Takip

imagesW6OR04EF

Network Marketing’de öyle bazı insanlar var ki, recruiting (kısaca iş ortağı bulma diyebiliriz) konusunda belki çok iyi değiller ancak, kullandıkları dil, bir şeyi NASIL söyledikleri onlara başarıyı getiriyor. Hani şeytan tüyü var deriz ya! İnsanları kendilerine doğru çekerler. Daha fazla sayıda kişiyi sponsor etmek (üye olarak kaydetmek) istiyorsanız 2 şeye dikkat etmenizi tavsiye ederim.

  1. Enerjiyi iyi yönetebilmelisiniz – siz fikri sunan tarafsınız. Adayların size, sizin onlara olduğunuzdan daha fazla ihtiyacı var. Bu işi her zaman İSTEYEN insanlarla inşa etmeyi tercih edin. İHTİYACI OLAN insanlarla değil. Şu işe bi bakmasını istiyorsunuz. Bu! Bu kadar
  2. Durşunuz sağlam olsun – gerçekte nasıl bir güce sahip olduğunuzun farkında olmalısınız
  3. Meşkul olun – her zaman meşkul olun. Adayları kalifiye edin. kalifiye etmek ne demek? Adaylarla konuşun. Sorular sorun. Eğer aday size hayatta neleri istiyor veya neleri istemiyor, bunları söylediyse kalifiye olmuş anlamına gelir. Bir adayı distribütör olarak kaydetmek için kırk tane takla atmanıza gerek yok. Onu konuşturun. Sorular sorun ve DİNLEYİN. Onları etkilemeye çalışmayın. Sizden etkilenerek işe başlayan insanlar bu işte ÇALIŞMIYORLAR. İşinizi her zaman bu bilgi ışığında değerlendirin.

Ahmet’çim niçin bir miktar daha ek gelir elde etmek istiyorsun?”

Hemen sunuma geçmeyin. Sorun bakalım Ahmet neden ek gelir arayışında? Aday hakkında mümkün olduğunca bilgi öğrenin. Hayat felsefesi nedir? Sorun. Neden yaşıyor? Ne için yaşıyor? Uğruna yaşadığı ulvi şeyler var mı? Anlamaya çalışın.

“Kim bilir? Belki de daha uygun bir zamanda, yüz yüze buluştuğumuzda belki de sana bu konuda yardımcı olabilirim. Ciddi kontaklarım var…!Hem ne zamandır görüşememiştik. Bu bahaneyle görüşmüş oluruz”

Sorular sormak ve dinlemek sizi bir çekim kaynağı haline getirir. Bu işte sır, budur!

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıyı eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

Yavuz imza

zz Yavuz-Bağcı kyani foto