Uzun Zamandır Görüşmediğiniz Kişilere Nasıl Yaklaşırsınız ?

Geçmişte bir dönem gayet güzel diyaloğunuz olmuş, ortak maziniz olmuş fakat, sonradan araya zaman girmiş ve ilişkinin soğumuş olduğu kişilerle nasıl görüşebilirsiniz ? Bu konu hakkında tavsiyelerim olacak.

Fırsat veya ürün konuşmadan evvel, hatta bir araya gelmeden evvel, bu kişinin “açık” olup olmadığını anlamalısınız. Arayın. Kestirmeden giden kişi olun. İnsanlar dolambaçlı yoldan giden insanları sevmezler. Gıcık kaparlar. Süreci uzatırsanız zaten ne olduğunu anlayacaklardır ve size “network mü bu ?” diye soracaklardır. Dolayısı ile reklam içeriğiniz zayıflamış olacaktır. İyisi mi kestirmeden gidin. Size sempati duyarlar. Lafı ağzınızda eveleyip gevelerseniz size “Ya bu konu ne hakkında ?” diye sormaya başlayacak ve sizden bilgi almaya çalışacaktır. Siz de doğal olarak bilgi vermemeye çalışacaksınız. O bilgi isteyecek siz vermeyeceksiniz. Dolayısı ile diyaloğun cılkı çıkacak. Dolayısı ile kestirmeden giden taraf olun. Uygun cümlelerle konuşun. Tavsiye edebileceğim örnek uygun cümleler şunlar olabilir. Önce abartılı olmayan bir kompliman yapın. “Merhaba …..Uzun zaman oldu dimi ? (gülüşmeler, belki karşılıklı onaylamalar) Ya hatırlıyor musun …..O zamanlar seni futbol oynarken izlerken Maradona’yı izlemekten o kadar keyif almazdım ! Sana bunu muhtemelen o zamanlar da itiraf etmiştim. Sen belki hatırlamazsın ama ben çok iyi hatırlıyorum. bu konularda hafızam iyidir. Abi, ne diyeceğin hakkında en ufak bir fikrim yok ama söyleyeyim. Yeni bir iş kurdum. …zaman oldu. İş beklemediğim şekilde büyüdü. Şaşırtıcıydı. Geliştirme aşaması şu anda devam ediyor. Sıkı, akıllı bir tane adama ciddi anlamda ihtiyaç duyduğum bir dönemi yaşıyorum şu anda. Kafanı karıştırmak da istemem ama sana şunu sorsam bana yanıtın ne olurdu ? “İş tekliflerine açık mısın ?” Yanıtını dinleyin. “Evet” dediyse buluşma tarih, yer ve saatini kararlaştırın ve buluşun. 1-1 masabaşı görüşmesi yapın.

Formülü tekrar edelim.

  1. Ortak bir anıyı gündeme getirin
  2. Aynı anıyı onun da hatırladığından emin olun
  3. İltifatta bulunun
  4. Kestirmeden gidin.

“Hayır” derse teşekkür edin ve arayı fazla uzatmayalım ve buluşalım. Bak aynı şehirde yaşıyoruz ve bir birimizi göremiyoruz” şeklinde bir önermeyle konuşmayı bitirin.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu veya olumsuz, yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Ve, eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.  Bu arada, eğer Ağ Pazarlama işinizi internetten nasıl otopilotta, 7/24 sizden bağımsız inşa edebileceğinizi merak ediyorsanız sağ taraftaki mavi formu doldurarak Network Marketing (MLM) BELEŞ e-mail eğitim kursuma katılın. Kurs ücretsizdir. 50 gün sürer. Her gün bir tane email eğitim dersi gelecektir ve 50 gün sonra siz de network marketing işinizi internetten inşa ediyor durumda olacaksınız.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı