Network Marketing (MLM) – “Yeni Olsanız Dahi Kendinizi Markalaştırın!”

untitled

Bana sıklıkla sorulan sorulardan bir tanesi de şu ;

“Network Marketing işine yeni başladım. Marka değerimi nasıl arttırırım ?”

Güzel soru.

Özellikle yeni başlayanlar interneti nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar ve aslına bakarsanız internetin network marketing işlerine neler katabileceğini anlamakta zorlanıyorlar.  Temelde sordukarı 2 tane soru var.

  1. İnterneti mi kullanmalıyım ?
  2. Beni neden dinlesinler ki ?

Yanıt : her ikisi de.

Yeni olan birisi sosyal medyada veya websayfasında yüksek çözünürlüklü fotoğraflar yayınlayabilir mi ? Yanıt evettir. Yeni olan birisi, yeni olan diğerlerine örneğin sorularına yanıt vererek veya eğitimler paylaşarak değer sunabilir mi ? Yanıt evettir. Yeni birisi kitap okuyabilir mi ? Evet. Yeni birisi seminerlere katılabilir mi ? Evet. Webinarlara katılabilir mi ? Evet. Notlar tutabilir mi ? Evet. Yeni olan birisi tutmuş olduğu bu notları örneğin YouTube’da video formunda, blog yazısı formunda paylaşabilir mi ? Evet. İnsanlar genellikle de yeni başlayanlar şunu düşünür ; sadece ve sadece çok başarılı olmuş insanlar değer sunabilir ? Hayır. Gidip distribütörü olduğunuz firmanın ürünlerini anlatın demiyorum. Söylemeye çalıştığım şey ; DİĞER İNSANLARA DEĞER SUNUN ! Yaşamlarına olumlu anlamda değer katacak her neyiniz (bilgi, eğitim notu, yeni öğrendiğiniz bir şey) varsa uygun forma sokun ve internet araçlarıyla servis edin. İnsanlar bunlara değer verir. Başkalarına yardım eden eğitimci, coach kimliğiniz olsun. Bir imparatorluk kuracaksınız. Bakın bunu size bir kez daha söylüyorum. B i r   i m p a r a t o r l u k   k u r a c a k s ı n ı z ! Bunu çok az insan yapabiliyor. Çoğunluğun yaptığı şey internetten ürünlerini anlatmak, işi satmaya çalışmak, başka insanları kaydetmeye çalışmak. Bunlar insanların ilgisini çekmiyor. Çekmez. Tabiatlarına aykırı. Benim önerilerim bunlardır. 2 çeşit modelim vardır.

  1. Yatırım yap
  2. Öğren
  3. Öğret

Bir şeye para ve zaman yatırımı yapın. Öğrenin ve sonra öğretin. Ve 2nci model

  1. Yapın ve
  2. Öğretin

Bir metotta başarılı olduysanız bunu insanlara öğretin. Yeni bir kişiyi kaydettiyseniz bunu nasıl başardığınızı öğretin. Sosyal medyadan yeni birisiyle tanıştıysanız bunu nasıl yaptığınızı öğretin. Umarım bu yazı faydalı olmuştur.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond