Gerçekler söyler, hikayeler satar

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Network Marketing endüstrisinde öğrenmeniz gereken en önemli becerilerden birisi, hikaye edebilme becerisidir. Bu söylevi muhtemelen daha evvel duydunuz. Profesyoneller şunu söyler ;

“Facts tell and stories sell” (Gerçekler söyler, hikayeler satar)

Doğrudur. Hikayeler gerçekten satıyor. Hikaye edebilme becerisini kazanmaya başladığım zaman para kazanmaya başladığımı görmüştüm. Bunun en güzel örneklerinden birisi e-kamptır (Network Marketing ücretsiz e-mail Eğitim Kursu). E-kamp, hikaye edebilme becerilerilerimi ortaya koymaya başladığım ilk ortamdı diyebilirim. Daha sonra bu becerilerimi blog yazılarımda, masabaşı ürün/fırsat sunumlarında, daha sonra sahnelerde ortaya koymaya başladım. Hikaye edin, gidin  bankadan paranızı çekin ! İnsanlar duygularıyla satın alır. Etkin bir şekilde (ürünü, fırsatı vs) hikaye edebilme becerilerinizi geliştirmeye başladığınızda duyguları harekete geçirmeye başlarsınız. İnsanlar tarafından tercih edilme olasılığınızı arttırırsınız. Sıkıntı şudur. İnsanların ezici çoğunluğu ürünü ve/veya fırsatı hikaye ederek anlatamıyorlar. Bu beceriden yoksunlar. Onlar birer yanıt makinası haline dönüşmüşler. Aday soru soruyor, onlar da yanıt veriyor. Bir garsonun restoran müşterisinin her isteğini yerine getirmesi gibi. Masayı siler misiniz ? tabi ki efendim. Su getirir misiniz ? Hemen efendim. Bu yemeği beğenmedim. Değiştirir misiniz ? Hemen efendim. Network Marketing’de durum farklı mı ? “Benim firmam dünyanın bilmem kaçıncı büyük firması”. “Benim ürünümün içinde nobel ödüllü bilmem ne maddesi var”. “Damarları genişletiyor ve oksijen taşıma kapasitesini arttırıyor”. Burada odaklanılan şey nedir ? Sıkıcı gerçekler ve ikna edici zannedilen rakamlar. Dikkat edin ! Her cümle ve kelime adayı ikna etmek üzerine kurulu.

Profesyoneller der ki “Bu şekilde bir yaklaşım ASLA işe yaramaz !”

Eğer şu cümleleri sıklıkla duyuyorsanız ;

“…iş iyi ama bana göre değil…”

“…ürün iyi ama pahalı. Benim çevremde bu ürünü kimse almaz…”

“Ben bi düşüneyim…”

Veya, insanları sponsor etmekte zorlanıyorsanız çok büyük ihtimalle bunun sebebi hikaye edebilme sanatında henüz uzmalaşmamış olduğunuz anlamına gelir.

Eric Worre’nin “Profesyonel Ol” kitabından acilen bir tane sipariş edin ve sayfalarca not alarak defalarca okuyun. (Bu arada tavsiyem online sipariş vermenizdir. Daha ucuza alırsınız. Hatta 4-5 tane fazla sipariş edip arkadaşlarınıza da hediye etmenizdir. Kimbilir belki de bu kitap onları ileride ekibinize katılmak üzere hazır, eğitimli duruma getiren aday konumuna getiriverir)

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu veya olumsuz, yorumlarınızı mutlaka bekliyorum. Ve, eğer beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond