Takip Nasıl Yapılmalı ?

untitled

“Uzun zaman önce işi gösterdiğiniz kişileri nasıl takip edebilirim ?” sorusu sık sorulardan birisi olduğu için bugün bu konu hakkında yazmak istedim. Önce ne yapılmaması gerektiğini söyleyeyim. Onları sıkıştırmayın ! zorlamayın ! Zorlamaya, sıkıştırmaya devam ederseniz size katılmama enerjisini üretmeye devam edersiniz. Siz yaklaştıkça onlar uzaklaşacaktır. Networkçülerin çoğunluğunun yaptığı da budur. Sıkıştırmak. Zorlamak. Aslında zorlarsanız onları katılmamaya zorluyorsunuz. Bunu anlamalısınız. Bakın size bir kaç tane tavsiyede bulunayım.

  1. Güncellemeler yapmaya devam edin ve aciliyet durumu içinde olun. “Merhaba Mehmet ! Dün bir emlakçıyla el sıkıştık. Gücümüze güç kattı ! Güncelleme yapmak istedim …” (Belki Mehmet de emlakçıdır ve aynı mesleği yapan bir başkasının da size katıldığını öğrenmiş olmak onu sunduğunuz şeyi daha ciddi ve detaylı incelemeye sevkedecektir). Bu yaklaşım onu arayıp sıkıştırmanın neredeyse tam tersi bir harekettir. Dikkat edin ! Burada onu sıkıştırmıyosunuz. Sadece gelişmeleri paylaşıyorsunuz. Merakını arttırabilirsiniz.
  2. Eğer siz veya takımınızdaki birisi onun tanıdığı birisini sponsor ederse bu belki de en iyisi olacaktır. “Ayşe’yi tanıyorsun değil mi ? O da öğretmen. Hazır olduğunda haberim olsun ki, diğer tanıdıklarını da takıma alalım !” gibi…Müthiş bir GÜNCELLEMEDİR.
  3. Komisyon planınızın ne olduğuna bağlı olarak takibinizdeki adaylarınızda şu şekilde bir aciliyet durumu tesis edebilirsiniz. Özellikle, yatay değil de derinlemesine işleyen, diğer bir deyişle yerleştirme yapılabilen marketing planlarında çok iyi işler. Birisini distribütör olarak kaydeder en derine yerleştirebilirsiniz. Böylelikle en derinde oluşan ciro yukarıdaki herkes tarafından da kullanılmış olur. Herkesin kariyer yapmasına ve para kazanmasına yardımcı olur. Bu durumda takibimdeki adayları nezaketen ararım. “Anlıyorum katılmayacağını söylemiştin. Ok sorun yok. bu tabi ki senin kararın. Saygı duyarım. Şu bilgiyi paylaşmak için aradım. Kankamın kaydını aldım. Henüz girişini yapmadım. Bu adamın inanılmaz işler yapacağını düşünüyorum. Önce seninle konuşmak istedim. Eğer istersen önce senin distribütör kaydını yapar sonra kankamın kaydını yaparız. Böylelikle kankamın yapacağım tüm ticaret senin altında şekillenmiş olur. Eğer istersen…yok bana göre değil diyorsan da sıkıntı yok. keyfine bak ! sadece bu bilgiyi paylaşmak için aradım…” (Tabi diyaloğu sizin durumunuza uygun şekilde şekillendirebilirsiniz). Yani illa benim bu diyaloğuma bağlı kalacaksınız diye bir şey söz konusu değil. Burada dürüst olun. Eğer kayıt gerçekten elinizdeyse bu tekniği deneyebilirsiniz. Bu strateji ile bir çok kişiyi kaydettim. Şu anda altlarındaki ticarette her ay yüzbinlerce dolar ciro oluşuyor. Ve bana teşekkür ediyorlar. Onları eğer aramasaydım bu şekilde bir faydam dokunmamış olacaktı.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu/olumsuz görüşlerinizi bekliyorum.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı