Sponsorum İşi Bıraktı !

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Network Marketing (MLM), Türkçe karşılığı “Ağ Pazarlama” işinde sponsorunuzun şirketinizi terketmesi durumu oldukça sık rastlanan bir durumdur. Sizi asla şaşırtmamalı. Sponsorunuz işi bırakınca tabi sizin ekibiniz sorular sormaya başlar ;

“N’oldu ?”

“Şirketle ilgili bizim bilmediğimiz bir sorun mu var ?”

“Şirket kapanıyor mu ?”

“Ürünler artık gelmeyecek mi ?”

Vs vs vs…

Peki soru şu, bu –belli bir süre belki de- sıkıntılı olabilecek süreci nasıl yöneteceksiniz ? Network Marketing endüstrisi kendileri dışında herşeyi (ürünü, şirketi, sistemi vs) bahane ederek firma değiştiren insanlarla doludur. İşinizi inşa ederken ve yönetirken tabi ki matematiksel verilerle aranız iyi olmalıdır. “Retention rate” bunlardan bir tanesidir. Bu sektörde ortak bir terminoloji vardır ve retention rate bu ortak terminoloji kavramlarından, önemli verilerinden birisidir. Ratention rate, ortalama bir insanın bir network marketing şirketindeki kalış süresidir. Dünya retention rate ortalaması 3 aya kadar düşmüş durumdadır. Ortalama insan tabiatı bir şeyi başaramayınca şirket değiştirmeyi emreder. Sanki sorun şirketteymiş gibi…Halbuki bilmedikleri veya kabullenemedikleri şey sorunun çok büyük ihtimalle kendilerinde olduğudur. Kabul ediyorum ben de mevcut şirketimden önce 3 tane şirket değiştirdim. Şu anda almış olduğum kararın uzun vadeli bir karar olduğuna inanıyorum. Sorunun sadece bende olmadığını sonradan anladım. Önemli bir bilgi kazanımıydı. Sorunun şirketlerde olduğu durumlar vardır ancak, geneli konuşuyorsak sorun genellikle bizlerdedir. Önce kendimizi değiştirmemiz gerekir. Sponsorunuz işi bıraktıysa ve takımdan ayrıldıysa, size 3 tane tavsiyede bulunabilirim.

  1. Sponsorluk hattınızda yukarı doğru ilk aktif ve size direkt olarak gerçekten yardım edebilecek olan lideri ve/veya liderleri bulun ve onlarla çalışmaya başlayın.
  2. Öyle bir ortam yaratın ki insanlar ortamı bırakamasınlar.
  3. Aksiyonunuzla ilham verin.

Bir kültür oluşturun. İnsanların fişini bu kültüre takın. Öyle bir kültür olsun ki tek bir lidere bağlı olmasın. Hatta size dahi bağlı olmasın. Herşeyden, herkesten bağımsız çalışan, yürüyen bir kültür olsun. Tamamı ile takıma bağlı olan bir kültür olsun. Uzun vadeli düşünen, yaşayan insanlardan oluşan bir kültür olsun. Şirket toplantıları. Otel toplantıları. Kamplar. Kendi ortamınızı yaratın. İnsanların karnı süslü püslü sözlere tok. İnsanlar sizin yaptıklarını yaparlar ve sadece onu kopyalarlar. Tam gaz verin. Arkanıza baklamyın. Bırakın ekibiniz size yetişmeye çalışsın.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu veya olumsuz, yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Ve, eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.

Bu arada, eğer Ağ Pazarlama işinizi internetten nasıl otopilotta, 7/24 sizden bağımsız inşa edebileceğinizi merak ediyorsanız sağ taraftaki mavi formu doldurarak ücretsiz e-mail eğitim kursuma katılın. Kurs ücretsizdir. 50 gün sürer. Her gün bir tane email eğitim dersi gelecektir ve 50 gün sonra siz de network marketing işinizi internetten inşa ediyor durumda olacaksınız.

İyi Pazarlar !

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond