Online Dünya Adaylarına Nasıl Yaklaşmalısınız ?

“Yavuz, bloğun üzerinden gelen adayları nasıl yönetiyorsun ? Bu süreci nasıl yönetiyorsun ? Anlatabilir misin ? ”

Size şunu söyleyeyim bir bloğa sahip olmak, o blog üzerinden gelen insanlarla home business işimi  inşa etmek belki de çok daha uygulanabilir, akıllıca ve kopyalanabilir bir teknik. Amerika’da blogları ile milyon dolarlık home business işi inşa etmiş binlerce insan var. Bu yapı orada ciddi bir yol almış. Benim vizyonum aynı yapının Türkçe dilini konuşan insanlar ile de oluşturulması.

Son 1 ayda 59 tane yeni aday üretimi yapmışız. 59 yeni insan ! 59 yeni aday ! Son 1 ayda kaç kişi ile tanıştınız ? Son 1 ayda tanıştığınız bu insanların kaçıyla 24 saat vakit geçirdiniz ? Bu insanlardan kaçıyla gerçek anlamda güvene dayalı bir diyalog inşa ettiniz ve şu anda da 24 saat boyunca inşa ediyor durumdasınız ? Network Marketing işinizde değişmeye başladığınız gün interneti doğru bir şekilde kullanma becerilerini öğrenmeye karar verdiğiniz gün olacaktır.

Bloğum üzerinden gelen insanların bazıları email adreslerini bazılar da hem email hem de telefon numaralarını sisteme bırakırlar. O numaralar sadece bende mevcuttur. Bir de eşim Şule’de. (Facebook’da  Şule Halimoğlu diye kayıtlı. Şule tanıdığım en zeki insanlardan birisidir. Kendisiyle tanışmanızı ve Facebook’da arkadaş olmanızı tavsiye ederim).

1 numaralı olmazsa olmaz kural : bu insanları telefonla arayın. Eğer bir insan sizin bloğunuza veya kurduğunuz autoresponder sistemine telefon numarasını bırakmışsa bunun anlamı şudur. “Beni arar mısın ? Seninle konuşmak istiyorum ?” eğer telefon numarasını bırakmamışsa Facebook’da veya diğer sosyal medya mecralarında arayıp kendisini bulun. “Merhaba. E-kampıma katılmışsınız.” Veya “Bloğuma kontak detaylarınızı bırakmışsınız. Nasılsınız ?” Kısa bir hoş beşden sonra “Size nasıl yardımcı olabilirim ?” ya da “Size yardımcı olabileceğimi düşündüğünüz bir konu var mı acaba ?” gibi cümlelerle yaklaşın. Bu insanlarla TANIŞIN ! Bunlar insan. Tanışın ! Adayları arayan, takip yapan kişiler network marketing işinde aday başına en çok parayı kazanan kişiler olacaktır. Mevcut durumda mesela benim her bir adaydan kazancım US$ 25.13’dır. Sizlerin çok daha yüksek olabilir. Bu bir vizyondur. Ben bu adaylardan hiç bir zaman para istemedim. İstemeyeceğim de ancak, kurguladığım düzenek bana bugüne kadar aday başına bu kadar para kazandırmış oldu. Ve bu kazanç artarak devam edecek. Bu inşa etmek ve paraya dönüştürmeye başlamak benim 3 yılımı aldı. Sizin daha az zamanınızı alabilir çünkü, önünüzde artık ciddi sayılabilecek başarı elde etmeye başlamış modeller var. Bu gerçektir !

Eğer bloğunuz yoksa yine sorun değil. bir Facebook paylaşımınızı beğenmiş veya yorum yapmış olan kişiler de “adaydır” demek yanlış olmaz. Onlara ulaşın ve beğendiği için veya yorum yaptığı için teşekkür edin. Onlarla TANIŞIN ! Hangi firmada network yapıyor olduğunu sorun. Muhabbeti başlatın. Ve bir şekilde derinleştirin. Arkadaş olun. Recruit (üye yapmaya) etmeye veya ürün reklamınızı yapmaya çalışmayın. Arkadaş olun. Bir çok insan bunu yapmıyor. Online dünyanın follow up şekli budur.

“Yavuz, peki onları nasıl işine yönlendiriyorsun ?”

Yönlendirmiyorum. Hayır. Öyle bir şey yapmıyorum. Yaptığım şey onları aramak ve yardımcı olabileceğim bir durum var mı diye sormak, telefonumun 7/24 açık olduğunu, sormak istedikleri bir şey olduğunda veya benim yardımcı olabileceğimi düşündükleri bir şey olduğunda beni aramayı hatırlamalarını söylemek. Bu kadar !

Onlarla başka ne konuşuyorum ?

Hangi firmada network yaptığımı soranlara network şirketimi anlatıyorum. Bazen değerli bilgi içeriği olduğunu düşündüğüm ve yararlanabileceklerini düşündüğüm sitelere, kitaplara, CD’lere yönlendiriyorum.

Özet ;

İnanları arayın ve tanışın !

İşinizi veya ürününüzü satmaya çalışmayın.

Arkadaş olun.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu veya olumsuz, yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Ve, eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.  Bu arada, eğer Ağ Pazarlama işinizi internetten nasıl otopilotta, 7/24 sizden bağımsız inşa edebileceğinizi merak ediyorsanız sağ taraftaki mavi formu doldurarak Network Marketing (MLM) BELEŞ e-mail eğitim kursuma katılın. Kurs ücretsizdir. 50 gün sürer. Her gün bir tane email eğitim dersi gelecektir ve 50 gün sonra siz de network marketing işinizi internetten inşa ediyor durumda olacaksınız.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı