Adayları Nasıl Takip Etmelisiniz ?

untitled

Network Marketing endüstrisinde bir çok distribütör adaylarla nasıl konuşulacağını gerçekten bilmiyor ve sırf bir kaç tane basit beceriyi geliştiremedikleri için adayları kaçırıyor. Network Marleting endüstrisindeki distribütörlerim kafaları çok ciddi anlamda karışmış durumda. Bana en çok sorulan sorulardan birisi “Adaya hangi materyali vereyim ?” . Neyin, hangi yaklaşımın gerçekten işe yaradığını bilmiyorlar. Sorulardan bazıları “Video mu göndersem, başka araçlar mı versem ?” şeklinde. Bakın ! Evet, eğer sunuyor olduğunuz çözümle (fırsat ve/veya ürün) ilgili şirketinizin sizlerin servis etmesi için hazırlamış olduğu 10 dakikalık kısa bir video varsa bu videoyu adayınıza gönderebilirsiniz. Tabi ki sonrasında takip etmeniz çok önemli. Bu durumda şu soru gündeme geliyor. “Nasıl takip edeceğim ?” Size önerebileceğim en kaliteli birinci takip sorusu

“İzlemiş olduğun video ile ilgili en çok neyi beğendin ?”

Dinleyin. Susun ! Bırakın o konuşsun. En çok neyi beğendiğini anlamaya çalışın. Dinlemek size o adayın öncelikli motivasyon etkenini tespit edebilme gücünü sağlar. Konuşmasını diğer sorularınızla destekleyin.

“Başka…”

….

“Başka…”

Sonuna kadar dinleyin.

Eğer daha fazla bilgi talebinde bulunurlarsa başka araçlar da gönderebilirsiniz. Network marketing endüstrisi  hakkında ciddi şüphelere sahip bir çok insan vardır. Kabul ediyorum. bunlarla ben de karşılaşıyorum. Bu profil hızlı karar veremez. Peki hızlı karar verebilen insanlar var mıdır ? Kesinlikle evet…Hem de kısıtlı bilgiyle çok hızlı kararlar alabilen ciddi sayıda insan da vardır. Bir tanesi benim. Kendimle ilgili övündüğüm bir özelliğim şudur ; inanabileceğim ve güvenebileceğim insanları seçme konusunda övünmek gibi olmasın çok iyiyim ! Network Marketing endüstrisinin içinde olan bir çok insanın en büyük yanlışının inanabileceği ve güvenebileceği insanları doğru seçememiş olduğunu düşünürüm. Tercihleriniz network marketing işinizdeki akışı belirler ! Konuşacağınız aday şüpheci mi, değil mi, bunu önceden bilemezsiniz. Kimin kalbinde ne olduğunu önceden bilemezsiniz. Aklınızda sürekli olarak şu olmalı ; bir kağıda yazın ve adayla konuşurken sürekli olarak elinizde olsun. “Sorular soruyor durumda olan taraf ben olmalıyım !” Soruları soran taraf güçlü olan taraftır. Tabi ki, onu sorguya çeker gibi olmamak şartıyla. Unutmayın ! En iyi ısınma, en iyi kapanış, en iyi takip her zaman en güzel, en doğru sorular sorabilmekte saklıdır. Doğru sorular sorabilme becerilerinizi geliştirebilmelisiniz. Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu veya olumsuz, yorumlarınızı bekliyorum.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond