Telefonu Açmayan Adaylar

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Network Marketing (MLM) (Türkçesi Ağ Pazarlama’dır) işinizi bir hobi gibi düşünemezsiniz. Bu işi bir “iş” gibi dikkate almak zorundasınız. Milyon liralık bir iş. Eğer milyon liralık bir avukatlık firmasıysanız potansiyel müşteri takibini nasıl yaparsınız ? Potansiyel müşterinize “Tamam daha sonra beni ararsın…” mı dersiniz yoksa, profesyonel bir takip mi yaparsınız ? Profesyonelce davranın. Bu endüstride milyonlarca dolar para kazanan o kadar çok insan tanıyorum ki. Hepsi bu işi profesyonelce yapmaya karar vermiş olan insanlardır. Profesyonel yaklaşım nedir ? Nasıl profesyonelce yaklaşılır ? 2 tane örnek senaryo üzerinde çalışalım.

  1. Sunumu yaptınız ancak, aday telefonunuza çıkmıyor.

Bir kez daha aramayın. Email göndermeyin. Facebook’da bir şey yazmayın. Ya SMS mesajı gönderin ya da mesela günümüzde WhatsApp var. Sesli mesaj gönderebiliyorsunuz. Facebook Messenger da aynı işi yapıyor. Sesli mesaj en iyisi bence. Ben şu aşamaları takip ederim.

Adayla konuştunuz ve yarın saat 1430’da onu arayacağınız konusunda mutabık kaldınız. Tam saat 1430’da arayın. (Bir çok kişi takibin ne olduğunu sorar. Takip, en basit tanımı ile arayacağınızı söylediğiniz zamanda adayı aramaktır. Diğer bir deyişle sözünüzde durmaktır). Aday telefonu açmadı. Ki genellikle o telefon açılmaz. Bu sektörün gerçeğidir bu. Hiç sürpriz değil. Güzel. Şimdi ne yapacağım ? Çok basit.

1nci sesli mesaj : “Merhaba Mustafa. Seni aradım. Telefonu açmadın. Herhalde müsait değilsin şu anda. İlk müsait zamanda beni ara lütfen”

Bu kadar. Ne daha eksiği ne de daha fazlası…Bir çok amatör aday açmayınca email gönderir, tekrar tekrar arar…arar …arar…yapmayın. Profesyonel olun. Aday sizi arayacaktır. Aramadı mı ?

24 saat sonra…

2nci sesli mesaj çekerim : “Mustafa. Dün saat 1430’da konuşacaktık. Senden haber alamadım. Umarm her şey yolundadır ve yaşamında bir terslik yoktur. ilk müsait zamanında beni ara lütfen. Bu arada, eğer sana sunmuş olduğum fırsatın sana göre olmadığını düşünüyorsan, sorun değil. Bunu benimle paylaş ki, daha fazla ne sen benim, ne de ben senin zamanını harcamamış oluruz. Teşekkürler !”

Mustafa geri dönüş yapmadı. Güzel.

48 saat sonra…

“Mustafa sana bir kaç tane sesli mesaj gönderdim. Seni takip listemden çıkartıyorum. Bu konu ile ilgili bir daha benden bir şey duymayacaksın. Sana söz veriyorum ! Teşekkürler !”

Mustafa bu süreçte sizi %99 arayacaktır.

Amatörler bu durumlarla karşılaşınca sinirlenir. “Ulan insan bi arar be. Tamam iş sana göre göre olmayabilir insan bari telefona çıkar” şeklinde tepkisel davranır. Buna gerek yok. yapmayın. Eğer bir avukatlık firması olsaydınız veya bir doktor olsaydınız böyle mi davranırdınız ? Tabi ki hayır. Sakin olun ve profesyonel kalmayı tercih etmeye devam edin.

2nci senaryo : Mustafa toplantıya geleceğini söyledi ancak, gelmedi…

Distribütörlerin %50’si amatör bir şekilde “Geleceğim demiştin ama gelmedin…İnsan sözünü tutar” tarzında hareket eder. Profesyonel olun. Aday size ya küçük bir kaza yapmış olduğunu, ya ailesinden birisinin rahatsızlandığını vs bir sebeble gelir genellikle. Çok özür diler. Kusura bakma gibi şeyler söyler.

Ben : “Hiç sıkıntı yok Mustafa.Sorun değil. Her şey insanlar için sonuçta. Herkesin başına gelebilir bunlar. Öncelikle geçmiş olsun. Umarım her şey bir an evvel eski sağlıklı işleyişine döner. Sen keyfine bak. Ben seni bir kaç hafta sonra ararım”

Wow !

Deneyin. Bir kez deneyin. Kelimesi kelimesine deneyin ve aynen bu cümleleri söyleyin. Bunun adı DURUŞ’tur. Bunun adı GÜÇ’tür. Bunun adı PROFESYONELLİK’tir. sadece deneyin ve sonuçların ne olduğunu görün. Muhteşem ! Sizden beklemediği bir yanıt aldı. Sizden beklenmeyeni yaptınız. Beklenmeyeni yapın. Sürecin her aşamasında beklenmeyeni yapın.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu veya olumsuz, yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Ve, eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.

Bu arada, eğer Ağ Pazarlama işinizi internetten nasıl otopilotta, 7/24 sizden bağımsız inşa edebileceğinizi merak ediyorsanız sağ taraftaki mavi formu doldurarak ücretsiz e-mail eğitim kursuma katılın. Kurs ücretsizdir. 50 gün sürer. Her gün bir tane email eğitim dersi gelecektir ve 50 gün sonra siz de network marketing işinizi internetten inşa ediyor durumda olacaksınız.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı