“Bu iş bana göre değil!…”

16diana-1

Adaylarla konuştuktan sonra Network Marketingcilerin genellikle aldığı yanıtlardan bir tanesi budur. “Bu iş bana göre değil!” Değişik şekillerde yaklaşabileceğiniz bir itiraz şeklidir bu. İlk sorunuz şu olabilir “Kendinizi ürün kullanıcı olarak hayal edebiliyor musunuz?” Fırsatla yaklaştınız, “bana göre değil” dedi sonra yaklaşımı ürünle devam ettirebilirsiniz.

Tabi ki adayın size bunu nasıl bir tonda söylediği de önemli. Eğer ki, alay edici veya küçümseyici bir tonla söylüyorsa o zaman şu şekilde bir yanıt verebilirsiniz. Yani ne fırsat ne de ürün konusunda ilgi düzeyleri ciddi anlamda düşükse belki de şu soruyu sorabilirsiniz “Tamam. Sorun değil. Bir miktar daha ekstra parayı nasıl kazanılabileceğini gösterebileceğim birisini tanıyor musunuz?”

Bu soru bir çok durumda adayın size ilave sorular sormasına sebep olabilir. Bu sizin isteyeceğiniz bir durumdur. “Nasıl yani..?” diye sorarlar genellikle. Aynı yanıtı tekrar edin. sadece cümlenin başına “Baya…!” kelimesini koyun.

Bu noktada size tavsiyem defansif olmamanızdır. Asla ikna modunda olmayın. Soylediğiniz şey “Okey. Ekstra paranın nasıl kazanılabileceğini gösterebileceğimi söylesem, çevrende birileri ilgilenir mi? Onlarla tanışmak ve belki de WhatsApp’ta sohbet etmekten tabi ki memnun olurum. Şunu biliyorum ki bir sürü insan ektra para kazanma fikri konusunda oldukça heyecanlı ve bu konuda yeni fikirlere açık” Tonlamama dikkat edin.

Tekrar ediyorum ; defansif olmayın. Eğer onlara göre olmadığını düşünüyorlarsa buna saygı duyun. Süreci ilerletin. Ve süreci ilerletirken ilgi seviyelerini yüksek tutarak ilerlemeye gayret gösterin.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıyı eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.

Network Marketing işimi ilk 90 gün içinde yaptıklarım ile ve yapmadıklarım ile inşa ettim. Ne yapmanız gerektiğini veya ne yapmamanız gerektiğini öğrenmek için kursa bi göz atın! https://www.udemy.com/ilk-90-gun/?couponCode=ILK.90.GUN

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

cutmypic