmypic