Network Marketing’e ilk başladığımda insanlara ne söylemiştim ?

imagesCAQAXXBG

Network Marketing’de öyle bazı insanlara denk gelirsiniz konuştuğu herkesin kaydını almışlardır. Her zaman söylediğimiz şey “Network Marketing’e başladığınız an ya cezalandırılırsınız ya da ödüllendirilirsiniz !” Bu adamlar evet bunu yapmışlardır. Peki ya sonra ? Geçmiş yaşamlarında elde ettikleri “birlikte iş yapılabilir bir iş adamı” veya “birlikte iş yapılabilir bir iş insanı” kimliği onları ödüllendirmiştir. Eğer geçmiş yaşamınızda sizin de benzer bir hüviyetiniz varsa insanları kazıklamadıysanız, yalan söylemediyseniz, dürüst bir tacir olduysanız evet siz de büyük ihtimalle ödüllendirilirsiniz. Hayat sizi bir kez daha ancak, bu sefer ciddi bir şekilde ödüllendirir. Ben network marketing’e başladığımda “iş insanı” hüviyetim yoktu. Sonradan bu hüviyeti kazanmaya karar vermiştim. Ve her gün üzerine biraz daha koydum. Herkesi kaydetmek zorunda değilsiniz. Yukarıda vermiş olduğum örnek oldukça uç bir örnek. Daha az insanı kaydedin ve onlara işi nasıl inşa edeceklerini öğretin. “6o kişiyle görüştüm ve 60’ını da kaydettim” hareketi kopyalanabilir bir hareket değildir. Herkes sizin gibi olamaz. Bu hareketiniz size ve belki daha önemlisi çevrenize zarar verebilir. Organizasyonlarımızda benzer hareketleri yapanlar oldu. Sonrasında fısss…Önemli olan insanlara bu ticareti öğretip öğretemediğinizdir. Ticareti öğretebilirseniz güçlü, karlı, sürekli artan kalıcı bir ticaret inşa edersiniz. Sıcak piyasama yani tanıdığım insanlara nasıl reklam yaptım.

–          Önemli bir konu var en erken ne zaman görüşebiliriz ?

–          Nedir ?

–          Telefonda konuşulabilecek bir konu değil, oturup konuşmamız lazım.

Söylediğim şey buydu.

Gelirler artmaya başladıktan sonra daha başka reklamlar yapmaya da başladım. Bu ticarette 1 lira bile kazandıysanız bunu ömür boyu çok iyi bir reklam malzemesi olarak kullanabilirseniz. Reklam bitmez ! Soğuk pazara, yani tanımadığım insanlara nasıl reklam yaptım ?

–          Mevcut geliriniz dışında, mevcut işinizi etkilemeyecek bir iş projesini incelemeyi düşünür müsünüz ?

–          Nedir ?

–          (Kendi ve/veya ürünün hikayesini ve başıma gelenleri anlattım)

İnsanlar sizi bir iş insanı olarak görmüyorlarsa onlara para mesajı yerine ürünle yaklaşmanızı tavsiye ederim.

–          Sabahları pestiliniz çıkmış bir biçimde yorgun uyandığınız zamanlar oluyor mu ?

–          Evet ya aslında baya sık başıma geliyor nu durum. Neden sordun ?

–          Bu tür sıkıntılarınızı ortadan kalkmasına yardımcı olan bir ürün grubu buldum. Yıllardır insanların bu tür sıkıntılarına nasıl yardımcı olabileceğimi düşünürdüm. Aradığımı sonunda buldum. İnsanlara denemeleri için bir haftalık numune veriyorum ve diyebilirim ki deneyenlerin %80’i artık eskisi gibi yorgun uyanmadıklarını, kendilerini gerek ruhsal gerekse fiziksel olarak her açıdan daha iyi hissettiklerini söylüyorlar…

–          Nasıl bir şeymiş o yaaa…

–          Aynen…(Ürünle ilgili daha başka tecrübelerinizi hikaye edin). Anlatın…Konuşun.

Eğer denemek isterse ücretsiz bir deneme numunesi vermeyi teklif edin. İnsanlarla konuşun. Doğal bir şekilde konuşun ve başınıza gelenleri hikaye edin. İnsanlar hikayeleri severler ! “Dil bir virüstür” demiş adamın biri. İyi haftasonları !

Muhabbetle Kucaklıyorum,

-YB

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond