Network Marketing (MLM) – Çevremde Hiç Arkadaşım Kalmadı !

untitled

Network Marketing’e bir şekilde bulaşanlar bilir. Zamanla çevrenizde işinizi, ürünlerinizi, fırsatınızı sunacak arkadaşınız kalmaz. İşte işin tıkandığı asıl yer burasıdır. Mı acaba  ? Amerika’da buna NFL (No Friends Left) Club adını veriyorlar. (Arkadaşı Kalmayanlar Klübü). Soru şu ; eğer bu insanlara yanlış bir şekilde yaklaştıysanız Arkadaşı Kalmayanlar Klübünden nasıl çıkarsınız ? Durumu nasıl kurtarırsınız ? 2 tane tavsiyem var.

  1. Dürüst olun ! Eğer arkadaşlarına felaket denilebilecek şekilde yaklaşan network marketerlardan olduysanız, sunum masasında saatlerce oturttuyız, onları kovaladıysanız, zorladıysanız onlara gidin ve şunu diyin “Senden özür diliyorum. Ne yapıyor olduğumun gerçekten farkında değildim. Sana saçma sapan bir yaklaşım sergiledim. Umarım beni bu konuda affedersin. Çok daha güzel yollarla yapılabildiğini sonradan öğrendim. Umarın hala arkadaşızdır ve ben bundan çok memnun olurum”. İnsanlar bu nezaketle yaklaştığınızda size muhtemelen işinizin nasıl gidiyor olduğunu soracaktır. Etki tepki. Siz nazik olduğunuzda ve özür dileme oldunluğunu gösterebildiğinizde onlar da benzer şekilde yaklaşacaklardır.
  2. Gidin ve yeni insanlar bulun. Her zaman yepyeni bir sıcak piyasa yaratabilme şansınız vardır. Network Marketing sektörünü iyi incelerseniz bir çok kişinin soğuk pazardan bir çok insan bulmuş olduğunu ve işlerini bu insanla inşa etmiş olduklarını görürsünüz. Soğuk pazarla konuşmakla ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız size bazı tavsiyelerim olacak. Ben genellikle iş ve para konuşabileceğim insanlarla sohbet etmeyi severim. Bunun için en uygun insan profili kendi işini yapan insanlardır. Yürüdüğünüz cadde üzerinde dükkanlar vardır. Dükkandan içeri girerim.

–          Selamüaleyküm. Patronla görüşmek istiyorum

–          Buyrun benim

–          İsmim Yavuz Bağcı. Bu bölgede ticaret yapmayı düşünüyorum. Sizinle TİCARET ve PARA konuşabilir miyiz ?

–          Tabi ki. Şöyle geçelim. (Mutlaka ve mutlaka kısa bir presentasyonunuz olmalı. Yoksa da hemen şimdi bunun üzerinde çalışmalısınız). Kağıt kalemimi çıkartırım ve çizmeye ve bir taraftan anlatmaya başlarım.

–          Benim İsmim Yavuz Bağcı. Şuralıyım. Mesleğim bu. Şu tarihte şöyle oldu böyle oldu ve 2011 senesinde nihayet işsiz kaldım. Bir sene kendi işimi yaptım ve iflas ettim. Sonra bir gün telefonum çaldı ve birileri benimle tanışmak istediklerini söylediler. Ben “tanımadığım insanlarla konuşmam “dedim vs vs. Burada şu önemli. Hikayenizi anlatın. Hikaye edin. Sonra derim ki ;

–          Dünyada her yıl 17 milyon insan sadece ve sadece kalp krizi sebebiyle ölüyor. Bunun 2 sebebi var. Yanlış beslenme ve stres. Aslında yardımcı olabilecek o kadar çok insan var ki ! Türkiye’de her yıl yaklaşık olarak ölen insan sayısı 350,000 ve bunun %40’ının ölüm sebebi dolaşım sistemi rahatsızlıkları. Geri kalan %60 kanser vs bunları hesaba bile katmıyorum. Bunlar TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) rakamlarıdır. Girin sitesine ve araştırın. Aslında yardımcı olabilecek o kadar çok insan var ki ! Türkiye’de günlük yazılan reçete tutarı 40 milyon TL. Evet yanlış duymadınız. 40 milyon TL ! Yani eski parayla 40 trilyon lira !!! Gazete haberi var. Buyrun ! http://www.medikalakademi.com.tr/turkiye-recete-edilen-ilac-tutari-fiyat/#!
Doktor ve hastane kapılarında bekleyen insanların 10 tanesinden yaklaşık 7 tanesinin orada bulunma sebebi yanlış ve/veya eksik beslenme. Aslında yardımcı olabilecek o kadar çok insan var ki ! Yani şunu söylemeye çalışıyorum insanlar mutsuz (Mutsuz bir yüz çizerim). Peki, eğer biz bu insanlara yardım etmiş olsak ve bu insanların mutlu olmalarına yardımcı olmuş olsak (mutlu yüz çizerim) ve bunun karşılığında da biz de mutlu olsak (mutlu bir yüz daha çizerim ancak bu sefer gözler $$ işareti olur) sizce bu adil bir durum olur muydu ?

–          Evet de nasıl olacak ?

–          Bunlarla der ve 3 adet ürünümü masanın üzerine üçgenin 3 tane noktası olacak şekilde koyarım.

–          Nedir bu ?

–          Ürünümün adını söylerim. Faydalarını kısaca anlatırım. (bu arada arkadaş 2nci çayları söyler hatta bulunduğumuz ortamdan kalkmamızı ve daha sessiz bir ortama geçmemiz teklifinde bulunur. Hatta ve hatta yan esnaf komşusunu da çağırır ve gel ve şunu sen de bir dinle. Enteresan bir şeye benziyor gibi şeyler söyler. Sonra ürünlerin arkasında aslında korkunç bir ticari fırsat yatıyor olduğunu geçen 24 ay içinde ve bu 24 ay ilk 24 aydır, bu firmanın çalışanlarına yaklaşık olarak 12 milyon lira (eski parayla 12 trilyon lira) para dağıttığını söylerim. Onun için excel sayfasında geçmiş olan 20 ayda hangi başarıları elde ettiysem o bilgiler ışığında yapmış olduğum projeksiyon rakamlarını gösteririm. Bu projeksiyon rakamlarına göre 5 yılın sonunda aylık 25 milyon lira ciro hedefliyor olduğumu, bunu birlikte yapmayı teklif ediyor olduğumu, 5 yıllık bir çalışma sonunda onun için öngördüğüm vizyonun, rakamın 6-9 milyon lira arası bir kazanç olduğunu söylerim ve bunun nasıl mümkün olacağını ay be ay anlatırım. İnsanların kendileri için planları maalesef yok. Siz onlar için bir plan ortaya koyduğunuzda sizi çok iyi ağırlıyorlar ve sizi seviyorlar. Yabancı dahi olsanız bu böyle !)

Umarım bu yazı faydalı olmuştur.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond