2 Kapanış Tekniği

New-Empathy-Closing-Technique-430x296

Bir çok distribütör aslına bakarsanız kapanış konusunu çok daha karmaşık hale getiriyorlar. Dikkat edin. Prospecting (adaylama) veya sunum aşamasından bahsetmiyorum. Kapanış aşamasından bahsediyorum.

Kapanış dediğimiz aşama sunum aşamasından sonra gelir. Network Marketing şirketinizin eğitimlerinde kapanışı nasıl yapacağınız detaylı bir şekilde mutlaka anlatılıyordur. İnsanları, telefonda, email ile, sesli mesaj ile kapatmaya çalışmayın. Onları onların da kolaylıkla yapabileceği şekilde kapayın. Bu sayede işi, süreci basit ve kopyalanabilir tutmuş olursuuz. Sadece sizin becerilerinizle kapatırsanız, aynı şeyi ekibinizdeki insanların yapması olasılığını ciddi anlamda düşürmüş olursunuz.

Evet gelelim 2 tane tekniğin ne olduğuna ;

  1. Susun. Çok fazla konuşmayın. Çok konuşmak, Network Marketingcilerin kapanış aşamasında yapıyor olduğu 1 numaralı hatadır. Bu işle ilgili neleri sevdiklerini, bu işe neden başladıklarını anlatır dururlar.
  2. Sorular sorun. Eğer birisine her hangi bir şey satmak istiyorsanız ürününüzün özelliklerini anlatmaktan ziyade, sorular sormalısınız. Network Marketing sektörünü araştırmanızın sebepleri nedir? Neyi hedefliyorsunuz? Ne kadar zamanda ne kadar para kazanmayı hedefliyorsuz? Hedeflediğiniz parayı kazanmanız durumunda nerede nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz? Daha evvel hiç kendi işinizi yaptınız mı? Daha evvel besin tamamlayıcısı kullanmış mıydınız? Besin tamamlayıcısı kullanıyor (veya kullanmıyor) olmanızın bir numaralı sebebi nedir diye sorsam sizden ne yanıt alırdım? Bu sunumu niçin izlemeyi tercih ettiniz? Bu sunumu izlemenize sebep olan şey(ler) nelerdir? Network Marketing’in sizin için doğru bir sektör olduğuna inanmanıza yol açan sebepler nelerdir? Gibi gibi..

Görüyorsunuz değil mi? Kapanış aslında sorular sormaktır. Ve doğru soruları sormaktır. Doğru soruları sormaya başladığınızda adayınıza gerçekten yardımcı olmaya başlarsınız. Herkes bu iş için uygun aday değildir. Eğer adayınız size bu işi neden yapması gerektiğini ciddi anlamda inanarak anlatıyorsa hele hele birlikte neler yapılabileceğinizi konuşmaya başladıysanız artık başlamaya hazır hale geliyor demektir.

Bu iş adam bulma, adam kaydetme işi değildir. Bu iş, adamını bulma işidir. Adamınızı bulursanız bu işi çok ciddi anlamda inşa edersiniz. Dolayısı ile sorular sorun. Çenenizi kapayın. Ve dinleyin. Bırakın adayınız size bu işe neden başlaması gerektiğini kendisi anlatsın.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıyı eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

cutmypic