“Arkadaşlarım artık telefonuma çıkmıyor !”

imagesCA0VO7Y9

Network Marketing endüstrisindeki insanların çoğunun yaşadığı tecrübedir. “Arkadaşlarım artık telefonuma çıkmıyor !” Hatta networkçüler olarak şunu da yaşıyorsunuzdur ; aday işi beğenmiştir, size tamam başlıyoruz demesine, hatta başlamasına rağmen daha sonra telefona çıkmaz. Ben bu tür durumlarda WhatsApp’ın veya Facebook Messenger’ın sesli mesaj servisini sıklıkla kullanıyorum. Tavsiye ederim. Sesli mesajlarım 3 aşamadan oluşuyor. İlk önce göndereceğim videoyu en erken ne zaman izleyebileceğini sordum. Diyelim ki bana şu yanıtı verdi “Pazartesi saat 2000” Ben de derim ki “Okey, Pazartesi saat 2100’de seni aramış olsam videoyu izlemiş olursun, doğru mu ?” Okeyleştik. Söz verdiğim saatte ararım. Telefonuma çıkmadı.

  1. Sesli mesajı bırakır ve mesajımda şunu söylerim “Ahmetçim, sana ulaşamadım. Herhalde müsait değilsin. İlk müsait olduğun zamanda beni ara lütfen ?” (Dikkat edin “arar mısın lütfen” değil. “ara lütfen”. Ve “lütfen” sonda. Başta değil. 2 dakikada aramam. “Neden açmıyorsun ?” gibi sorular sormam. Sadece bu 2 cümleden oluşan sesli notumu bırakırım)
  2. İlk sesli mesajımın üstünden 24 saat geçmesine rağmen Ahmet bana dönüş yapmadı diyelim. İkinci sesli mesajımı gönderirim. “Ahmetçim merhaba. Pazartesi saat 2100’de seni aradım. Açmadın. Geri dönüş de yapmadın. Umarım her şey yolundadır ve bir sıkıntı yoktur. Bu arada, sana sunduğum şeyin sana göre olmadığını düşünüyorsan hiç sorun değil. İlk müsait zamanda beni ara lütfen.” Ahmet’ten yanıt yok.
  3. 2nci sesli mesajımdan 48 saat sonra. “Ahmetçim, senden haber alamadım. Bu fikri kimlere götüreceğim konusunda bir liste yapmıştım. O listede sen de vardın ancak, bana dönüş yapmıyor olmadan anladım ki, konu ilgini çekmedi. Hiç sıkıntı yok. Keyfine
    bak ancak, seni listeden çıkartmak durumundayım”

Hiç şüphe yok ki bu mesajlar arasında et etkili olan 3ncü mesajdır. İnsanlar bir listeden çıkartılmaktan korkarlar. Tabi ki onu listemden ASLA çıkartmam. Muhtemelen ayda 1 aramaya devam ederim ve sunduğum fikri inceleme teklifi haricinde herşey hakkında konuşurum. Ahmet, bana sormadığı sürece de bu fikirden bahsetmem.

Umarım bu yazı faydalı olmuştur. Bu yazıya dair, olumlu/olumsuz görüşlerinizi bekliyorum.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

www.YavuzBagci.com

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond