Eksik Olan Şey Ne ?

“Yavuz, hayırlarla nasıl başa çıkıyorsun ?” Network Marketing işinde sonuca bağımlı olmamalısınız. Bir çok insan “Şimdi en yakın arkadaşlarıma gideceğim ve onlar da bana EVET diyecek” modunda inanlara gider. İnsanlardan HAYIR duyduğu zaman üzülür, kırılır, onları hayatından dahi çıkartır. Sonuca bağımlı olmayın derken bunu kastediyorum. Veya iş odaklı, para odaklı birisine işi teklif ederler, sunum yaparlar ve o kişi HAYIR der. Yine yıkılırlar. Ve bırakırlar. Şunu anlamalısınız. Elmas liderler çok büyük ihtimalle sizin çevrenizden çıkmayacak. Evet çıkabilir ancak, olasılığı konuşuyorsak çıkmayacak. Derinlerden çıkacak. Listenizi yapmalı ve yanıtlarının ne olup olmadığına bakmaksızın bir insan tarama programını uygulamaya and içmelisiniz. Bana göre bu liste 1,000+ kişiden oluşmalıdır. Yine yapılan en büyük hata listeyi yapmadan işe başlamak. Halbuki önce liste yapılır, sonra liste tasnif edilir. Tasnifin diğer anlamı kriterlere göre ayırmaktır. Bu kişilerle ürün konuşulacak. Bu kişilerle iş konuşulacak. Bu kişiler potansiyel müşteri. Gibi…Eğer listenizde sadece 100 kişi varsa tasnif kriterlerinizin de 4 tane olduğunu düşünürsek her bir kritere ait sadece 25 kişi olur. Bu sayı eğer çok şanslıysanız ciddi üretim yapabilir. Ancak, tabi bir de şöyle bir gerçek var ki, bugüne kadar 25 kişiye sunum yapıp milyoner olmuş bir networkçü ben bilmiyorum. Listeyi geniş tutmalısınız (1,000+) ki tasnif kriterlerinin her birine pay edilecek olan insan sayısı 200 kişi, 300 kişi hatta 400/500 kişi olabilirsin.

Peki network marketing dünyasındaki insanlar neden sonuca bağımlı çalışırlar ? Yanıt çok basit. Eğitimli değillerdir de ondan. Eğer organizasyonunuz eğitimli distribütörlerden oluşmuyorsa, sürekli olarak duygusal sallantı yaşayan distribütörlerden oluşur. İkisi bir arada tabi ki olamaz.

Ne yapabilirsiniz ?

Benim yaptığımı yapın. Meditasyon ! Veya, farklı kaynaklardan farklı eğitimler almayı deneyin. Kitaplardan, CD’lerden…Toplantılardan.

Hayatta başarısızlığın tek formülü duygusal bir roller coaster gibi olmaktır. Ani inişler. Ani çıkışlar. Bu sert, dramatik iniş çıkışlara ne fiziksel varlığınız, ne de zihinsel varlığınız uzun süre dayanamaz. Bu bir gerçek. Yukarıda zihinsel olarak nasılsanız dipte de zihinsel olarak aynı olmalısınız. Sert iniş-çıkışlara izin vermemelisiniz.

Sert duygusal iniş ve çıkışları önlemenin en garanti yolu nedir ?

Vizyonunuzu belirlemek. Bir vizyonunuz olmalı. yeterli mi ? Hayır. Çok güçlü vizyonunuz olmalı. ayda pasif anlamda (yani siz çalışmasanız da) 8,000 dolar geliri olan birisi gibi hayal edin kendinizi. Yaşamınızda yapmak istediğiniz veya yapıyor durumda olacağınız 3 şey ne olurdu ? Sonra 10,000 dolar pasif gelire sahip olan birisi gibi düşünün. Soru aynı…3 şey ? 25,000, 50,000, 100,00, 300,000+ gelir seviyesini düşünün ! her bir gelir seviyesini yaşarken yaşamınız nasıl olurdu ? Yaşamınızdaki 3 şey ne olurdu ? Nasıl bir insana dönüşürdünüz. Yazın. Önce bunu yapmalısınız. Eğer network marketing yapıyorsanız ve bunun gibi “Nasıl birisine dönüşeceğim ?” sorusuna belki günlerce belki aylarca kafa patlatmadıysanız bu işte başarılı olamayacaksınız ! Eğer bu çalışmayı henüz yapmadıysanız işiniz hiç başlamamış ki ! Nasıl başarı beklersiniz ?

Bunu ilk anladığımda, oturup o vizyon çalışmasını hemen yapmak istedim. 8,000 dolar, 10,000 dolarlık vizyona ait 3er isteğimi hemen yazıverdim ancak, rakamlar büyümeye başlamıştı. Ve size itiraf ediyorum ben 25,000 dolara denk gelen o 3 şeyi 10 gün boyunca yazamamıştım. Önce çok üzüldüm. Sonra çok sevindim. Nden üzüldüm ? Çünkü ben 25,000 dolarlık bir adam bile değilmişim. Bırakın 300,000 doları ! Bırakın o parayı kazanmayı ben o parayı kazanmam halinde nasıl bir insana dönüşeceğimi hayal bile edemiyordum. Utandım. Kendime karşı utandım. Üzüldüm. “Yazıklar olsun bana !” dedim. Bir kaç gün bu etkiden kurtulmaya çalıştım. Sonra bir gün aniden sevinmeye başladım. Dedim ki “Yavuz, evet üzülüyorsun ama sen sorunun nerede olduğunu biliyorsun. Çözümün de nerede olduğunu biliyorsun” Dünyada bir çok insan sorunun nerede olduğunu bilmediği durumlarla karşı karşıya. Bunu düşündüm. En azından ben sorunun nerede ve kimde olduğunu biliyordum. Sorun bendim. Çözüm de bendim ! listenin kalan kısmını yazmak yaklaşık 10 günümü aldı. Kolay zannetmeyin.

Gerçekten çok zor bir çalışmadır. En azından bir çok networkçü için öyledir. İşin en hazin kısmı da şudur. bir çok networkçü sorunun burada olduğunun farkında değil. Sorunun gerçek kaynağını bilmeden çaresizlik içinde işlerini inşa etmeye çalışıyorlar. Ve çoğu da başarısız oluyor. 100 tane networkçüye sorun. 95 tanesinin 5 sene sonra neye / kime dönüşeceği hakkında vizyonunun olmadığını ve/veya bunları yazmamış olduklarını göreceksiniz. Sektördeki insanların sadece %5’inin zenginleşmelerinin sebebi acaba tam olarak neye/kime dönüşecekleri hakkında net bir görüntüye sahip olmaları ve bu görüntüyü kağıda dökmeleri olabilir mi ? Ne dersiniz ? %95 der ki ;  “Vizyon benim kafamda!” Onlara diyin ki “Allah yardımcın olsun !” %5 der ki ; “Vizyon evet benim kafamda var ancak, ben geleceğimi, yaşamımın kontrolünü, çocuklarımın, torunlarımın geleceğini, zenginliğini tesadüflere bırakmam !” Karar sizin tabi ki ! Hangisi olmak istiyorsanız o taraf olun.

Şimdi oturun ve vizyonunuzu yazın. Şunu her daim hatırlayın. İşi basit tutmak durumundayız ki kopyalanabilir olsun. Burada beyin ameliyatı yapmıyoruz. Veya uzay gemisi inşa etmiyoruz. Bu sadece Network Marketing !

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu veya olumsuz, yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Ve, eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.  Bu arada, eğer Ağ Pazarlama işinizi internetten nasıl otopilotta, 7/24 sizden bağımsız inşa edebileceğinizi merak ediyorsanız sağ taraftaki mavi formu doldurarak Network Marketing (MLM) BELEŞ e-mail eğitim kursuma katılın. Kurs ücretsizdir. 50 gün sürer. Her gün bir tane email eğitim dersi gelecektir ve 50 gün sonra siz de network marketing işinizi internetten inşa ediyor durumda olacaksınız.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı