Adaylama (Prospecting)

Bloğumu gören, ekampa katılan insanların yanlış anladığı bir durum var. Ben “sadece online dünyanın, teknolojinin imkanlarını kullanın” diyen birisi değilim. Her ikisinin de, yani hem online dünyanın, internetin gücünü kullanmak hem de klasik tekniklerin kullanılmasını savunan birisiyim.

Bugüne bugün hala aktif prospecting, adaylama yapan birisiyim. Günlük yaşamımda tanıştığım her insan, sahip olduğum ürün ve/veya fırsatın potansiyel adayıdır.

Dolayısı ile asla klasik, konvansiyonel (old school) teknikleri bırakmış değilim. Belki de tam aksine, bu tekniklerin ciddi bir savunucusu ve uygulayıcısıyım.

Aktif prostecting (aktif adaylama) yapmak durumundasınız. Kendinizden daha akıllı, daha zeki, daha vizyon sahibi, daha çalışkan insanlarla adaylama yapın. Onlarla konuşun. Duymaya çalıştığınız şey şu ; hayatlarında neleri istiyorlar veya neleri istemiyorlar. Bunları onların ağzından duyana kadar konuşturmaya devam edin. Dinleyin. Eğer doğal kalarak derinlere inmeyi başarabilirseniz ve bunları (neyi istiyorlar veya neyi istemiyorlar) onların ağzından duyabilirseniz duygularını harekete geçirmek için büyük bir şans yakalamış olursunuz. Bu noktadan sonra daveti yapmak çocuk oyuncağıdır.

Kaliteli insanlarla konuşmaya özen gösterin. Diğerleri size sadece zaman kaybettirir. Konuştuğunuz adaylar sizden daha iyi olmalı. Sosyo ekonomik düzeyi en az bir tık daha yüksek olmalı. Genellikle network marketing dünyasındaki eğilim, kendi profilinden daha düşük profilli insanlarla konuşmaktır. Külliyen yanlış. “Kim benden daha fakir ?” sorusu yanlış bir sorudur. Yanlış sorular sizi sadece yanlışa götürür. Bu insanlardan uzak durun. Hem kendinize hem de onlara zarar vermemiş olursunuz. İstekli insanlarla konuşmaya devam edin. İhtiyacı olan insanlarla değil.

İnsanlarla konuşurken ilk anlamaya çalışacağınız şey şudur ; açık mı ? konuşmaya açık mı ? kendi mevcut meşküliyeleri dışında, mevcut işlerini etkilemeyecek olan farklı bir projeye açık mı ? kritik kelimeler “açık mı ? “ bunu anlamaya çalışıyorsunuz…

Ürünü dinlemeye açık mı ? Ürünü test etmeye açık mı ? Sizinle konuşmaya açık mı ? Sosyal anlamda güçlü profillere gidin. En doğru yaklaşım şekli bana göre budur. Sizden daha fakir birisi adayınız olmamalı. Genellikle network marketingciler böyle düşünür. Siz onlardan olmayın. Profil seviye çıtasını her daim yüksek tutma eğilimide olun. Unutmayın ! Herşey kopyalanır.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu veya olumsuz, yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Ve, eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.

Bu arada, eğer Ağ Pazarlama işinizi internetten nasıl otopilotta, 7/24 sizden bağımsız inşa edebileceğinizi merak ediyorsanız sağ taraftaki mavi formu doldurarak Network Marketing (MLM) BELEŞ e-mail eğitim kursuma katılın. Kurs ücretsizdir. 50 gün sürer. Her gün bir tane email eğitim dersi gelecektir ve 50 gün sonra siz de network marketing işinizi internetten inşa ediyor durumda olacaksınız.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı