arkadaşlarım benim tavsiyemi dinlemiyor !

Bir soru ;

“Sn Yavuz bey, ben  bu işe başladığımdan beri gıda takviyelerini düzenli olarak kullanıyorum.kendimde faydasını fazlasıyla gördüm.insanlar nedense gıda takviyesine ön yargılı bakıyorlar.bir doktor yada sağlıkçı tavsiye etse hiç çekinmeden kullanıyorlar.bu konuda sizden bilgi almayı , özel tavsiyelerinizi çok isterim.Ben sürekli network konusunu araştırıyor bu konuda eğitimler alıyorum.kitaplar okuyorum.inanıyorum ki çok iyi kariyerlere geleceğim.çünkü firmama , ürünlere çok güveniyorumm.Pazarlama Marketing i kitap okuma, eğitim alma dışında nasıl daha iyi öğrenebilirim.bu konudada aydınlatırsanız sevinirim.Saygılarımla.bu günkü ders içinde çok teşekkür ederim.”

Benim tavsiye ve görüşlerim şu şekilde olabilir.

Bu, sıklıkla aldığım sorulardan bir tanesi. Şunları hızla sıralayalım.  3 şeye dikkat.

  1. Listenizi gözden geçirin
  2. Ürünü kullanın
  3. Kimyaya girmeyin, faydayı anlatın

Listenizi Gözden Geçirin

Bir çok networkçü arkadaşlarına para mesajı ile yaklaşmaktadır. İnsanlar artık “para” mesajına karşı bağışıklık geliştirmişlerdir. “para” mesajı eskiden olduğu gibi işe yaramıyor. Farklı bir şey yapalım. İlk etapta 50 kişilik bir liste yapın. Bu listeye messengerdan, whatsapp’dan mesaj göndererek merhaba nasıl faslından sonra şunu öğrenmeye çalışın. O arkadaşınız gıda takviyesi kullanıyor mu ? Ya da geçmişte kullanmış mı ? yanıt çeşitli olacaktır.

Evet, kullanıyorum ? (dedi. Sorun : “Ne zamandır kullanıyorsun ? Ne kullanıyorsun ? Ne kadar para harcıyorsun ? Kendini nasıl hissediyorsun ? Beklentilerini tam anlamıyla karşılıyor mu ? alternatiflere kapalı durumdayım mı diyorsun yoksa neden olmasın modunda mısın ? sorun ve konuşturun…)

Geçmişte kullanmıştım.(derse, yine sorun ve konuşturun. Ne kullanmıştın ? Ney kadar bütçe ayırıyordun ? Sonra n’oldu ? Bıraktın mı ? Sebebi nedir ? vs )

Hayır, kullanmıyorum. Ben doğal beslenmeyi tercih ediyorum. O tür şeyleri kullanmam. (anlamaya çalışın. Neden böyle düşünüyor veya neden böyle bir inanca sahip ? Kullandığı “doğal” şeylerin doğal olduğundan emin mi ? Nasıl emin olabiliyor ? anlamaya çalışın …vereceğiniz yanıtı düşünmeyin. Konuşun. Anlamaya çalışın.)

Kullanmıyorum ama kullanmayı da düşünmüyor değilim..düşünüyorum aslında (sorun bakalım, bugüne kadar kullanmamış olmasının sebebi nedir ? Bugün neden kullanmayı düşünmeye başlamış ? Ne kullanmayı düşünüyor ? Başka alternatiflere kapalı mı yoksa –o alternatiflerden birisi sizden dahi gelmiş olsa- açık durumda mı ? konuşturun…)

Şunu anlamak durumundayız. İnternette bir araştırma yaparsanız sadece Türkiye’de insanların gıda takviyelerine yılda yaklaşık olarak 150,000,000 US$ harcıyor olduğunu görürsünüz. Bazı araştırmalar bu rakamın çok yakın bir gelecekte 500,000,000 US$’a çıkacağı tahmininde bulunuyorlar.

İnsanlar, bu ürünlere para hacıyorlar. Bütçe ayırıyorlar. Niçin ? Sağlık kondisyonlarını daha iyi durumda tutabilmek için para harcıyorlar. Nereden satın alıyorlar ? XYZ firmalarından. Yani rakiplerden.

Şimdi ! 50 tane arkadaşımızı aramış olsak ve onlara “Gıda takviyesi kullanıyor musun ?” veya “Geçmişte kullandın mı ?” diye sormuş olsak ve yukarıdaki yanıtlar çerçevesinde bir muhabbet etmiş olsak eğer kullanmıyorsa da şirket ve ürün isminden hiç bahsetmeden “Tamam. Süper. Olur ya bir gün eğer kullanma gereği hissedersen beni aramayı hatırlarsın değil mi ?” diye sormuş olsak içlerinden acaba kaç tanesi bize

Hayırdır ?

diye sorar.

Bu sektörde insanlarla nasıl konuşulması gerektiğini öğrenmek durumundayız. Dikkat edin. Basit bir sohbet, nereye doğru gitmeye başladı, farkında mısınız ? Size bu sektörde başarılması en zor şeyi başarttı, farkedebiliyor musunuz ? Merak etti. Hiç düşünmediği, aklına bile gelmeyen bir şeyi ona merak ettirmiş oldunuz. Bundan sonrası sizin becerilerinize ve almış olduğunuz eğitimlerden ne kadar istifade etmiş olduğunuzla, ve ne kadar çok pratik yapıyor olduğunuzla ilgili…

Ben olsaydım eğer, muhabbeti şu şekilde devam ettirirdim.

“….cım, seninle görüşemediğimiz dönemde, çok faydalı bir grup hammaddenin tüm dünyadaki reklam çalışmasının bir parçası olarak çalışmaya başladım. İnsanlar genellikle çok beğendiklerini söylüyorlar ve daha fazla detay istiyorlar. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde oturup biraz daha detay konuşmak faydalı olabilir inancındayım, bilmiyorum senin düşüncen ne yönde olur ama …”

Dikkat edin. Ürün ismi telafuz etmedim. Şirket ismi telafuz etmedim. Amacım aslında onunla şimdi masaya oturmak bile değil. Şu anda sadece tek bir odağım var ; o da listemi tasnif etmek. Yanıt aradığım sorular ;

–          Arkadaşlarım arasında gıuda takviyesi kullanan veya eskiden kullanmış olan var mı ?

–          Yoksa, ileride kullanmayı düşünürse beni aramayı hatırlayabilir mi ? (Merak bombası atıyorum. Tabi ki şunu biliyorum. Bu bombadan herkes etkilenmeyecek ama birileri de etkilenecek !)

Ürünü Kullanın

Ürün kullanın. Hikayelerinizi yaratın. Ürünü deneyimleyin. Ne faydalarını gördünüz ? Diğer takım arkadaşlarınız ne faydalarını görmüşler ? Hikaye edin..Ona iyi geliyor buna iyi geliyora girmeyin. Sizi nasıl daha iyi hissettirdi, çevrenizdeki bazı insanları nasıl iyi hissettirdi bunları hikaye edin. Çok sayıda ürün hikayesi dinleyin. Adaya göre içinden en doğru hikaye seçme özgürlüğünüzü arttırmış olursunuz.

Kimyaya Girmeyin, faydayı anlatın

Ürünün kimyasına girmeyin. Faydayı hikaye edin. Eğer ürün kullanım alışkanlığınız sabah kalkış kalitenizi değiştirdi ise size kendinizi nasıl hissettirdi bunları hikaye edin. (sakın gerçek dışı bir şey söylemeyin. Tamamen geröeği anlatın). Ben genellikle şu şekilde bir hikaye üzerinden giderim…

“Yıllar önce çalışma hayatına başladıktan yaklaşık bir yıl sonra yorgunluk ve bitkinlik hissetmeye başlamıştım. Yediğim, içtiğim şeylere daha fazla dikkat etmeye başladım ancak, ne kadar dikkat edersem edeyim gündelik koşuşturmaca içinde kaliteli beslenmeden biraz daha uzaklaşıyor olduğumu hissettim. Bu arada yorgunluk hissiyatı devam ediyordu ve sanki her geçen gün de artıyor gibi geliyordu. Bu iş böyle olmayacak dedim. Şunu düşünüyordum. Ben kesinlikle günlük olarak vücudumun günlük ihtiyacı olan vitamin, mineral vs değerleri alamıyordum. Bir şeyler eksikti ki ben böyle yorgun hissediyordum. İlk fırsatta eczayeneye gittim ve eczacıdan bana tavsiye edeceği ürünlerin neler olabileceğini sordum. Eczacı bana x, y, z ürünlerini tavsiye etti ve kullanmaya başladım. İnsan bir şeyi daha derinlemesine araştırmaya başlayınca karşısına çok daha güzel farklı alternatifler çıkabiliyor..Belli bir süre o ürünleri kullandıktan sonra karşıma bambaşka bir ürün çıktı. Denedim..Bu ürün gerçekten tam bir “Vay canına !” ürünüydü. Geceleri 20 kez uyanan, dön sağa dön sola durumu olan ben bebek gibi uyumaya başlamıştım ve sabahları yataktan füze gibi kalkıyordum. Psikolojim düzelmişti…”

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu veya olumsuz, yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Ve, eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.

Bu arada, eğer Ağ Pazarlama işinizi internetten nasıl otopilotta, 7/24 sizden bağımsız inşa edebileceğinizi merak ediyorsanız sağ taraftaki mavi formu doldurarak Network Marketing (MLM) BELEŞ e-mail eğitim kursuma katılın. Kurs ücretsizdir. 50 gün sürer. Her gün bir tane email eğitim dersi gelecektir ve 50 gün sonra siz de network marketing işinizi internetten inşa ediyor durumda olacaksınız.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı