Network Marketing İşinizde Günlük İçerik Nasıl Yaratırsınız ?

untitled

Network Marketing işimi internetten online olarak yapmaya karar verdiğim yıl 2010 yılının başlarıydı. İşimi niçin internetten büyütmeye karar verdim ? Çünkü, network marketing işimden, ürünlerimden çevreme bahsetmiştim, insanlar beni dinlememişti, satın almamıştı, benim network işime katılmamışlardı. Çevremde artık konuşacak insan kalmamıştı. Arkadaşlarım artık telefonlarıma çıkmıyorlardı. Kısaca, tanıdık çevremi tüketmiştim. 2009 yılının sonunda Network Marketing işimi internetten kurabileceğimi düşünmeye başlamıştım. Artık herkes intenetteydi. Milyonlarca müşteriler internetteydi. Milyonlarca distribütör adayları internetteydi. O an için tanımıyor olduğum fakat, her an tanışma potansiyeli taşıdığım milyonlarca hatta milyarlarca insan internetteydi. Soru şuydu ; ne yapmam gerekiyor ? Yapılacak o kadar çok şey vardı ki .. Bunları sadeleştirmem gerekiyordu. O kadar çok soru vardı ki … soru sayısını azaltmam gerekiyordu. Bunu başarmam, yani gereksiz soruları silmem ve devre dışı bırakmam yaklaşık 6 ayımı aldı. Sonunda Allah’a şükürler olsun ki tek soruya indirebilmiştim. Ne yapmam lazım ki müşteri ve/veya distribütör adayları “Gelen Kutusu”na düşsün ? Sorunun yanıtını henüz bilmiyordum ancak, şunu hissediyordum ; doğru soruyu sorabilmiştim. Belki de yaşamımda ilk kez doğru soru sorabilmeyi başarabilmiştim. Yanıtı bilip bilmemem hiç önemli değildi. Yanıtı bir şekilde bulabilirdim. Mutlaka bulabilirdim. Allah’a şükürler olsun ki, Allah bana doğru sorunun beni sadece ve sadece doğru yanıta götüreceğini anlayabilme zeka ve kabiliyeti vermişti. Daha fazla zekaya gerek yoktu aslında. Bu kadar zeki olmak yeterliydi. Şükürler olsun !

İnternet ortamında içerik yaratmam gerekiyordu. Bunu nasıl yaratacaktım soru buydu ? 1) Sürekli olmalıydım. 2) Benimsediğim model olmalıydı. Şu modeli benimsedim.

–          Yatırım yap (yeni şeyleri öğrenmek için zaman ve para yatırımı yapacaktım. Önce kendim büyümeliydim ki insanlara faydam dokunabilsin)

–          Öğren

–          Öğret

Paylaşmaya başladığım içerikler kitaplarda, şirket eğitimlerinde, kurslarda öğrendiklerimi video veya blog yazısı vs formata dönüştürüp yayınlamaktı. Bu bilgileri derleyip toplayıp kendi oluşacak ve gitgide büyüyecek olan takipçi kitlemle paylaşmaya başlamıştım. Kendinize her zaman şu soruyu sorun. Nasıl daha fazla yardımcı olabilirim ? Nasıl daha fazla değer sunabilirim ? Ve kendinize yatırım yapın. Bu amaca yönelik olarak para ve zaman harmaktan korkmayın. Merak etmeyin bu hareketiniz daha sonra paraya dönüşecek. İnternet ortamında içerik paylaşmayı konuşuyorsak aslında yapabileceklerinizin sınırı yok. Hatırlarsanız Eğitim notlarınızı paraya dönüştürün başlığıya bir yazı yazmıştım. Bu yazıda öğrendiğiniz bilgileri paraya nasıl dönüştüreceğinizi  ayrıntılı olarak paylaşmıştım. Network Marketing sektöründe şu acı gerçeği tespit etmiştim ; insanlar kitap okuyordu, toplantılara katılıyordu, hafta sonu seminerlerine, otel toplantılarına, eğitimlerine katılıyordu, deli gibi notlar tutuyordu, öğreniyordu ancak, öğretmiyordu. Şaka gibi ! Bu tür etkinliklerde networkçüler tarafından tutulan bu notlar bana göre hesaba yatmış fakat, hesap sahibi tarafından çekilmemiş paraydı. Tuttuğunuz bu notları videoya dönüştürmelisiniz. Blog yazılarına dönüştürmelisiniz. Belki iTunes’da PodCast’lere dönüştürmelisiniz. Umarım bu bilgi faydalı olmuştur. Her hangi bir sorunuz olursa bana Facebook veya email (yavuz@parttimemilyoner.com) ile ulaşabilirsiniz. Bu arada, 50 dersten oluşan Network Marketing beleş email eğitim kursuna katılmayı unutmayın.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond