Susmanın Gücü

untitled

Sizce usta networkçülerin sahip oldukları ve onları diğerlerinden bir adım öne çıkartan silahları nedir ? Tüm usta network marketing liderleri güzel sorular sorarlar ve çok iyi dinlerler. Dinlemenin en önemli bileşenlerinden birisi de yanıt vermeden önce biraz beklemektir. Aday konuşmasını bitirdiği zaman, hemen yanıt verme telaşına düşeriz. Hemen, acil. Bunu yapmak yerine bir kaç saniye bekleyip sonra yanıt vermek çok daha akıllıca olur.

Konuşmadan evvel bir kaç saniye bekleyebilmekte ustalaşmak

Tüm müthiş dinleyiciler yanıt vermeden önce bekleme konusunda ustalaşmışlardır. Sessizlik onları rahatsız etmez. Sessizliğe bürünen ortamda gayet rahattırlar. Karşısındaki kişi konuşmasını bitirince bir nefes alırlar, rahatlarlar, gülümserler ve söyleyeceklerini sonra söylerler. Bu kritik bekleme durumunun kaliteli iletişim kurmakta anahtar rol oynadığını bilirler.

Konuşmaya hemen atlamak yerine beklemeyi tercih etmenin 3 faydası

Konuşmaya başlamadan önce beklemek size 3 tane fayda sunar.

  1. Adayın konuşmasını yarıda kesmemiş olursunuz. Unutmayın ! Konuşmaktaki amacınız iyi seviyede güven inşa etmektir. Konuşmaya başlamadan evvel ara verdiğinizde adayın konuşmaya devam edeceğini göreceksiniz. Dolayısı ile konuşması henüz bitmemiştir. Size daha fazla bilgi verecektir. Daha sonra konuşma şansı da verecektir. Bu sizin en çok ihtiyacınız olacak olan şey. Ondan ne kadar çok bilgi toplarsanız kayıt alma olasılığınız o kadar artar.

Az önce duyduğunuz şeyi dikkatli bir şekilde değerlendirmeye alın

Konuşmaya başlamadan evvel bir kaç saniye ara vermenin ikinci önemli faydası adayınıza değer veriyor olduğunuz mesajıdır. Sessizliğiniz adaya şunu söyler ; “Seni önemsiyorum. Söylediğin şeye önem veriyorum”. Bu şekilde hareket ediyor olmanız ona kompliman yapıyor olduğunuz anlamına gelir. Kendisi hakkında iyi şeyler hissettiriyorsunuz anlamına gelir. Kendine olan güvenini pekiştiriyorsunuz anlamına gelir.

Ne söylendiğini çok iyi anlamak

Konuşmaya başlamadan evvel bir kaç saniye ara vermenin üçüncü faydası ne söylendiğini tam olarak anlamanızı sağlamasıdır. Ne kadar çok şey duyarsanız o kadar çok problem yakalamış olursunuz. Ne kadar çok problem yakalarsanız duyduğunuz problemleri sizin çözümlerinizle eşleştirme olasılığını arttırmış olursunuz.

Veriyor olduğunuz mesaj

Bekleme yaptığınız zaman, sadece düşünceli birisi olmazsınız bu durumu karşı tarafa aynen aktarmış olursunuz. Bekleme yapmakla, iş yapılabilecek kaliteli bir kişi olursunuz. Bir gevezeyle ve karşı tarafı yani potansiyel ortağını dinlemeyi bilmeyen birisiyle kim iş ortağı olmak ister ? Düşünebiliyor musunuz tüm bu faydaları sadece ve sadece bir kaç saniye beklemekle elde edebiliyorsunuz.

Sizin Başarınıza, Yavuz Bağcı

Yavuz imza

Yavuz Bağcı Diamond

Sağ taraftaki mavi formu doldurarak 50 günlük Network Marketing ücretsiz email eğitim kursuna katılabilirsiniz.